Dit jaar niet . Eerste Kerstdag eten we bij schoonouders en Tweede Kerstdag gaan we uit eten met mijn kant van de familie. Geen gourmet voor ons dit jaar.
Wat je op tafel kan zetten om toch in de sfeer van het gourmetten te blijven is stokbroodjes met olijfolie, mozzerela, tomaat en basilicum even onder de grill geweest en stokbroodjes met brie en pindasaus ook even in de grill geweest
Hier trouwens ook grote eters, zo'n gourmet schotel voor 4 personen daar hebben bij ons 2 man al te weinig aan. Zit te denken om voor de carpaccio nog een amuse te maken met gerookte zalm, bij het steengrillen hebben we tenslotte ook zalm en voor op stokbrood gerookte zalm.
Niks. Ik haal altijd zoveel in huis dat ze zich een slag in de rondte kunnen eten.. Zonde om de maag te vullen met een voorgerecht.
Hier toch altijd aperitief met kleine hapjes (scampi, warme hapjes, zalmhapjes, ...) en groentes (kerstomaatjes, fijngesneden komkommer en wortelen, bloemkool, gekruide olijven, ...). Dat wordt dan gezien als voorgerecht.