Wanneer weer werken na curettage

Discussie in 'Miskraam' gestart door Debbou, 16 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Debbou

  Debbou Lid

  11 mrt 2011
  12
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo allemaal,

  Gisterenheb ik een curettage gehad. In het ziekenhuis zei ik. Kan ik maandag weer werken? Maar ze hebben dat echt afgeraden. De verpleegster zei 25 maart kun je de verloskundige bellen en tot die tijd moet je echt rustig aandoen. Nu is het zo dat ik ook vreselijk moe ben zowel lichamelijk als geestelijk, maar tien dagen is dat niet heel lang?

  Groet deb
   
 2. Hellepelle

  Hellepelle Bekend lid

  10 jul 2006
  844
  0
  0
  zorgplanverantwoordelijke
  Baarlo
  Hoi Deb,

  wat vervelend dat je een curretage hebt mee moeten maken... Knuf!
  Ik heb ook een curretage gehad, al was mijn situatie wellicht anders dan de jouwe. Ik verloor veel bloed en het wilde niet stoppen, waarna een spoed-curretage volgde. Omdat ik zo'n 2 liter bloed verloren ben, heeft mijn herstel wat langer geduurd. Ik ben na drie weken weer therapeutisch aan de slag gegaan... Ik zou je in elk geval willen aanraden goed naar je lijf te luisteren, en ook echt de tijd te nemen om het een plekje te geven. Maar voor de een kan dit sneller zijn als voor de ander. Ik heb de eerste week doorgebracht op de bank onder een dekentje en de wereld aan me voorbij laten gaan. Dat voelde goed. Om me daarna weer op te rapen en weer langzaam aan mee te gaan doen in de wereld. Sterkte ....
   
 3. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Ik vind 10 dagen helemaal niet lang hoor!
  Ik heb 16/1 een MK gehad en 20/1 een nacurettage, en ben toen nog anderhalve week thuis geweest, voor ik weer aan de slag ging. Ik reken eigenlijk vanaf de MK zelf, want de curettage was hier nou niet zo'n enorme ingreep meer. Denk dat als je een volledige curettage hebt gehad, je daar wel iets meer last van hebt.
  Voor je baarmoeder lijkt het me heel gezond om rust te nemen: dat moet je na een bevalling ook, en je wilt toch niet komen te zitten met verzakkingen enzo....
  Dus ik zou het advies opvolgen en even je rust nemen.
   
 4. kimm1988

  kimm1988 Fanatiek lid

  27 dec 2007
  3.125
  0
  0
  Enschede
  ik ben 2 dagen erna weer aan het werk gegaan.
   
 5. arr77

  arr77 Actief lid

  20 apr 2009
  452
  0
  0
  up north
  Hallo Debbou,
  Vervelend voor je dat het mis is gegaan.
  Het ligt helemaal aan jezelf, geestelijk en lichamelijk. Ik ben op een vrijdag geholpen en ben daarna die woensdag erop weer begonnen.
  Sterkte verder.
   
 6. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Nog even: je termijn moet je hier ook in meenemen: een curettage is heel wat anders bij 8 weken dan bij 12 weken, lijkt me. En het ontzwangeren ook.
  Kijk, als jij je straks helemaal de ram-bam verveelt thuis, is dat ook niet handig, maar gisteren geholpen zijn en maandag weer aan het werk, lijkt me dus wel heel snel.
  Maar goed, bij mij was de MK ook bij 14 weken en verliep die nogal heftig, dus ja... :)
   
 7. Juul75

  Juul75 VIP lid

  8 apr 2010
  11.594
  7.027
  113
  Ik heb op vrijdag een curettage gehad met 10 wk en ben op maandag weer aan het werk gegaan. Maar ik was zo opgeknapt dat ik eondelijk (na 3 wk) niet meer bloedde en geen pijn meer had dat voor mij de curettage een opluchting was
   
 8. arr77

  arr77 Actief lid

  20 apr 2009
  452
  0
  0
  up north
  idd zoals Rozemarijke noemt, je termijn van je mk is mede bepalend. Was ik ook vergeten te noemen.
  Let wel voor iedereen is het anders en beleeft het anders.
  Volg eerst het advies op van de specialist en kijk daarna hoe je je voelt.
   
 9. Bijzonder

  Bijzonder VIP lid

  1 okt 2008
  7.728
  0
  0
  Ik heb op een donderdag een curretage gehad en ben die maandag weer begonnen met een 5 daagse opleiding. Dat was niet zo;n goed plan achteraf want ik heb aan het eind van de week flinke bloedingen met grote stolsels gehad. Ik had dus rustiger aan moeten doen.
  Sterkte!
   
 10. Debbou

  Debbou Lid

  11 mrt 2011
  12
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo allemaal, ik lig nog steeds op bed. De tijd dat ikzwanger was waren zware weken, ik was op huwelijksreis en ben alleen maar misselijk, moe geweest. Kon niets eten. En heb zelfs in het ziekenhuis gelegen daar. Dat het nu allemaal voor niets is geweest........Maar goed ben volgens mij daar ook nog van aan het bijkomen.wel heb ik gezegd tegen mijn baas dat ik maandag vanuit huis halve dagen ga werken. Thanks voor de reacties. Deb
   
 11. patti32

  patti32 Actief lid

  24 mrt 2011
  108
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo allemaal,

  Ook ik heb helaas een miskraam gehad bij 7 weken en ben op 18 maart gecurreteerd. Eerst nog anderhalve week afgewacht of het vanzelf zou komen. Daarna nog een week aan de cytotec, maar helaas mocht het allemaal niet baten en ben ik dus toch onder algehele narcose gecurreteerd. Sindsdien heb ik best veel last van buikpijn. Ik dacht na een krappe week weer te kunnen werken, maar het me vandaag toch nog ziek gemeld en ga het maandag proberen.
  Het vloeien valt reuzen mee, maar de buikpijn verontrust me wel een beetje... Heb uit het ziekenhuis ook totaal geen info meegekregen over hoe en wat en wanneer na de ingreep. Alleen dat ik moet luisteren naar mijn lichaam. Maar ja, hoe lang? Is buikpijn normaal?
  Hoop dat iemand antwoord kan geven! Alvast bedankt!
  Groetjes, Patti
   
 12. Hellepelle

  Hellepelle Bekend lid

  10 jul 2006
  844
  0
  0
  zorgplanverantwoordelijke
  Baarlo
  Hoi Patti,

  Allereerst heel veel sterkte gewenst.... Ik heb na mijn curretage het advies meegekregen om te bellen wanneer de buikpijn lang aan zou houden. Ik heb twee dagen heel veel buikpijn gehad en ben toen voor een extra controle langsgeweest. Daar bleek dat alles weer netjes werkte en er niets verontrustends aan de hand was. Mijn verloskundige, die een week later belde omte vragen hoe het met me ging, gaf aan dat het kan komen omdat je te veel doet. Dan reageert je lijf met buikpijn...
   
 13. patti32

  patti32 Actief lid

  24 mrt 2011
  108
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hoi hellepelle,

  Bedankt voor je reactie. De eerste vijf dagen was mijn vriend gelukkig vrij dus heb ik echt bijna niks gedaan. Dacht de vierde dag dat het wel zonder pijnstillers moest kunnen, maar dat ging echt niet. Direct weer veel buikpijn. Nu kan ik de laatste dagen wel met minder pijnstilling dus het lijkt de goede kant op te gaan, maar als ik maar iets inspan dan gelijk weer meer last en iets meer bloedverlies... Ik kijk het nog even aan en anders even het ziekenhuis bellen denk ik. Groetjes, patricia
   
 14. Maia

  Maia Niet meer actief

  bij mij werd over buikpijn verteld dat het moest lijken op een lichte menstruatie als ik het had. Dus ik zou idd voor de zekerheid gewoon even bellen.

  Ik ben vorige week woensdag gecuretteerd en ben afgelopen disndag weer gaan werken. Had lichamelijk nergens last van (behalve licht vloeien nog) en vind het erg prettig om die afleiding weer te hebben.
   
 15. Debbou

  Debbou Lid

  11 mrt 2011
  12
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hallo hoelang duurt het vloeien eigenlijk ongeveer, weet 1 van jullie dat?
  Groet deb
   
 16. Anna27

  Anna27 Fanatiek lid

  7 feb 2011
  2.484
  0
  0
  het vloeien duurt gemiddeld 1 tot 2 weken.
  Ik was er met een week vanaf.

  Verder is de curettage mij ook erg meegevallen. Ik was pas om 5 uur 's middags aan de beurt, had anderhalf uur later alweer 2 boterhammen, een glas melk en twee glazen water op, en zat om 8 uur weer thuis op de bank, en heb de volgende dag gewoon weer alles gedaan. Minimaal bloedverlies gehad, en geen buikpijn, maar ik lijk daar bijna een uitzondering in te zijn, als ik de verhalen op internet zo lees!
   
 17. Hellepelle

  Hellepelle Bekend lid

  10 jul 2006
  844
  0
  0
  zorgplanverantwoordelijke
  Baarlo
  ik had een anderhalve week last van bloedverlies.
   

Deel Deze Pagina