Wat doen jullie op de bbq?

Discussie in 'De lounge' gestart door Tinkerbell81, 12 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Leonizzie

    Leonizzie Fanatiek lid

    8 okt 2008
    2.448
    0
    0
    Jeugbeschermer Bureau Jeugdzorg
    Naast wat allemaal genoemd is doen wij ook toetjes op de bbp. Perzik met suiker in folie is lekker daarna met een bolletje ijs!
     
  2. Nikki88

    Nikki88 VIP lid

    29 jul 2008
    11.656
    230
    63
    Ha ha, je bent welkom meid! ;) Maar dan moet je wel even 13 uur in het vliegtuig plaatsnemen. :D
     
  3. Rinajusase

    Rinajusase Fanatiek lid

    17 jun 2012
    2.078
    0
    0
    Secretaresse
    Midden Nederland
    Ananas, heerlijk voor op de bbq!!:D:D
     
  4. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.552
    527
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ik zie lekkere gerechten voorbij komen. Hier maakten we altijd veel dingen zelf met vnl varkensvlees dingen... maar mn partner heeft half april een hartinfarct gehad en wil absoluut geen varkensvlees-achtige zaken meer op de "knoei". Dus ben ook wat zoekende.

    Wat we nu vooral veel doen: kip en kalkoensatés, ik marineer wel altijd zelf (ketjap, kipkruiden en/of BBQkruiden, scheutje olijolie, knoflook) en dan zelf satés rijgen na inwerken. Shaslicks maak ik nu ook veel kip/kalkoenstyle (met ui, champignon en paprika's)
    Zalmspiesjes, zalmfilet... en ook errug lekker.... hele zalm, beetje olie op sprenkelen, insmeren met zeezout en inwikkelen in alu-folie en dan gewoon 2 a 3 uur op de BBQ laten "smoren"... daar eet je echt je vingers bij op.

    Bijgerechten: tomaat/komkommersalade evt met feta of mozzarella en niet te vergeten stokbrood en satésaus!Als toetje vaak een fruitsalade.
     
  5. Lexxie

    Lexxie Fanatiek lid

    16 jun 2012
    1.666
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hihi! Dat klinkt nog lekkerder! Ga dat alleen vandaag niet meer redden, haha! :D
     
  6. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    20 dec 2005
    3.152
    0
    36
    Haaa thanks zag heel veel heerlijke dingen voorbij komen!
    kofte en de lamsvleees ga ik zekerrrr volgende keer proberen als ik de uhmmm hoe-heet-t-ook-weer-heb biber?!
    heb tussendemiddag de boodschapjes gehaald, maar zag nog meer lekkers voorbij komen die ik even in mijn kookschriftje opschrrijf:)

    voor nu wordt t kip gemarineerd in lemoen olijfolie en rozemarijn (die had k al recept), gambaś mjammmm, pangasius met de pesto, biefstukjes en als toetje gevulde banaan met chocolade in alu-folie:) en aardappelsalade stokbrood en tzatziki die ik zo nog moet maken:)

    thanks allemaal , nog meer ideeen blijven natuurlijk welkom voor de volgende bbq keer!
     
  7. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Pakketjes met van alles en nog wat erin.

    In zilverfolie aardappelschijfjes doen, met wat kruidenboter, en eventueel wat kleine stukjes zalm er door. Dan dicht vouwen en op de bbq doen en smullen maar.

    (kan natuurlijk oook met champignons, of met banaan en chocola)
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Welke biber bedoel je? Biber dolmasi? Gevulde paprika's? Daar zijn 1001 verschillende recepten voor. ;)
    Of bedoel je pul biber? Da's een soort van peper-vlokken.
     
  9. maartjev

    maartjev Fanatiek lid

    9 mrt 2009
    1.534
    0
    0
    ik maak eigenlijk elke keer wat anders, gewoon uitproberen :)
    -pastasalade: pasta naar keuze, tomaatjes, verse basilicum, mozarella, geroosterde pijnboompitjes en dan dressing van creme fraiche olijfolie en groene pesto
    -stokbrood: uit oven met kruidenboter
    -gewone sla:tomaat komkommer ei zilveruitjes augurk sla blokjes kaas pitjesmix etc..)
    -groentespiesjes: allerlei stukken groenten (cherrytomaatjes, champignons, ui, courgette) aan spiezen rijgen, olijfolie erover met wat rozemarijn en dan op bbq
    -frietjes of krieltjes met patat frites kruiden
    -komkommersalade: komkommer schillen, heel dun snijden, olijfolie erover en rode wijn azijn, en paar schepjes suiker
    -maiskolven: doorsnijden, voorkoken, papje maken met gesmolten boter, wat hete saus erdoorheen en peper en zout, insmeren en even laten inwerken, dan op bbq
    -gegrilde paprika: puntpaprika in helten snijden en pitjes eruit. insmeren met olijfolie gemixt met heel fijngemaakte knoflook en op de bbq tot het bruinig wordt
    -spiesjes met chorizo en koolvis: koolvis in blokjes snijden, chorizo in plakjes. marinade maken van 100ml olijfolie, half bakje rozemarijn van 15gr, peper, zout, 2 tenen knoflook en 2 rode pepers. met staafmixer kleinmaken. vis erin doen, goed mengen en uurtje laten staan. dan om en om aan spies rijgen
    -spiesjes met chorizo en reuzegarnalen: zelfde marinade als hierboven!
    -spiesjes van limoenkipsate: halve limoen persen, 15 gram rozemarijn, 2 tenen knoflook, 1 theelepel tabasco, 5 el olijfolie, peper zout mengen. kip in blokjes erin doen, goed omscheppen en dan 2 uur in koelkast zetten. daarna aan spies rijgen.
    -kannen water: met komkommer, met citroen etc en ijsblokjes
    -diversen bbqvlees
    -vegaburgers
    - lekker toetjes van ijs, vers fruit, slagroom en chocoladeschaafsel.

    vast nog wel meer waar ik zo 123 niet op kom
     

Deel Deze Pagina