Ehhhh heb nog een betere... Chocoladedruppels van Callebaut (online te bestellen, maar ook bij Hanos/Sligro... Melk warm maken in een doorzichtig dubbelwandig glas, paar scheppen druppels erbij... Roeren... Mmmmmmmm! Van witte chocolade druppels is het ook lekker, maar het lekkerste is melkchocolade. En dan zelfgeklopte slagroom erbij, of zo'n horecaspuitbus (hier bij Jumbo te krijgen, doe je echt giga lang mee en 1000 x lekkerder dan die gewone) https://www.gourmet-versand.com/nl/article1648/callebaut-pure-chocolade-callets-54-prozent-cacao-811nv-2-5-kg.html https://crownfoodxl.nl/product/slagroom-spuitbus-hollandia-700ml/
Ik doe altijd een laagje cacaopoeder, beetje suiker en dan warme melk in een pannetje laten koken. Melk in de mok, goed roeren en een flinke dot slagroom erop.
Staat in de supermarkt ook bij de cacao enzo, met een gele deksel, van die bruine korrels zijn het en die lossen op in melk. Wij zijn er allemaal fan van
+1 Die callebaut-druppels zijn hemels! Echt op die manier heb je heel makkelijk de lekkerste chocolademelk. Die druppels zijn er trouwens in meerdere smaken, het uitproberen waard.
Zo vind ik het ook het lekkerst. Kan je ook naar smaak de hoeveelheid suiker aanpassen, voor mezelf iets minder zoet dan voor de kinderen.
Volle melk opwarmen, cacaopoeder erbij (Blooker oid, echt goede cacaopoeder, niet die instant nesquick achtige zooi) en dan evt suiker naar smaak toevoegen
Tijdens een van mijn eerste lessen van het vak ‘verzorging’ in de brugklas geleerd! Ik weet het nog precies en maak het het liefst nog steeds zo (wel wat minder suiker nu). Maar het ‘recept’ was: Voor 2 mokken, 1 eetlepel cacao en 3 eetlepels suiker met een klein scheutje koude melk tot een papje roeren. In een pannetje 2 mokken melk gieten en verwarmen tot het bijna kookt. Dan je cacaopapje erbij en roeren! Jummie!
Dit vinden wij erg lekker: Dadel (ligt een beetje aan de soort hoeveel je er van nodig hebt) een paar uur laten wellen in melk, vervolgens dit mixen of blenderen, velletjes eruit zeven en met wat cacao opwarmen. Kan met zowel gewone als plantaardige melk, vooral met zelfgemaakte havermelk maak ik dit.
Voor mijzelf water en hotcemel(ik vind melk vies) Voor de rest van het gezin melk met callebaut of chocolade sticks.
Wij hadden vroeger van die zakjes en in plaats van suiker was het druivensuiker. Nooit meer die smaak gevonden.