Je weet ook niet wat voor soort hypotheek ze hebben. Hebben ze wel of niet afgelost in de tijd dat zij eigenaar waren? Kortom: je moet bieden wat het voor jou, en in deze markt, waard is. JIJ wilt het hebben toch...dat is dan toch ook wat waard. Je koopt niet alleen een huis om de verkoper een plezier te doen. Ik vind die redenering altijd zo krom...
Wat willen jullie er voor betalen? Wat is het jullie waard? Wij hadden ooit eens een huis op het oog en met een bouwadvisseur erdoorheen gelopen. Die zag zoveel gebreken nog, dat wij een heel laag bod hebben gedaan. Dat huis was de vraagprijs helemaal niet waard. Toen hoorde we ook dat ze niet lager gingen dan een bepaald bedrag en wij zijn gestopt met bieden, omdat we het dat niet waard vonden. Ik zou nog onder de 200.000 bieden. Gewoon kijken waar je uitkomt. Als ze er zo graag vanaf willen, dan laten ze jullie echt niet zomaar los.
thnx meiden! En inderdaad is het heel dubbel. We hebben net een bod gedaan van 215. We hebben een bepaald eindbedrag in ons hoofd, zover willen we gaan, en verder niet. We hebben nu nog wat onderhandelingsruimte. en het is natuurlijk een kwestie van kijken wat de tegenpartij zegt. En in deze tijd heb je wel deze luxe om laag te bieden. Mensen willen het wel heel graag verkopen, vervelend voor hun, maar niet voor ons.
Misschien wel maar als je huis voor een bepaald bedrag te koop staat en iemand bied zo vreselijk veel minder...... Kijk als iemand er dan niet uit hoeft. Zelf zou ik dan nl wel degelijk stoppen met de onderhandelingen. Dit omdat ik het nogal beledigend zou vinden en ik het idee zou hebben dat het verschil zo groot zou zijn en we dan niet tot elkaar zouden komen. Maargoed dat is mijn gevoel.
nou, als je je huis op dit moment graag verkocht wil hebben en het staat al heel lang te koop, zou ik niet gelijk zeggen ik doe het niet. Je kunt het toch proberen en zien hoe het loopt? Nee heb je...
Soms kun je gewoon niet lager dan een bepaald bedrag als verkoper, omdat je een hypotheek voor je nieuwe huis moet hebben. En je kunt zelf het huis niet met een gigantisch verlies verkopen. Dus het is niet een kwestie van: Geef er maar iets voor, dan ben ik het kwijt... Soms kun je gewoon niet onder een bepaalde bedrag gaan, ook niet als het al een hele poos te koop staat. Als iemand een absurd laag bod doet waarvan je weet dat het toch niet in de buurt gaat komen van een redelijke prijs, kun je dat inderdaad afkappen en op een betere koper wachten. Langer wachten levert jou als koper meer op dan wanneer je een absurd laag bod accepteert. Dus je zult wel met een redelijk bod moeten komen, al kun je natuurlijk wel aan de lage kant beginnen met bieden. En als er heel veel aan het huis moet gebeuren, is dat meestal al wel verwerkt in de vraagprijs. Voor een krakkemikkig huis kun je natuurlijk niet evenveel vragen als voor een huis wat helemaal tip top in orde is. Succes!
onze aankoopmakelaar adviseerde om ongeveer 5% onder de vraagprijs te gaan zitten voor een openingsbod. ik ben blij dat hij dat advies gaf want anders hadden we teveel betaald voor het huis. liefs doris
Je hebt geboden zie ik, heel veel succes!! Ben benieuwd! Bij ons indd 65.000 eraf gegaan, dankzij onze makelaar! laat je nog weten hoe ze reageerde op je bod?
ik heb vandaag nog niets gehoord, ik denk ook niet dat dat normaal het geval is, maar als ze er erg negatief naar kijken, naar het bod zouden we vast al antwoord hebben gehad. Maar we wachten het af!
ik weet niet wanneer de vorige bewoner jullie appartement had gekocht, maar als dat al meer dan 10 jaar geleden is klopt die winst van 20000 euro ook niet helemaal. de waarde van het geld wisselt nog wel eens met de jaren en wellicht was 78000 toendertijd net zoveel veel waard als dat je nu voor je 98000 krijgt.
Eerlijk gezegd denk ik dat je openingsbod (tenzij zij echt heel snel van het huis afmoeten) veel te laag is. De badkamer kan in slechte staat verkeren maar dat is geen 35.000 euro waard. Zelfde v.w.b. de ketel. Een badkamer heb je er voor 5k al in. Een ketel heb je als je heel erg ruim rekent ook 5k voor nodig maar dat kan al voor de helft. Dan kan je zelf al een beetje uitrekenen hoe je eigen bod zit.
Als die man veel geld heeft, dan schat ik in dat ze wel misschien snel van het huis af wil, maar niet op onredelijke biedingen ingaat. Ze heeft het dus immers niet nodig. Als ik in haar situatie zat dan zou ik dus zeg maar .... uhm.... de vinger geven .
Ik zou idd zeggen omhoog kun je altijd nog, ook als zij jullie 1e bod afwijzen. Maar houd er dan wel rekening mee dat zij dan kunnen denken dat jullie het heel graag willen hebben... En hier dus ook met de onderhandelingen rekening gaan houden. Maar het belangrijkste is hoeveel jullie voor het huis willen betalen, dus wat vinden jullie het waard. Wij hebben vorig jaar ons huis verkocht, de vraagprijs was 204.500 en we hebben er 199.000 voor gekregen. Dit was ook onze bodemprijs. Ook in ons huis waren de keuken en badkamer wat verouderd, beide zater er al in toen wij het huis kochten en waren dus al 14 en 10 jaar oud. En de ketel was ook aan vervanging toe. Dit was allemaal meegenomen in de bepaling van de vraagprijs. En wat blijkt we hebben het net optijd verkocht, want kort na overdracht ging de ketel lekken en ging de vaatwasser stuk (gelukkig viel dit niet onder verborgen gebreken. Het huis wat we aangekocht hebben stond te koop voor 349.000 en we hebben het uiteindelijk gekocht voor 324.000 + 1.000 voor roerende zaken (dit laatste ivm de NHG die ineens verhoogt of verlengt werd tot 324.000). Het huis stond maar kort te koop en de keuken, badkamer en keuken zijn ook niet de jongste meer maar op zich heel netjes en prima en ze kunnen nog een tijdje mee. Wel wilde de mensen er graag af omdat ze in scheiding lagen, zelf hadden ze er in 2008 335.000 (excl, kk) voor betaald, ze zijn dus met een restschuld blijven zitten aldus de makelaar. Wellicht geeft je dit wat indicatie voor jullie onderhandelingen. Maar hoe laag je kun gaan zitten met je bod is echt afhankelijk van de verkopers, hoe graag ze ervan af willen en wat ze er destijds voor betaald hebben, of ze met een restschuld kunnen leven etc. Een aankoop makelaar kan jullie hierbij helpen, en anders kun je een taxatie laten doen, deze heb je toch nodig voor de bank, en als je NHG wilt is dit een heel uitgebreid rapport (zijn de vereisten voor NHG). Hierin staat dan wat de verkopers voor het huis betaald hebben, en wat er voor huizen in de buurt betaald is en wat dus de geschatte waarde van de woning is. Heel erg handig om mee te nemen in je onderhandelingen. Succes!