Grootouders passen hier in de omgeving op veel plekken alweer op hoor. Dit virus gaat niet weg en een vaccin is er nog lang niet. Moeten grootouders dan maanden of een jaar buiten de deur blijven? Als iedereen verder gezond is.
dit! Ik snak echt naar een terrasje en een borrel met bitterballen. Thuis is toch anders Maar ik zou pas gaan als het open is zoals het was maar dan zoveel mogelijk met 1,5 meter, Ik gok op half juni
Ik ben er bang voor als ik het gedrag in de stad bekijk dan denk dat het niet lang duurt dat de regels aan geschept worden. Totale chaos
Wat zouden jullie ervan vinden als de prijzen omhoog gaan en het aantal tafeltjes omlaag? Wij gaan niet vaak uit eten, dus ik zou daar voor de keren dat we gaan niet zoveel moeite hebben.
Nou ja liever niet. Ik ga niet heel vaak uit eten maar heb er weinig zin in om een godsvermogen voor een avondje uit te betalen.
Wij gaan meestal al in gelegenheden eten waar er best wat afstand zit tussen de tafels. De rekening is zelden lager dan 150 euro. Dus ik zou er niet heel erg gelukkig van worden wanneer we nog veel meer kwijt zijn. Uit eten in NL is al best wel duur in vergelijking met andere Europese landen. Dus ik zou als ondernemers creatief blijven. Bezorgen combineren met gasten en je er ook in rusten dat dit jaar wellicht niet de winsten gehaald worden die anders wel worden gehaald. Denk dat mensen wel geneigd zullen zijn wat meer fooi te geven.
Wij zijn meer van de eetcafés, lekker eten daarna borrelen aan de bar en als je echt zin had dan gezellig door naar de kroeg. Ik denk dat dat er voorlopig nog niet in zit. Kroegen/discotheken op bijvoorbeeld het Rembrandtplein gaan dit jaar niet meer open denk ik dat is gewoon simpelweg niet te handhaven. Ik hoop dat we zometeen weer een wijntje op het terras mogen doen dat lijkt mij heerlijk en dan vind ik het helemaal niet erg om 1,5 meter van een ander tafeltje af te zitten.
Nou als we nog horeca over willen houden is het wel handig dat ze open kunnen in juni. Die tegemoetkoming in de personeelskosten is voor 3 maanden daarna dus alles uit eigen zak en dat hou je niet lang vol. En andere vaste kosten (naast de niet vergoedde personeelskosten) komen nu al uit eigen zak dus denk dat er weinig horeca en over blijft als ze deze zomer niet open mogen.
Ik denk van wel, wél met veel maatregelen natuurlijk. Maar het zou voor de horeca ondernemers echt top zijn als ze weer open kunnen
En ik geloof niet dat het hele terras omheind gaat zijn dmv plexi glas gewoon de afstand regel zie ik voor me en dat er iets geregeld is dat ze niet bij je aan tafel eten/ drinken komen brengen.. Het gaat echt beter, warm weer, hoge luchtvochtigheid.. daarmee verspreiden virussen echt minder snel. Dus denk niet dat plexi glas op het terras nodig zal zijn
Is dat wel zo? Want als je kijkt naar de eilanden in het Caribisch gebied waar je een warme vochtige lucht hebt heeft het ook flink om zich heen gegrepen. En valt het allemaal nog enigszins mee omdat de eilanden daar zo mega-snel op slot zijn gegaan. Ik hoop dat afstand houden werkt. Het is prima. Overigens is de kans echt niet zo groot dat je besmet raakt wanneer je dicht langs elkaar een wandeling maakt. Wel als je een tijd tegenover elkaar zit en dus continue op hetzelfde oppervlakte bent waar vochtdruppeltjes kunnen blijven hangen. In die zin zouden mondkapjes wel werken. Maar ja, dat eet zo lastig
Zodra het mag zit ik op het terras met een wijntje en een bitterbal. Het liefste morgen al. Ben er zó klaar mee.
Het is al een aantal dagen aan het dalen. Ik denk zeker dat er maatregelen nodig blijven, maar de horeca zo lang dicht houden heeft grote economische gevolgen. Bij mij op het werk zitten we in de kantine met zo'n 15 man, wel met tafels en stoelen uit elkaar en geen enkele besmetting binnen het bedrijf gehad.. Daarom denk ik dat het bij de horeca ook niet zo'n probleem zal zijn, en met klachten blijf je thuis. Zo simpel is het.
nouja, als je zou mogen lopen met je biertje/cocktail in plastic bekertje door de stad zonder een prent te krijgen zodat je zelf een plekkie kan zoeken waar je rustig kan zitten/staan. Dan kan je in elk geval nog een beetje wat doen. Afhaal maaltijden is maar een fractie omzet en door piepschuimbakken etc is die marge nog kleiner. De meeste marge zit op de drank. Maar met de afdeling nixs zal dat m ook niet worden, wie zegt dat ik t om de hoek niet aan een 16 jarige geef. Kroegen etc, hebben ook een zorgplicht ten aanzien van verantwoord drankgebruik. Festivals etc, hebben wat andere positie. Dus daarvoor zullen ze heel wat regels en verordeningen moeten omgooien. Misschien een stedelijk/dorpelijk "help de horeca de corona uit 1.5meter party" maar zo ludiek is de lokale overheid vast niet.
Gisteren las ik dat de Spaanse horeca vanaf 4 mei weer los mag, met 30% capaciteit. En ik meende dat de restaurants ed in Oostenrijk vanaf half mei weer open mogen. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan, en wanneer dat moment in Nederland zal zijn. Ik zie het drukker worden, maar ik zie ook dat men zich aan de 1,5m afstand houdt.
Als ik gisteren Rutte hoorde verwacht ik horeca pas per 1 juli op z’n vroegst. We zijn enorm voorzichtig in Nederland.