Een ei was ik dan weer niet..... Grappig die verschillen. En een banaan trouwens ook niet Sinaasappel en citroen wel, wanneer ik de schil rasp.
Ipv afwasmiddel kan je beter azijn gebruiken, dood ook insecten en maakt goed schoon. Geleerd in de keuken.
Soms plakken er nog veren en andere gekke dingen eraan, vind het niet zo fris om dat allemaal eraan te laten zitten... Ook al kook ik het, maar vind het toch vies haha.
Ik eet alles biologisch dus hoef het niet te wassen. waar het gelegen heeft of wie t heeft aangeraakt maar ik me niet zo druk om. Is alleen maar goed voor mn afweersysteem
Ik spoel alles af met koud water voordat ik het opeet. Niks bijzonders, dacht ik. Of het moeten voorgesneden blokjes ananas zijn of iets dergelijks
Ik was normaal gesproken nooit groente of fruit. Tenzij het zichtbaar vies. Dat panische gedoe over wie daar misschien allemaal met de handen aan hebben gezeten. Ooit nagedacht hoeveel mensen het geld wat je op dit moment in je portomonnee hebt hebben aangeraakt? Of hoeveel bacteriën er op je afstandsbediening zitten? Uiteraard was ik nu, omdat ik zwanger ben, wel bepaalde dingen maar appels met afwasmiddel? Nope.
ik spoel alles waar ik de schil van eet goed af, maar echt wassen noem ik dat niet. Groente heb ik via een groentepakket van een boerderij in de buurt. Dat moet heel goed gespoeld worden, anders eet je veel aarde en dat vind ik niet lekker.
Ik was met water, alles wat ik niet schil en hoewel we veel bio eten, was ik dat ook. Ik was niet alleen vanwege pesticiden maar ook omdat ik heb bv geen fris idee vind dat er mogelijk een kat ofzo overheen heeft geplast.
Er kan ook gewoon zand op zitten of een beestje, bijv.. tussen de broccoli.. En volgens mij zijn bio teelten niet altijd veilig van chemicalien die opwaaien en door de wind worden meegesleurd maar goed , ik eet niet biologisch maar was om die redenen alles.. Ik heb ook een harde weerstand.. Met afwasmiddel vind ik alleen wel een beetje overdreven.. Daar zitten toch ook chemicalien in en dat is enorm hardnekkig dus dat lijkt mij echt niet gezond..
Ik was ze met gewoon water. Een ei was ik niet, ik eet de schil niet op en ze worden gekookt. Ik las hier iets over een banaan en dat is wel interessant.. voor diegene die een broodbakje ofzo gebruiken: was je dan (bijv) de banaan of appel af voordat je et in het broodbakje doet? Of leg je de ongewassen vrucht tegen je brood aan...
Als er zand op zit borstel of blaas ik het eraf, en beestjes kun je ook wegblazen. Nu let ik daar wel altijd al op bij aankoop. Broccoli's met rupsen laat ik liggen . Wat die chemicaliënresten betreft, tja, die spoel je er onder de kraan ook echt niet af, hoor.
nou nooit over nagedacht, maar die gaan niet in het broodbakje bij mij. banaan gaat met schil en al in de tas, en andere schoongemaakte/klaargemaakte groenten of fruit in een apart tupperwarebakje. Ik doe zulke dingen niet bij mijn brood in eigenlijk.