voorgerechten met kerst

Discussion in 'De lounge' started by nijntje1, Nov 17, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nijntje1

    nijntje1 Bekend lid

    Apr 25, 2010
    951
    0
    16
    Limburg
    Ik zit met een dilemma.

    ik moet dit jaar zorgen voor de voorgerechten met de kerst.
    graag wil ik verschillende kleine hapjes maken omdat ik voor 10 personen moet koken en sommigen zijn hele moeilijke eters. tevens zijn er 4 kleine kinderen.

    Wie heeft er leuke en lekkere recepten voor mij
     
  2. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Wraps?

    Gevuld met roomkaas en gerookte tonijn..

    Gevuld met roomkaas, ijsbergsla en salami

    ****

    Gehaktballetjes in tomatensaus

    ****

    Stokbrood met tapenade

    ***

    Bladerdeeg met kaas

    Bladerdeeg met knakworst

    ***

    Pan met gevulde soep..
     
  3. Daydreamy

    Daydreamy Fanatiek lid

    Sep 7, 2007
    3,945
    42
    48
    Female
    Onderwijsassistent
    Ergens in de Polder
    ik haal altijd leuke/lekkere gerechtjes van deze site.
    ze hebben ook een kerstrecepten pagina :)
     
  4. MvS

    MvS VIP lid

    Oct 19, 2008
    5,563
    1
    36
    Lekker fris: wraps met rosbief, sla en creme fraiche met een beetje mosterd, zout en peper. (kan ook met bijv. rookvlees of ham; erg lekker!)

    Warm: ciabatta in stukken snijden (de kontjes gebruik je niet), even op de grill tot ze een beetje goudbruin zijn, insmeren met tomatenpesto, stukjes mozzarella erop, beetje zout, peper en oregano erover naar smaak, besprenkelen met olijfolie en 5 minuutjes in de oven. Zoooo lekker! Zelfs de dochter van 2 van vrienden van ons lust dit :D
     
  5. sjors75

    sjors75 Niet meer actief

    Wat hier altijd een succes is een lekker pan soep koken, en dan in kleine kopjes verdelen, kopje afsluiten met bladerdeeg, en dan net voor opdienen even 5 min. in de oven. Heb je een heerlijke verrassing
     
  6. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    Dec 29, 2008
    1,497
    0
    0
    noord-holland
    zalmrolletjes en cherry tomaten gevuld met roomkaas.

    roomkaas met creme fraiche mengen. Tomaatjes uithollen en volsmeren met het kaasmengsel en dan hetdekseltje er weer op. Op een zalmplakje een lepel van het mengsel doen en dan oprollen. Allemaal even in de ijskast laten opstijven en leuk serveren.
     
  7. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    Aug 17, 2008
    4,239
    9
    38
    Waarom geen drie soorten quiche. Eén met vis, één met vlees en één vegetarisch
     
  8. nijntje1

    nijntje1 Bekend lid

    Apr 25, 2010
    951
    0
    16
    Limburg
    allemaal bedankt en er zit zeker iets lekkers bij.
     
  9. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,155
    8,129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    garnalen uit de oven.

    gepelde tomaten, ui en wat cayennepeper en knoflook in een pan doen, laten sudderen, garnalen erbij, 5 min laten sudderen, in een ovenschaal gooien, feta eroverheen en 15 min in de oven, klaar.

    kan je ook in allemaal kleine ovenschaaltjes doen als een soort tapas.
     

Share This Page