Je kan bij de AH 3 broden voor 2 euro kopen, zoals triskele ook al zegt, maak gewoon kleine pakjes en doe ze dan in de vriezer, ik heb hier een vriezer met drie laadjes ( absoluut niet groot dus ) maar ik prop alles er in hoor, be creative En TS, het zal best al gezegd zijn maar ipv pampers kun je ook naar huismerken kijken,`ik koop mijn luiers bij de Aldi, 76 luiers voor 11 euro.
Grotere vriezer bijkopen wij hadden een losse, en toen we een nieuw huis kochten, zat er een vriezer bij de keuken, man, man wat ben ik daar blij mee! 7 laders maar ze zitten goed deels vol hoor!
2 vriezers halve onder de koelkast en grote in de aanbouw, nu moeten wij sowieso al 2 koelkasten ivm medicatie man en wonen 5 km bij de dichtbijzijnde winkel vandaan dus heb altijd voorraad in huis. wij halen vaak voor 2 a 3 wk eten , we hebben ook een kelder nl.. verse dingen haal ik dan natuurlijk tussendoor maar scheelt boodschappen doen met slechte rug en 2 kids. Lijstjes maken kan ook als je niet perse de dagen erbij zet . ik maak lijstjes voor 6/14 dagen en dan verzin ik die dag wat ik ga eten, wel rekening houdend met de verse spullen die in huis zijn.
Ik denk vooral dat men duur uit is omdat mensen nog amper wat kunnen koken zonder pakjes en niet creatief zijn.
Dat zeker, ik verbaas me altijd zo over mensen die voor pannekoeken of cake een pak nodig hebben het is echt net zoveel werk om het zelf te maken en nog lekkerder en goedkoper ook. Om maar niet te spreken van wereldgerechten en die andere kant en klare dingen waar toch voornamelijk zout en lucht in de dozen zit . Wat dat betreft is internet echt de beste uitvinding ooit - je kunt er alles vinden.
Precies, en die pakken pannenkoeken die al kant en klaar zit, mensen lief dat kun je geen eten meer noemen.. Nou zeg ik ook eerlijk dat soms pakjes voor een sausje ofzo wel eens makkelijk zijn maar ik probeer zoveel mogelijk de echte smaken te behouden door geen pakjes te gebruiken ...
en mss ligt het er ook aan, wat je al standaard in huis hebt...om heel veel mee te kunnen doen... ik heb altijd bepaalde dingen standaard in huis, waarmee je zegmaar uit "nood" ook nog van alle sin elkaar kunt flansen...heeft ook ehct wel met creativiteit te maken..denk ik
Ik probeer de laatste tijd ook meer op de huishoudportomonnee te letten. Wij zitten tegen de 125 euro per week en daar schrik ik iedere week weer van. Ik ben begonnen met het verzamelen van goedkope, snelle recepten, waarvan je de ingredienten dagen van tevoren al kunt halen (dat je dus niet speciaal nog weer naar de winkel hoeft, want dan geef je toch altijd meer uit). Een voorbeeld recept is dit: 1 pak tortilla's 2 blikken tomatenblokjes 2 courgettes 2 blikjes tonijn burritokruiden De courgettes in kleine blokjes hakken. Samen met de burritokruiden bakken in wat olie. Als de courgette zacht is, de tomatenblokjes en uitgelekte tonijn toevoegen. Alles goed doorwarmen en serveren met de tortilla's. Je kunt er eventueel wat sla en geraspte kaas bij doen. Als je ingredienten hiervan bij de Lidl/Aldi koopt, dan ben je volgens mij niet meer dan 6 euro kwijt. Wij hebben net een nieuw huis gekocht waar een grote kelder onder zit. Kan me nu al helemaal verheugen op het hamsteren! Uit onderzoek is gebleken dat AH de allerbeste aanbiedingen heeft. Als je daar op let dan schelen de boodschappen je zo 30% !
nee dat snap ik ook niet. heb altijd een net uien in huis, doosje champions, knoflook, meestal wel 3 paprika's. Dit alleen al kan je een wok gerecht van maken met wat kruiden en evt. in reepjes gesneden ham of wat ei. heb ook altijd wraps in huis. een wrap vulling is zo gemaakt en als er iets is waar je restjes in kan gooien is dat het .. o en op zelfgemaakte pizza.. Nu haal ik dus wel de pizzabodem basis uit een pakje.. hihi, heb gewoon geen zin om eerst echt deeg te gaan lopen maken en te wachten. maar blikje tom puree met beetje vocht , verse tomaatjes en vaak ook wat zongedroogde tomataatjes erdoor is erg lekker..
Nee inderdaad een losse ui of 1 bolletje knoflook, dat is in verhouding ook zo duur! En als je dat soort dingen niet in huis hebt kun je ook niet veel lijkt me. Ik heb altijd uien in huis, knoflook in de diepvries (anders bederft het zo snel), blikjes vis, tomaat, komkommer....Ook altijd brood en vlees in de diepvries. Ik kan makkelijk een paar dagen eten maken zonder dat ik naar de supermarkt hoef.
Dat ben ik wel met je eens. Al moet ik toegeven, voor pannenkoeken pak ik ook een pak maar de rest maak ik allemaal vers. Van mijn Griekse schoonmams geleerd en sindsdien maak ik niets meer uit pakjes. En zo kwam ik er ook achter hoe goedkoop dat is. Plus dat je veel nog later weer kan gebruiken wat je over hebt. Ik kijk heel veel naar de Makkelijke maaltijd en Grenzeloos koken op 24 kitchen. Daar maken ze supermakkelijke dingen, gezond en toch snel.
en toch is dit ook niet helemaal zo. Ik hou absoluut niet van koken, en doe het alleen omdat het schijnt dat een mens niet kan leven van de afhaal alleen (en is ook een beetje duur...) Ik roep regelmatig, als ik ooit een loterij win, neem ik een kok in dienst. Het is dat ik vind dat mijn dochter fatsoenlijk eten moet krijgen, en daarom kook ik tegenwoordig beduidend meer dan vroeger. En ja in die pakjes zit ongeloofllijk veel zout, en die gebruik ik dus zo weinig moglijk, maar tjonge, ik wil ook wel eens wat anders dna de eeuwige spercibonen, spagettie en bloemkool. Als ik kofta in typ bij google, krijg ik óf ingewikkelde recepten, met ingridieten die ik verder nooit gebruik en/of te weinig groente of met kant en klare verpakking.... tja,.,. Soep is ook zo iets, de enige reden voor mij om het zelf te maken is eht enorme zout gehalte, bekijk wat recepten, en overal zit zoveel boulionblokjes in dat je net zo goed unox kan kopen.... stukkken makkelijker!! en ja , als je iets niet leuk vind, wordt er dan maar eens creatief in...... edit, vraag je aan mij, wat is je favoriete eten, is het antwoord, de maaltijd die ik niet zelf heb hoeven koken....
Ik doe brood inderdaad in de vriezer. Ik ben nu nog de enige die brood eet dus ik haal brood voor de hele week en leg ze in de vriezer. Manlief eet af en toe brood maar werkt dan ineens een heel brood weg . Dat is altijd tijgerwit en ik eet bruin. Voor mezelf kom ik met 2 broden wel uit tot de volgende week. Je moet idd wel een vriezer hebben. HIer past het nog in de kleine vriezer maar met de kleine erbij zal op een gegeven moment de grote vriezer wel meer dienst gaan doen.