Wanneer zeg je stop?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Seffie, 5 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Seffie

  Seffie Bekend lid

  17 apr 2019
  853
  1.316
  93
  Vrouw
  Ik weet niet zo goed wat ik met dit topic wil. Misschien wel gewoon even mn ei kwijt :(

  Ik werk in de kinderopvang en op sommige dagen werk ik alleen op de groep. Het is met dit vak heel moeilijk om je grenzen te bewaken omdat je dingen heel snel toch wel doet: even snel dat kind uit de kinderstoel halen of even snel alle kinderen insmeren terwijl je amper kan bukken van de rug pijn :(

  momenteel vraagt het teveel van mijn rug en heb ik al bekken klachten bij 16 weken. Nu zei de verloskundige dat ik de bedrijfsarts moet raadplegen voor een oplossing. Dat heb ik gelukkig nu met mijn leidinggevende besproken alleen zijn er toch weer collega's die het allemaal beter weten. "Ik nam pas een uur pauze aan het einde van mijn zwangerschap" "moet je nu alweer plassen? Ik ben net de fles aan het geven je kan over 15 minuten".

  Het is voor mij al heel moeilijk om alleen op de groep te staan en dan überhaupt hulp te vragen (of iemand uit een ander lokaal te halen omdat je moet plassen) omdat het bijna niet te regelen is, maar als je dan toch om hulp vraagt wordt het toch weggewuifd.

  Ik ga maar door op automatische piloot en doe m'n eigen ding maar savonds lig ik te huilen van de pijn.

  Wie herkent dit en hoe hebben jullie dit aangepakt? :$
   
 2. Katelynn

  Katelynn Actief lid

  11 apr 2019
  438
  270
  63
  Vrouw
  Achterhoek
  Ik herken het niet , maar ik vind wel elke zwangerschap is anders dus ook die van jou. En of je nou klachten/kwalen hebt in week 1 of week 39 moet imo niet uitmaken. Een beetje collegialiteit en hulp is sowieso op zn plaats!!

  Vind het dan ook behoorlijk onbeschoft dat ze je laten wachten en / of dingen laten doen die je eigenlijk niet kunt ivm pijn. Zij kunnen namelijk niet weten hoe jij je voelt.

  Lijkt me overigens een goed idee naar de arbo te gaan. En dat je collega’s je zo behandelen zegt meer over hun dan over jou :thumup:..... misschien kan je met collega’s in gesprek gaan hier over - ik roep maar iets.

  Heel veel succes met je zwangerschap in iedergeval :)
   
  Seffie vindt dit leuk.
 3. betties

  betties Fanatiek lid

  24 feb 2011
  1.901
  131
  63
  Onmiddellijk naar de bedrijfsarts jij! Desnoods zelf een afspraak regelen als je leidinggevende dat niet doet. Dit is niet ok! Er niet wat voor jou geregeld worden en hoe dat praktisch dan moet is aan je leidinggevende om dat op te lossen. Meningen van collega's niet je lekker negeren, ieders lijf en zwangerschap is anders. Bekkenpijnnis vreselijk en wordt gegarandeerd erger in de loop van je zwangerschap. En als je pech hebt nog tot maanden erna... Sterkte meid, kom voor jezelf op!
   
  Pipo30, Seffie en Katelynn vinden dit leuk.
 4. sarah28

  sarah28 Fanatiek lid

  14 feb 2013
  2.656
  1.407
  113
  Wanneer je stop zegt? Nu!
  Zo irritant van die vrouwen die denken dat hoe zij het hebben gedaan voor iedereen geldt. Ik heb me bij deze zwangerschap echt voorgenomen te luisteren naar mijn lijf, ik en de baby zijn t belangrijkst en de rest bekijkt t maar als er geen begrip voor is.
  Je kunt zo niet doorgaan hoor, straks krijg je nog echt complicaties als harde buiken, voortijdige weeen of een hoge bloeddruk. Bespreek t met de bedrijfsarts en maak afspraken die voor jou haalbaar zijn.
   
  Seffie vindt dit leuk.
 5. Seffie

  Seffie Bekend lid

  17 apr 2019
  853
  1.316
  93
  Vrouw
  Dankjewel. Ja mijn leiding gevende is nu voor mij aan het kijken wat de mogelijkheden zijn en ik hoop dat er een goed voorstel uit komt.

  Dat voor mezelf opkomen is inderdaad een dingetje :$ maar leidinggevende is hier al mee bezig gelukkig alleen die vervelende collega's... Ik snap gewoon niet hoe je zo ongevoelig kan zijn. o_O

  Ja ik ben benieuwd met welk voorstel ze komt. Ik wil inderdaad naar mijn lichaam luisteren want op mijn werk gaat het goed (automatische piloot) maar in de auto naar huis en thuis ga ik door de grond van de heup en rug pijn.:eek:
   
 6. Seffie

  Seffie Bekend lid

  17 apr 2019
  853
  1.316
  93
  Vrouw
  Dames even een update:

  Ik heb antwoord van mijn leidinggevende en ze gaat me voorlopig boventallig op de groep zetten :D. Morgen sowieso de hele dag om te kijken hoe dat bevalt, en vanaf volgende week waarschijnlijk van 11.00 - 17.00 ondersteuning. Mocht het dan niet gaan kan ik eerder naar huis :thumup:.

  Ik ben zo blij!
   
 7. esklessebes

  esklessebes Fanatiek lid

  23 mrt 2014
  3.772
  1.200
  113
  Als tip misschien: draag je ook een buikband? Deze kan wat ondersteuning geven. Ik draag er al 1 bijna heel mn zwangerschap en merk als ik hem een dag niet aan heb zeker veel verschil in mn bekken.

  Hier ook veel bekkenpijn met werk gehad en ben doorgegaan tot 30 wkn denk ik toen op halve kracht gaan werken maar kwam ook omdat ik op de klok moet werken en doorlopen enz kon gewoon niet meer. Ben van het doorgaan maar je moet er geen blijvende schade aan overhouden en kiezen voor je kindje.

  Goed afwisselen en luisteren naar je lichaam.

  Super dat je een oplossing hebt gevonden. Hoop dat het werkt.
   
 8. Seffie

  Seffie Bekend lid

  17 apr 2019
  853
  1.316
  93
  Vrouw
  Nee ik draag nog geen buikwand. Welke heb jij dan? Ik ben eigenlijk meer opzoek naar een onderbroek maar dan met ondersteuning die ook over je buik heen gaat. Mijn leidinggevende had het daarover maar kan hem nergens vinden :)
   
  esklessebes vindt dit leuk.
 9. Zoranya

  Zoranya Bekend lid

  31 jan 2017
  731
  458
  63
  Ben voorzichtig met ondersteunende banden. Ik heb van mijn bekkenfysio vorige zwangerschap een band gekregen, maar dat was echt maar af en toe dragen. Als je hier op gaat steunen helpt het wel in de zwangerschap, maar de banden en spieren hoeven zelf niets meer te doen en verslappen dus, waardoor je na de zwangerschap verder van huis bent.
   
 10. Goldrose

  Goldrose Actief lid

  4 feb 2017
  155
  102
  43

  Precies dit inderdaad. Mijn bekkenfysio gaf aan dat als je een band nodig hebt om te kunnen werken, dan werk je te veel. Zou inderdaad echt alleen voor incidenteel gebruik moeten zijn. Stel je hebt een bruiloft ofzo waarbij je toch de hele dag in de weer bent, dan zou het je kunnen helpen om de dag goed door te komen.
   
 11. MFE

  MFE Actief lid

  23 mei 2016
  393
  200
  43
  Bizar zeg!!! Ik breng mijn dochter vaak genoeg naar de opvang en zonder zwangerschap bij die meiden heb ik al respect voor het werk wat jullie doen!!!

  Snap je collega's ook niet maar goed te lezen dat je boven formatie gaat draaien. Voor jou en ook voor de kinderen.

  Het is lastig hè zwanger zijn en werk. Ik werk op een kantoor bij een grote organisatie en er zijn heel veel rechten vastgelegd voor zwangere. Dat is fijn maar a.) Op mijn afdeling is er nooit iemand zwanger, of collega's zijn heel jong of al met grotere kids. Dus fenomeen zwangere vrouw is al bijzonder. b.) Ik had voor mijn zwangerschap al goede conditie en nu in trimester 2 echt weinig klachten. Zwanger zijn lijkt heel makkelijk te zijn bij mij... aldus mijn collega's. Maar ja heel de dag stilzitten is voor mij echt geen optie omdat ik de zeurende buik krijg dus tja dan maar wat vaker van mijn plek en wat langer pauze. Niemand zegt iets maar snappen doen ze het geloof ik niet.

  Herkenbaar dus en super dat je voor jezelf bent opgekomen!!!
   
 12. Seffie

  Seffie Bekend lid

  17 apr 2019
  853
  1.316
  93
  Vrouw
  Dat lijkt me ook super irritant inderdaad. Niemand kan weten hoe jij je voelt en je weet gewoon dat ze je niet snappen.. heel vervelend :( in iedere branche is er wel iets denk ik. En iedere zwangerschap is anders.

  Ik kan er ook zooooo slecht tegen als mijn collega's roepen: "in mijn zwangerschappen had ik nergens last van hoor" uhm oke wat fijn voor jou! Wil je ruilen misschien?
  Alsof ik er voor kies om me nu zo te voelen :roflmao::|
   
  sarah28 en MFE vinden dit leuk.
 13. MFE

  MFE Actief lid

  23 mei 2016
  393
  200
  43
  Hahaha nou precies, alsof jij leuk vindt om rond te lopen met pijn... echt hè!! Idd super als collega's geen last hadden maar verzacht weinig jouw pijn zou ik denken. Het is mooi volk; collega's !
   
 14. sarah28

  sarah28 Fanatiek lid

  14 feb 2013
  2.656
  1.407
  113
  @Seffie hoe reageerden ze eigenlijk op de afspraak dat je nu voortaan boventallig staat? En hoe is t met je klacgten verder?
   
  Seffie vindt dit leuk.
 15. Seffie

  Seffie Bekend lid

  17 apr 2019
  853
  1.316
  93
  Vrouw
  De collega's reageerden niet allemaal even tof maar goed.. lekker boeiend denk ik dan maar. Mijn leidinggevende was heel erg meelevend en heeft gelijk van alles in gang gezet gelukkig:D

  De klachten zijn wel iets minder maar deze ochtend was zo hectisch dat ik eigenlijk nu weer op bed liggen met rugpijn. Dus nog te korte tijd om te zeggen dat het goed werkt maar ik denk het wel :)
   

Deel Deze Pagina