Wie heeft het recept voor frikandelbroodjes?

Discussie in 'De lounge' gestart door mamabri, 8 apr 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Vraag lijkt me vrij duidelijk, wie heeft het recept?
     
  2. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.155
    8.129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Frikandellen
    Witte bolletjes

    Zet de frituurpan aan op 170 graden
    Wacht tot het lampje uit is
    Doe de frikandel inde olie
    Bak tot ze gaan drijven
    Laat uitlekken
    Snij ondertussen een bolletje open
    Doe de frikandel erop
    Broodje dicht

    Eet smakelijk

    Variatietip: Mayonaise of ketchup erbij is erg lekker.


    Ontopic: Ik denk gewoon een frikandel bakken en in bladerdeeg doen en dan bakken in de oven?
     
  3. minon

    minon Niet meer actief

    Lijkt me simpel toch? Ontdooide frikandel in stukjes snijden (of heel als je een groot broodje wilt.
    Wat curry op het bladerdeeg doen, frikandel erop en dichtvouwen. Bladerdeeg bestrijken met wat geklopt ei. Bakken in de oven zoals op de verpakking van bladerdeeg.
     
  4. Tutu

    Tutu Fanatiek lid

    30 jun 2013
    1.089
    0
    36
    Vrouw
    Noord Brabant
    Whahaha :) Dat ga ik eens proberen! :)
     
  5. Micchan

    Micchan VIP lid

    24 jan 2012
    22.458
    2.258
    113
    Vrouw
    Wenen
    Neeeeeeeeeeee waarom doe je me dit aan.. :(
     
  6. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Inderdaad zoals Nijntje zeg. Niet moeilijk hoor. En overheerlijk. :D
     
  7. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    waar het mij met name om gaat moet de frikandel ontdooid worden en er dan op? of nog gefrituurd (dat denk ik niet) maar eigenlijk is meer zo hoe ik het bedoelde ;)
     
  8. minon

    minon Niet meer actief

    Okay haha ik doe altijd ontdooide frikandel maar niet gefrituurd. Doordat ze ontdooit zijn worden ze gaar in de oven. Als je ze bevroren ongefrituurd erin stopt ontdooien ze alleen maar in de oven ;)
     
  9. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ja, dat is ook waar ;)

    Zal mijn oudste heel blij mee zijn, want hij wil ze aankomend weekend maken voor zijn groep op de zorgboerderij, maar we wisten niet precies hoe het moest. Dank je wel!
     
  10. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    En ik doe ze er half bevroren en ongebakken in, gaat prima.
     
  11. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    En op hoeveel graden zet jij ze en hoe lang? 25 min op 200 graden ongeveer?
     
  12. Queeny

    Queeny Bekend lid

    29 okt 2013
    891
    0
    0
    Ja zo ook bij mij vaak op het werk als ik ze met cliënten maak.
     
  13. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Volgens mij moet je qua graden gewoon op het pakje van de bladerdeeg kijken, weet ik zo niet uit mijn hoofd. En meestal rond de 20 minuten. Ik doe het meestal ook op het oog. Kijk af en toe even in de oven, ook of ze niet zwart worden aan de onderkant.
     
  14. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    oke, ik ga het allemaal voor hem opschrijven: alvast bedankt namens hem en zijn groep ;)
     
  15. Zwangels

    Zwangels Fanatiek lid

    22 jun 2012
    3.350
    450
    83
    Vrouw
    Schoonebeek
    En als je de bladerdeeg dichtgevouwen hebt ff bestrijken met ei, krijgen ze een mooi kleurtje.
    Ik doe het ook met bitterballen en bladerdeeg. Geen curry maar dan met mosterd en de bitterballen gewoon bevroren in het deeg.
     
  16. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    wat een leuk idee! lekker voor de zondag om in huis te hebben als je onverwachts bezoek krijgt.
     
  17. Zwangels

    Zwangels Fanatiek lid

    22 jun 2012
    3.350
    450
    83
    Vrouw
    Schoonebeek
    En erg lekker! :D
     
  18. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    En die bitterballen moet je dan wel eerst frituren? Dat moet natuurlijk wel een krokant velletje hebben, toch?
     
  19. Tutu

    Tutu Fanatiek lid

    30 jun 2013
    1.089
    0
    36
    Vrouw
    Noord Brabant
    Je kunt ook ovensnacks gebruiken, weet alleen niet of er ook ovenfrikandellen zijn (volgens mij wel). Kroketten en bitterballen idem.
     
  20. ashleyp

    ashleyp Niet meer actief

    Ik doe de frikandellen er ook altijd bevroren in. Anders dan gaan de uiteindes van de frikandel openbarsten als je ze er ontdooid in doet. Ik hou de temperatuur en tijd aan die op het pakje van het bladerdeeg staan.
     

Deel Deze Pagina