Wij maken altijd dit gerecht (wel in het Engels, als je hulp nodig hebt, laat maar weten) https://www.google.com/amp/s/www.bbc.co.uk/food/recipes/nasi_goreng_69542/amp Wij doen het altijd zonder de komkommer salade en zonder kip en garnalen, omdat we vegetarisch eten. Maar toen dat nog niet zo was maakten we het altijd met garnalen en dat was ook lekker. Ook maken we er satésaus bij, en soms nog wat extra groenten of champignons bij het roerbakken. Maar net wat we hebben liggen. De basis is goed. (Geen idee in hoeverre het authentiek Indonesisch is)
https://www.smulweb.nl/recepten/1403034/Eigen-nasi-goreng-speciaal-lekkerder-dan-die-van-de-chinees Ik maak deze altijd. Denk dat ie ook goed smaakt als je het vlees vervangt door garnaaltjes.
Jij bent echt erg On topic: misschien een keer wat anders dan nasi goreng: https://www.eetspiratie.nl/chinese-nasi-fried-rice/ Deze is super lekker en smaakvol en dan zou ik de ham vervangen door de garnaaltjes. Of minder ham en gewoon aanvullen met garnalen. En als je dit nog erbij maakt is het helemaal af: https://www.eetspiratie.nl/oosterse-gember-bosui-olie/