Soep maken, eerst aardappels schillen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zara75, 12 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Ben allesbehalve een keukenprinses.. Heb zo'n verspakket van de Appie om zelf zoete aardappelsoep te maken.
    En loop nu al vast lol.
    Moet je die aardappel nog schillen? Lees alleen maar in stukjes snijden, maar lijkt me beetje vreemd om die schil te laten zitten.
    Google helpt me ook niet verder.
    Help, voel me beetje onnozel nu!:roflmao:
    Volgende keer maar weer een blik soep kopen lol.
     
    Belle22 vindt dit leuk.
  2. yasmine04

    yasmine04 Fanatiek lid

    17 nov 2010
    3.050
    304
    83
    Tbm
    Zuid holland
    Ik schil de zoete aardappel :)
    Succes!
     
  3. Youtan

    Youtan VIP lid

    9 jun 2015
    6.495
    4.332
    113
    Vrouw
    Ik schil ze inderdaad, maar als ik patatjes maak van zoete aardappel doe ik dat met schil. Dus in dit geval mag je het zelf weten, je pureert het toch nog ook.
    Heerlijk juist verse soep. Ik wil echt geen soep uit blik. Hier ligt zo’n pompoensoeppakket te wachten tot ik actie ga ondernemen.
     
  4. mamaloe250

    mamaloe250 Fanatiek lid

    2 aug 2016
    1.149
    722
    113
    Ja schillen zou ik wel doen en anders goed wassen anders zit er nog zand op:D
     
  5. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    In soep is schillen lekkerder :)
     
  6. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Goed wassen en dan gewoon in stukjes snijden. Scheelt werk.
     
  7. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.868
    5.106
    113
    Ik schil ze voor de soep.
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.267
    25.733
    113
    Kan allebei. Met schil inderdaad even goed wassen. Heerlijk hoor, zoete aardappelsoep :D
     
  9. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Schillen is lekkerder vind ik.
     
  10. jupke

    jupke Niet meer actief

    Schillen vind ik echt lekkerder.

    Zonde om soep uit blik te kopen. Zo veel minder lekker en vol conserveringsmiddelen en zout.

    Je kunt er ook variaties op maken ge. Pompoen, courgette, paprika.

    Simpel en heerlijk.
     
  11. MilouR

    MilouR Bekend lid

    17 okt 2017
    566
    433
    63
    Vrouw
    Lol, hier word je vast niet wijzer van. Ik heb het verspakket gemaakt zonder te schillen. Aan het eind moest de staafmixer er toch doorheen en was er niks van te merken :cool:
     
  12. Diazz

    Diazz VIP lid

    28 dec 2014
    6.391
    3.134
    113
    Ik schil ze voor de soep, maar dit hoeft niet.
    Eet smakelijk alvast!
     
  13. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Thanks ladies!
    Ik ga maar beginnen eraan!
    Vers is inderdaad lekkerder, maar vind het zo omslachtig allemaal haha
     
  14. Glass

    Glass Fanatiek lid

    29 mei 2017
    2.192
    1.053
    113
    Vrouw
    Gewoon wat vaker proberen! Echt, ik maak minstens 1 keer per week verse soep, echt heerlijk ❤️
    Je raakt vanzelf bekend met recepten en wat je lekker vind/ handig vind. Zit nu ook aan lekkere pompoensoep.
    Alleen jammer dat de kinderen het niet lusten Haha
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  15. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    De soep smaakt lekker hoor!
     
    Vulpen en mamaloe250 vinden dit leuk.
  16. Diazz

    Diazz VIP lid

    28 dec 2014
    6.391
    3.134
    113
    Mooi zo! Zie je nou wel dat je het kan? :D
     
    Zara75 vindt dit leuk.
  17. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Lol, heb vorig jaar eens een keer erwtensoep gemaakt en dat smaakte nergens naar. Was er meteen klaar mee haha.
    Ga binnenkort eens pompoensoep maken, of is dat te ambitieus? :roflmao:
     
    Youtan vindt dit leuk.
  18. jupke

    jupke Niet meer actief

    Nee hoor. Pompoensoep kan precies hetzelfde. Alleen vervang je de aardappel voor pompoen.
    Die heb ik net gemaakt.

    De eerste keren is het wat omslachtig zoals je zegt. Maar als je het vaker gedaan hebt wordt het een eitje.

    Groente snijden, in de pan, water en bouillon er bij. Koken en pureren. Binnen een half uurtje klaar.

    Fijn dat het gelukt was!
     
  19. Diazz

    Diazz VIP lid

    28 dec 2014
    6.391
    3.134
    113
    Haha, nee zeker niet hoor! Is bijna hetzelfde.
    En ik maak al jaren verschillende soepen, maar de erwtensoep van vorige week smaakte ook nergens naar:p
     
  20. DeeLighT

    DeeLighT VIP lid

    9 jan 2007
    8.722
    628
    113
    Alvast een tip voor je pompoensoep: prik wat gaten in de pompoen en zet hem even in de magnetron. Hij is dan makkelijker te schillen.

     
    fafa en Zara75 vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina