Mosterdsoep vraag

Discussie in 'De lounge' gestart door giebel, 25 dec 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Ik ben v plan dit vh eerst te maken. Ik denk zometeen nog.

    Heb pakje v honig waarop staat water plus pakje aan de kook brengen. Dan fijngesneden prei en kipfilet toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken.

    Maar omdat ik vind dat spekjes ook in mosterdsoep horen, heb ik die ook gehaald.
    Maar moet ik die er ook zo (rauw) ingooien gelijk met de rest of zou ik die eerst even in een pan moeten uitbakken?

    Vast een stomme vraag maar voor alles moet een eerste keer zijn toch...
     
  2. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Ik zou ze eerst uitbakken, anders zijn ze zo zompig.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  3. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    En pas op allerlaatst voor het serveren erin doen
     
  4. Nellie4

    Nellie4 Fanatiek lid

    25 jan 2017
    4.873
    7.937
    113
    Ja eerst bakken
     
  5. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    In dat geval kan ik de soep beter maken als we hem ook werkelijk eten? Niet nu maken en morgen opwarmen?
     
  6. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    Of morgen alleen nog even de spekjes bakken.
     
  7. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.637
    5.664
    113
    Wat jammer dat je uit een pakje maakt. Zelf maken is vele malen lekkerder en heel simpel! Antwoord op je vraag, eeest uitbakken en met serveren in de soep :)
     
  8. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Ik wilde hier reageren maar dat zou als mosterd na de maaltijd zijn

    Ik zou alleen dat pakje weg flikkeren en gewoon echt soep maken.
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  9. giebel

    giebel Fanatiek lid

    26 aug 2011
    2.565
    601
    113
    Wij eten altijd kip of groentesoep en daar gebruik ik ook die pakjes v honig voor...vandaar. ik wil het overigens best eens zelf proberen alleen lijkt kerst mij niet het geschikte moment daarvoor ;)

    Maar ik lees ook veel verschillende dingen mbt prei. Wel of niet eerst in de pan even bakken. En fijne ringen of fijne stukjes. Ik probeer gewoon maar wat en aldoende leer je toch? Het is v mijn doen al heel wat dat ik niet iets vertrouwds wil maken.
     
    Dodo29 vindt dit leuk.
  10. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Haha ik zelf heb vandaag voor het eerst in mn leven champigonnensoep gemaakt. Was vet lekker.

    Ik heb ook nog nooit mosterdsoep gemaakt maar ff googlen leert mij dat het geen moeilijk soepje is:

    Ingrediënten 4 personen

    50 gram boter
    60 gram witte bloem
    1/8 liter room (slagroom mag ook)
    1 liter bouillom
    2 eetlepels groningse marne mosterd
    1 dunne prei
    100 gram magere spekreepjes

    Voorbereiding
    De prei zeer fijn snijden
    De spekreepjes uitbakken en het vet laten uitlekken op een stukje keukenpapier

    Bereidingswijze
    De boter smelten, maar niet kleuren. De bloem toevoegen en met een houten lepel roeren. Zet de roux op een zacht vuur en laat hem 10 minuten garen.
    De bouillon verwarmen en bij de roux gieten, glad roeren, onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken.

    De soep door een zeef halen.

    De mosterd toevoegen.

    Vlak voor het serveren de room en de prei en de spekreepjes toevoegen en niet meer laten koken.
     
  11. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Maar goed van je dat je gewoon het gaat proberen. Ik zou niet eerst de prei gaan bakken.
     
  12. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Ik voeg trouwens vaak ipv room koffiemelk door dit type soepjes.
     
  13. Dodo29

    Dodo29 Actief lid

    24 sep 2013
    442
    229
    43
    Lekker uit een pakje maken als je dat fijner vind is tip 1. Maar zou de prei inderdaad niet bakken en gewoon meekoken en de spekjes wel eerst uitbakken.

    Succes & smakelijk!
     
    giebel vindt dit leuk.
  14. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.637
    5.664
    113
    #13 Deedee91, 26 dec 2017
    Laatst bewerkt: 26 dec 2017
    Snap ik hoor! Ik ben zelf geen top kok en vaak mislukt het de eerste keer.

    Als ik verse soep maak dan doe ik de prij heeel fijn en een sjolotje en doe ik er later bij.
     
  15. Anan

    Anan Fanatiek lid

    10 mei 2013
    3.010
    2.373
    113
    Jammie! Wij hebben gisteren de mosterd soep gemaakt. Volgens recept van Brenda kookt. Kan niet fout gaan en easy peasy! Zit alleen bouillon, prei, aardappel, mosterd en room in. Spekjes uitbakken en als topping toegevoegd.
     
  16. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Eens, zelfgemaakte soep is ook echt mijn lievelingseten. Ik maak vaak tomatensoep of kippensoep. Pakjes nergens voor nodig :)
     
  17. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.810
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Nou,echt hé?!?!
    Ik moet wel zeggen dat ik vroeger ook dacht dat koken ingewikkeld was. Thuis kochten we vroeger ook altijd pakjes van honig. Inmiddels weet ik beter en maak ik gewoon gezonde soepjes. Zelf, en zonder pakjes en zakjes. Het is echt zo makkelijk en zoveel lekkerder én gezonder dan het zout en smaakversterkers die in zo’n pakje zitten.

    Welk recept gebruik jij eigenlijk voor tomatensoep?
    Ik maak vaak die ene van AH, Google maar eens op tomatensoep met mascarpone. Ik vervang alleen vaak de mascerpone door koffiemelk ;)
     
  18. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    Bij boter smelten spekjes en een fijn gesnipperd uitje mee fruiten. Beetje kerrie voor de kleur erbij fruiten, beetje mosterd ook meefruiten. Dan de bloem erbij.
     
  19. pippa26

    pippa26 Fanatiek lid

    14 mrt 2015
    3.030
    2.030
    113
    Ik ga het eens opzoeken :thumup:

    Ik maak zo’n ouderwetse tomatensoep, van oma en mijn moeder :p
    Ui/prei/wortel grof snijden, in de pan aanfruiten met boter. Dan tomaten met gekookt water in bakje in magnetron tot zacht, dat door zeef halen en dat in de pan doen, evt ook nog met blik tomatenblokjes door zeef etc. Dat alles in pan aan kook brengen met boullionblokjes. Even koken en pureren. Dan runderlappen (stukjes) en schenkel erin, laurierblaadjes, heeeel lang koken, schuim telkens uitscheppen, soepballetjes erin en op laatst vermicelli/rijst of kleine pastaschelpjes. En klaar :D
     

Deel Deze Pagina