Warme banaan?

Discussie in 'De lounge' gestart door nijntje1984, 15 aug 2009.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Even een vraagje...

    Ik heb een allergie voor rauwe groenten en rauw fruit. De enige manier dat ik groenten en fruit kan eten is als het warm gemaakt is (rood fruit moet eventjes gekookt). Omdat ik een beetje gezonder wil gaan eten (dus ook terug wat fruit), ben ik allerlei dingen aan't uittesten.

    Maar nu vroeg ik mij af: ik wilde een banaan pletten en warm maken in de microgolf. Is die dan nog lekker en slaat die dan niet bruin uit? Moest het bruin uitslaan, kan ik er nog altijd wat citroensap over doen.

    Ik heb ondertussen ook een recept gevonden van Nutricia om een banaan in schijfjes te koken in suikerwater. Maar bij koken behoud je niet alle vitamines he.

    Alle andere tips voor ander fruit (met uitzondering van appels want die mag ik helemaal niet eten) zijn ook welkom!
     
  2. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.601
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Waarom stoom je hem niet in de rijstkoker?
    Dat doen ze hier in Indonesie,ik vind t heerlijk.
     
  3. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Een rijstkoker, is dat zoals een stoomkoker?
     
  4. Dreamer83

    Dreamer83 VIP lid

    16 apr 2008
    10.390
    30
    48
    Op de kermis zie ik altijd warme banaan verkocht worden.
    Gewoon over de lengte door de midden gesneden.
    Het is dus niet eens raar om een banaan op te warmen.
    Zou zeggen, probeer gewoon eens hoe het het lekkerste is.
     
  5. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Heb je dan niet speciale bakbananen nodig?
    Volgens mij worden gerechten als gebakken banaan van de chinees met bakbanaan gemaakt.
     
  6. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Nee hoor, je kunt ook een banaan (in de schil) in de lengte door midden snijden (niet helemaal door) dan wat stukjes chocola erin, helemaal omwikkelen met aluminiumfolie en dan in de oven... jum jum :)
     
  7. Vlinderbloem

    Vlinderbloem VIP lid

    27 mrt 2008
    8.128
    1.682
    113
    Haha ik moest wel een beetje lachen om de combinatie "ik wil wat gezonder gaan eten" en "schijfjes banaan in suikerwater" :D ;)
     
  8. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Ik denk dat het heerlijk is...mn vader doet ook altijd banaan op de bbq en dat zijn ook gewone bananen!
     
  9. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.809
    3.339
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    tutti-frutti moet in water wellen, dat kanje vast ook koken en dan weer laten afkoelen. Is ook wel lekker om zo een schaaltje :)
     
  10. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    kwijl kwijl......:p hoe lang moet dat in de oven? ****rent naar de supermarkt****
     
  11. Rosao

    Rosao VIP lid

    3 nov 2007
    12.893
    1.390
    113
    Ik doe meestal maar wat :) Ik denk 10 minuten op 180 oid?
     
  12. mymiracle

    mymiracle Niet meer actief

    thnxx :D
     
  13. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.601
    899
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Gewone bananen kan ook en rijstkoker is idd zelfde als stoomkoker.
    En bananen op de barbie(q)zijn idd ook heerlijk!
     
  14. Ons Kleintje

    Ons Kleintje Niet meer actief

    hoi, wat een lastige allergie..
    ik maak altijd zuurkool met gekookte ananas erdoorheen, soms ook mandarijntjes en champignons erdoor heen
    bij de zuurkool in koken

    stoofpeertjes
    of gewone gekookte peren en dan af laten koelen

    gekookte pruimen pureren en dan af laten koelen

    groetjes
     
  15. Tink

    Tink Niet meer actief

    Gewoon bakken in boter in de koekepan kan ook, is heerlijk! Vooral als je er ook nog schijven ananas bij legt.
    Wel even erbij blijven zodat ze niet aanbakken.

    *krijgt opeens enorme honger*
     
  16. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    nou sorry hoor maar krijg honger van dit topic foei hoor...
    mmm banaan in oven met chocolade... maar goed dat ik geen chocolade heb.. of isschienw el
    mmm
     
  17. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Ik bak ze ook gewoon in de pan of maak ze snijd ze doormidden, hagelslag ertussen, aluminiumfolie erover en op de bbq.
     
  18. pim

    pim Fanatiek lid

    22 sep 2005
    3.970
    0
    36
    Nijmegen
    Wat ook lekker is is om de banaan met schil en al in een hete oven te leggen. De schil helemaal bruin laten worden en de banaan dan opensnijden en uitlepelen (al dan niet met bruine suiker). Ik doe dit vaak met overrijpe bananen.

    Pim
     
  19. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    Banaan in de schil op de barbecue leggen, helemaal warm en zacht laten worden, daarna opensnijden en wat suiker en Cointreau eroverheen.....mmmmmmmmm!
    Helaas niet voor de zwangeren onder ons...
     
  20. nijntje1984

    nijntje1984 VIP lid

    15 sep 2008
    15.693
    1
    0
    Hmmm! Alleen jammer dat ik ook geen chocolade mag eten... ;) (maar daar heb ik mee leren leven, vind het al niet meer zo erg)
     

Deel Deze Pagina