Wat doen jullie door de koude macaronisalade?

Discussie in 'De lounge' gestart door Mama26, 6 mei 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamastarlight

    mamastarlight Niet meer actief

    ik blijf mee lezen, die laatste vraag is ook een goed optie ;)
     
  2. Setteke

    Setteke Niet meer actief

    Wij eten heel vaak koude salades en deze zijn favoriet:

    Pasta met radijs, komkommer, kaas (blokjes) en tomaat. Hieroverheen een sausje van yoghurt, citroensap, beetje suiker en peper. Heerlijk!

    Pasta met 3 blikjes tonijn in light mayo (Princess), zongedroogde tomaatjes, uitje, courgette (1 min. gekookt) en pijnboompitten (even roosteren). Deze is het lekkerst als hij lauwwarm is!
     
  3. Maine

    Maine Fanatiek lid

    26 mrt 2008
    1.072
    0
    0
    Elleboogjes en dan het volgende er doorheen:
    maïs (of maïsmix uit blik), reepjes ham, flinterdunne stukjes ui, kleine
    stukjes augurk, broccoli (alleen het bovenste eraf snijden/schrapen,
    zodat je hele kleine stukjes hebt), yogo of mayonaise en verder peper
    en zout om het op smaak te brengen.

    Eet smakelijk :).
     
  4. Racebabe

    Racebabe Fanatiek lid

    16 mrt 2007
    3.491
    0
    0
    administratief mdw
    in Twente
    Hier fusilli, met tonijn, ananas, klein uitje, komkommer en sausje (met o.a. yoghurt, mayo, ketchup en kruiden). Paprika en tomaatjes vallen hier niet in de smaak haha!
     
  5. Remmar

    Remmar VIP lid

    25 mrt 2008
    5.181
    0
    0
    Overijssel
    Hier met alleen wat tonijn, een uitje en wat mayo oid en kruiden! Erg lekker.. Wel even laten staan zodat de smaken goed kunnen intrekken!
     
  6. Jen27

    Jen27 Niet meer actief

    Hier fusilli met;

    Stukjes kleine asperge (dunnetjes van de AH, snijden in stukjes van ongeveer 1,5 cm)

    3 plakjes ham in blokjes/ reepjes snijden

    1 blik mandarijntjes erdoor

    "dressing" van mayo met wat sap van de mandarijntjes en een beetje cayennepeper...

    Lekker zomers!
     
  7. Anabella

    Anabella Fanatiek lid

    2 feb 2006
    2.742
    1
    0
    Door dit topic heb ik vanavond ook koude pastasalade gemaakt!
    Ik had elleboogjesmacaroni, komkommer, tomaat, avocado, maïs, gerookte kip, paprika, basilicum, bieslook, olijfolie en zout.
    En het was erg lekker. :thumup:
     
  8. Lonnie26

    Lonnie26 Bekend lid

    8 nov 2007
    598
    0
    16
    office manager die niemand managet
    Eindhoven
    Haha mijn moeder en ik zeggen ook altijd eronder. Grappig! :)

    Maar goed, ik doe er een blikje mandarijntjes, blokjes kaas, augurk, zilveruitjes, mais, paprika, zout, peper, sausje van yoghurt mayo paprikapoeder en scheutje Sherry.

    Ga ik toevallig vandaag ook maken.
    mmm.
     
  9. QueenBee

    QueenBee VIP lid

    9 dec 2005
    11.098
    0
    0
    Momenteel in between jobs..
    Er gaat niets boven
    Hmm, ben net een boodschappenlijstje aan het maken en ik haal bij iedereen wat weg om ook een lekkere macaronisalade te gaan maken morgen! ;)
     
  10. Miepie77

    Miepie77 Actief lid

    12 dec 2006
    143
    0
    0
    dit recept van allerhande is onze favoriet.
    http://www.ah.nl/recepten/recipe.jsp?rq ... =&id=88104

    gisteren toevallig gemaakt voor 2 dagen, dan is ie t lekkerst!
    ik doe wel direct de pasta er doorheen, dan 'smelt' de mayo er zo lekker doorheen!

    k lees nog mee om nog meer ideetjes op te doen, t s echt salade-weer!
    smakelijk allemaal!
     
  11. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    ik doe vaak fusilli (lauw) met een mini blikje tomatenpuree erdoor. daarbij tonijn (blik), cherrytomaatjes (gehalveerd), een gesnipperd (rood of wit) uitje, een pak veldsla of rucola, een hardgekookt ei, soms nog iets van fruit (perzik, mango, peer) en dat goed mengen.
     
  12. Tezzz

    Tezzz VIP lid

    9 aug 2007
    12.779
    1
    0
    mamma van 3 heerlijke donderstenen
    achterhoek
    als ik macaronisalade maak gebruik ik eigenlijk maar heel weinig:

    macaroni koken en koud afspoelen en uit laten lekken
    mayo met ketchup, zout en peper mengen
    blokjes ham of kookworst
    fijngesneden amsterdamse uitjes
    fijngesneden augurk

    Goed koud uit de koelkast het lekkerste (schijnt :rolleyes:)

    That's it!

    Ik lust zelf absoluut geen macaroni(-salade), maar mijn man is er gek op! Kids lusten trouwens geen augurkjes, dus voor hun laat ik alleen het vlees erin en soms gooi ik er dan komkommer door ofzo (mogen ze meestal zelf kiezen wat ze erdoor gooien ;) ).
     
  13. Laika

    Laika Fanatiek lid

    23 jul 2006
    2.334
    3
    38
    Deze vinden wij lekker:
    Italiaanse pasta. (4 personen)

    300 g penne; 4 el olijfolie; 8 zongedroogde tomaten, in reepjes; 2 el kappertjes; 125 g zwarte olijven door de helft; 1 rode ui, in dunne ringen; 3 el balsamico-azijn; 2 teentjes knoflook, fijngehakt; 1 zakje rucola; 3 el parmezaanse kaas.

    Kook de pasta beetgaar, giet af, laat goed uitlekken en doe de pasta in een kom. Schep de olijfolie erdoor. Meng de zonedroogde tomaten, kappertjes, olijven, rode uiringen, azijn en knoflook goed door elkaar en doe er dan de pasta bij. Meng vlak voor het opdienen de rucola erdoor en strooi de Parmezaanse kaas erover. Lekker met stokbrood en een glas koude witte wijn.

    En hij is erg lekker!
     

Deel Deze Pagina