Ik heb een ronde taartvorm gekregen en heb nog nooit een taart gemaakt. Wie heeft er een lekker recept voor me?
Kwarktaart/monchoutaart vind ik altijd wel lekker om te maken. Appelkruimeltaart is ook erg lekker. Alle aanwijzingen enzo staan op het pak
Idd monchou/kwark taart is hier altijd wel favoriet geweest (tot ik "echte" taarten ging bakken) Monchou/kwark taarten zijn lekker en heel makkelijk Appeltaart is ook makkelijk, maar meer werk Wel erg lekker natuurlijk
Appeltaart Ik heb ook een lekker duits recept maar dan moet je daar een paar ingredienten halen. Schmandtaart met mandarijntjes Bodembakken met 100 gram boter, 100 gram suiker, 3 eieren, 100 gram bloem en 1/2 theelepel bakpoeder. Eerst klop je de boter en suiker glad, dan de eieren (kamertemperatuur) erbij doen en uiteindelijk de bloem en bakpoeder in delen toevoegen. Bodem bakken op 175 graden in +/- 30 minuten. Deze goed laten afkoelen!! Dan 400 ml slagroom kloppen met 5 theelepels suiker en op het eind 2 zakjes paradiescreme dr. Oetker (puddingpoeder vanillesmaak, te koop bij Rewe, Real. Vergelijkbaar nederlands product heb ik nog niet gevonden) erbij doen. Als laatste de schmand (lijkt op zure room, alleen is de textuur steviger) erdoor heen kloppen. Schmand is bij alle supermarkten in duitsland te koop. Het schmand mengsel op de bodem doen en glad uitstrijken. Dan van 3 blikjes mandarijntjes het sap opvangen en in een pannetjes aan de kook brengen. Rest van sap mengen met eetlepel maizena en wat suiker. Als het kookt maizenapapje door het kokende sap roeren. Hier de mandarijntjes door doen. Dit afkoelen laten. De taart in de koelkast zetten en als de mandarijntjes afgekoeld zijn, dit over de hele taart verdelen/bedekken. Dit is een lekkere frisse en snel te maken taart. Ik heb hem zelf meestal binnen 30-45 minuten klaar. Mochten er mensen hem willen proberen, ik kan de producten die in NL niet te krijgen zijn wel opsturen (tegen betaling van verzendkosten). De schmand is tot openen ook houdbaar buiten de koeling. Dan graag pb.
Die appeltaart ga ik morgen maken denk ik. Lijkt me heel lekker! Wat ook heel erg makkelijk te maken is en heel erg lekker ( wel zoet en machtig) is banofee pie. Bananen toffee taart, yum yum!
Banoffee Pie: (echt heel makkelijk!) Je hebt nodig: 1 blikje gecondenseerde gezoete melk (Friesche vlag) 150 gram Verkade Digestive biscuitjes (Bastognes zijn ook lekker!) 75 gram roomboter 3 grote bananen 500 ml slagroom 200 gram chocolade Blikje gecondenseerde melk 3 uur in kokend water zodat het caramel wordt (LET OP, het blikje moet steeds HELEMAAL onder water staan, anders kan het ontploffen!) Koekjes verkruimelen, boter in een pannetje smelten. Door elkaar mengen en op de bodem van een spring- of taartvorm bekleed met bakpapier aandrukken. Half uurtje in de koelkast stevig laten worden. Het blikje met de caramel (afgekoeld!) over de bodem uitsmeren. Bananen in plakjes snijden en over de caramellaag verdelen. Chocolade au bain marie smelten, 250 ml slagroom bijna stijf kloppen en doorelkaar mengen. Dit weer over de bananen verdelen. Tenminste een half uur in de koelkast stevig laten worden. Tot slot de overige slagroom kloppen (eventueel zoeten) en dat netjes over de taart verdelen. Taart decoreren met chocolade rasp eroverheen, of een beetje cacao oid. Deze taart is ook heel lekker als je hem de dag vantevoren maakt en alleen de laatste slagroomlaag er pas op het laatste moment op doet. Machtig, maar heerlijk!
Ooh, dat is ook een goed idee, die ga ik onthouden. Ik ga hier NU weg, ik krijg helemaal een knorrende buik van de taartrecepten. En dat 1 dag na kerst al, alsof ik nog niet genoeg slechte dingen heb gegeten de afgelopen twee dagen...
Hoe groot gebruik jij de springvorm voor deze taart? Ik vind deze zo lekker klinken, die ga ik voor oudejaarsavond maken
Witte chocolade taart met bastongekoeken bodem en rood fruit Monchou taart wederom met bastognekoeken en aardbeien Appeltaart met spijs Appelkruimeltaart Jammie
Ik gebruik een 24 cm springvorm, maar 22 kan ook, dan wordt hij gewoon iets hoger. Ik heb wel eens gehoord dat het ook met kersenvulling kan. Maar ik hou zelf niet zo van kersen, ik heb het dus nooit geprobeerd. Maar ik moet ook eigenlijk even bekennen dat dit geen echte banofee pie is, daar hoort namelijk geen chocolade in. Ik denk dat je met google heel veel variaties kan vinden.