hoi dames, ik wil een gerecht gaan maken en voor een kerrie saus nu moet ik 100 gram bakboter gebruiken maar bedoelen ze daar baken en braden pakje van croma mee of zo een pakje magarine?? ik moet de bakboter laten smelten en dan bloem etc erbij doen, iemand een idee wat voor boter ik moet kopen????????????????
Daar bedoelen ze een pakje margarine mee, of wat je ook gebruikt om mee te bakken ipv te smeren. Niet het speciale bak en braad spul gebruiken! Dat geeft denk ik een zeer aparte smaak.
Ik gebruik dan gewoon Blue Band of Margarine, hetzelfde als wat ik bijv door me cakemix doe of voor appeltaart. Als je bakken en braden gebruikt, krijgt het een andere smaak.
Dames bakboter is idd croma voor vlees. Als het margarine is dan stond er wel margarine. En het is voor kerrie dus daar komt vlees bij dus ts croma is de goeie
Maar Bleuband heeft toch ook gewoon bakboter, hoeft niet per se Croma te zijn voor bakken en braden!?
bak en braad heb je in meer merken, zowel vloeibaar als vast, maar een pakje margarine (in een papiertje) zou ik eerder gebruiken voor taarten en cakes, niet voor (hartige) vleesgerechten
Nou ik met m'n simpele boerenverstand zou zeggen boter om iets in te bakken. Dus denk dat t met beide wel kan. Margarine of Croma. Is beide geschikt om in te bakken. Alleen denk ik dat margarine een romigere smaak geeft.
Het is niet voor een vleesgerecht, het is voor een saus. Daarvoor moet je echt margarine (of roomboter) hebben
Ik zou geen kerrieSAUSJE willen maken met croma of ander bak en braad boter voor vlees. Daar gebruik ik echt magarine voor.
Hier ook gewoon een pakje blueband margarine. Die pakjes croma voir braden van vlees is niet lekker om te gebruiken.
zeker geen croma voor. Maak zelf regelmatig ragout enz (allemaal de zelfde basis) en dat moet gewoon met margarine. Ik pak altijd de vloeibare bleuband, toch iets beter dan de vaste variant in het papiertje.
In je topicnaam staat coma in een pakje.. Geweldig! Probeer dat voor me te zien Wij gebruiken vaak vloeibaar of roomboter. Roomboter zeker bij roux,. Vind de smaak voller
Hier advies van een zeer ervaren hobby kok. Bakboter is ROOMBOTER. Als je het als basis voor een saus gebruikt is het altijd roomboter (een roux) Bijv 25 gram bloem en 15 gram roomboter. Je laat de boter smelten/uitbruisen en voegt de bloem toe. Dan heb je de basis. Giet daar een halve liter melk/bouillon op, laat het rustig opkomen en je hebt een gebonden saus. Wil je meer saus verdubbel dan de bloem, boter en vocht. Margarine is GEEN boter. Het is plastic en zit niets natuurlijks aan en het smaakt ook nog eens chemisch. In restaurants etc gebruiken ze ook geen margarine!! (of het restaurant spoort niet)
die: http://boodschappenbezorgservice.com/data/articles/images/s_119.jpg of die: http://beeldbank.ahold.com.kpnis.nl/getimage/AHI_434d50303037393136?dRevLabel=1&Rendition=200x200_JPG Zijn allebei prima als bakboter! Voor 'n sausje zou ik het blok kiezen en niet de fles. Eet smakelijk!
Ik gebruik voor sausjes altijd roomboter. Dat doe ik trouwens ook als ik koekjes of cakes of taart bak. Ik vind margarine zoooooo vies.
hoi dames, ik heb margarine gebruikt en was prima gelukt, smaakte lekker, bedankt voor de tips/advies. groetjes sapje