Oostenrijk en kaas

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Deerne85, 15 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Deerne85

    Deerne85 Fanatiek lid

    10 mei 2012
    1.681
    0
    0
    Hoi meiden!

    Wij gaan dit jaar naar Oostenrijk, lekker in de bergen. Maar nu zit ik toch te denken, hebben ze daar ook wel veilige kaas? Vlees eet ik toch niet dus daar maak ik me niet druk om, maar ik ben bang dat er in Oostenrijk veel meer rauwmelkse kaas is, vooral op die almen enzo... Maarja, hoe doen die zwangere dames het daar dan met de kaas?? ;) Iemand ervaring?
     
  2. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Als je het zelf koopt zou ik het vragen of op de verpakking kijken.
    Meestal zijn die grote supermarktmerken wel veilig, vooral voor normale kaas. opletten wordt het als je bij een boer iets koopt of zo'n speciale kaas in een dorpswinkeltje.
    En in oostenrijk hebben ze ook andere dingen dan kaasfondue hoor op restaurant (veel goulash en omelet bereidingen en dikke soepen en snitzel ed)
     
  3. Jalou

    Jalou Bekend lid

    5 feb 2010
    931
    0
    16
    Rotterdam
    Ik zou het gewoon vragen. Je bent niet de eerste.
    Dus van te voren maar eens op zoeken wat rauwmelkse kaas is in het duits:)
     
  4. heleentje80

    heleentje80 Fanatiek lid

    30 dec 2006
    2.296
    28
    48
    Gent
    Effe google getranslate
    Rauwmelksekaas:rohmilchkäse
    Gepasteuriseerde kaas:pasteurisierten Käseprodukte
     
  5. tulip

    tulip Niet meer actief

    goed opletten in oostenrijk, veel zachte kazen zijn daar rauwmelks. Niet vanuit gaan wat de zwangere vrouwen daar doen, want zij zijn dat gewend.
    Ik zou een stuk kaas laten sealen hier en meenemen.
     
  6. Anouk2005

    Anouk2005 VIP lid

    21 mrt 2012
    23.211
    16.555
    113
    dokters-assistente
    De Glazen Stad
    Je kunt toch gewoon voorverpakte kaas in de Supermarkt kopen.In ieder Europees land kun je Gouda kaas kopen.Rauwmelkse kaas is beperkt houdbaar dus als je voorverpakte kaas neemt met een tht datum zit je altijd veilig.
     
  7. Deerne85

    Deerne85 Fanatiek lid

    10 mei 2012
    1.681
    0
    0
    hihi dankje! heb het even opgeschreven, mijn duits is niet zo geweldig :)

    Ik denk dat ik smikkelen van een kaseplatte op de alm wel kan vergeten dit jaar ;) Nouja, tis ook voor een goed doel :D

    Bedankt voor alle reacties!
     
  8. Justy

    Justy Fanatiek lid

    12 jul 2011
    3.548
    0
    0
    Wij gaan ook altijd naar oostenrijk. Ben in maart nog in gerlos geweest en heb in berghutjes gewoon kasespatzle op. Helemaal niet aan gedacht dat dat van rauwmelkse kazen kan zijn... Dat zijn toch alleen de zachte kazen?
     
  9. Cecilia82

    Cecilia82 Bekend lid

    13 okt 2011
    760
    0
    0
    leerkracht groep 1/2 (en inval in alle andere groe
    provincie Utrecht
    Volgens mij kunnen warme gerechten sowieso.
    Bij het pasteuriseren wordt de melk ook maar een aantal seconden verhit rond de 60 graden.
    Zou idd vooral letten op zachte kaasjes die je gewoon koud eet en waarvan je niet zelf kan zien wat erin zit. De supermarkt zal genoeg hebben!
     
  10. Polletjepiek

    Polletjepiek Niet meer actief

    Ze hebben daar in de supermarkt ook gewoon hollandse goudse kaas
     
  11. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Ja, maar daar kijk je toch niet naar uit op vakantie? Juist die streekproducten zijn dan lekker?
     

Deel Deze Pagina