Hallo dames, Ik hoop dat dit onderwerp in het goede deel staat anders moet hij maar verschoven worden... Vanavond ga ik uit eten bij juffrouw tok. Ze hebben daar heerlijke zelfgemaakte kruidenboter maar mag je dat hebben tijdens je zwangerschap? Ik weet niet of er rauwe eieren of verse melk in zit? Net als de mayo... ik weet niet of die zelf is gemaakt... Groetjes maartje
Kruidenboter kan wel, zelfgemaakte mayonaise niet. Zou die voor de zekerheid niet eten of even vragen of ze die zelf maken
In zelfgemaakte mayo zitten wel vaak rauwe eieren. Maar in restaurants zijn ze vaak gepasteuriseerd. Kruidenboter lijkt me geen probleem. Maar je kan het daar ook vragen hoe ze de producten hebben bereid, dan weet je zeker of je het kan eten.
Zou me daar niet te druk om maken hoor. Zo kan je overal wel op letten. Mayo heb ik zelfs nog nooit over nagedacht. Aan het einde van mijn vorige zwangerschap bakte ik om de haverklap een cake, alleen maar om het beslag te eten . Mijn vk zei dat ik er zelf wel makkelijker ziek van zou kunnen worden, maar zelfs dan liep de baby geen gevaar. Niet te druk maken en geniet ervan. Mjummie, ik wil zelf ook weer een keer naar tok
Ik voel me altijd een beetje een zeur om te vragen wat overal in zit vandaar dat ik het hier even vraag was er al van overtuigd dat jullie juffrouw tok vast kennen
Ik voel me ook altijd zo'n zeur! Ik vind het dan ook makkelijker om gewoon te zeggen 'Ik ben zwanger, kan ik jullie kruidenboter/mayonaise/.... dan wel eten?' In een beetje restaurant weet de kok die vraag wel te beantwoorden. Als ze je vragend aan gaan staren dan kun je altijd nog opsommen wat je niet mag (rauwe melk, rauwe eieren, ik denk dat dat je belangrijkste zorgen zijn bij de boter en de mayo).
Dat is een goeie mamske! Die ga ik vanavond gebruiken... Gek eigenlijk. ..ik maak me nergens zorgen over maar over uit eren gaan wel...tjonge...
Oh jammie je maakt me lekker! Heb er ook niet overnagedacht of die mayo daar kan en heerlijk van gegeten, niks van gekregen. En joh het is toch nooit erg om voor zekerheid te gaan!?
Ik doe altijd door de aardappelpuree een rauw ei. Kwam er vorige zwangerschap met 34 weken pas achter dat dat stom was van me.. Maar nu ben ik niet zo'n paniekvogel, gelukkig
De mayo blijkt inderdaad niet maar de kruidenboter wel daarom had ik het niet gek gevonden als de mayo ook zelfgemaakt zou zijn... Het was heeeeeerlijk... dus... voor herhaling vatbaar
Wat fijn dat je lekker hebt gegeten! Daar heb ik nou nog nóóit van gehoord. Een rauw ei door de pasta wel (carbonara) maar door de puree? Wat doet dat dan qua smaak? Ik heb nu na het lezen van de reacties overigens echt zin in cake beslag. Mmmmjummie.