Ik wil binnenkort wat empanada's maken met bladerdeeg. Nu zoek ik wat recepten (met gehakt, champignons, kip oid). Heeft iemand lekkere recepten en ook graag erbij zetten of je het vlees er rauw in doet of eerst bakt?
Ik ga onderstaande maken, maar dat is voor de eerste keer. Het recept ziet er veelbelovend uit, maar of het echt is wat ik denk dat het is moet nog blijken, haha! Empanada's · buffet · bereiden 30 min, wachten 15 min · 8 personen Bron AllerHande jubileumnummer 2003 Ingrediënten · 1 eetlepel olijfolie · 1 ui , fijngesnipperd · 150 g rundergehakt · 1 teentje knoflook , geperst · 5 plakjes chorizoworst , in reepjes · 1 blikje tomatenpuree (70 g) · 1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngehakt · 1 theelepel gemalen komijn (djinten) · 1 theelepel kaneel · hot peppersauce (flesje a 85 ml) · 6 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid · paprikapoeder 1. Bereiden In koekenpan olie verhitten. Ui en gehakt 3-4 min. al omscheppend bakken, tot gehakt rul is. Knoflook, chorizo, tomatenpuree, peterselie, komijn en kaneel erdoor scheppen en 2 min. meebakken. Gehaktvulling met zout en hot pepper sauce op smaak brengen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Plakjes deeg op elkaar leggen en op met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot dunne lap. Uit deeg met uitsteekvorm of glas 16 rondjes van 8 cm doorsnede steken. Gehaktmengsel op midden van deegrondjes scheppen, randen met water bestrijken en deeg over vulling dichtvouwen (= empanada). Randen met vork aandrukken. Bakplaat invetten. Empanada's erop leggen, licht met paprikapoeder bestrooien en in oven in 10-15 min. gaar en bruin bakken. Empanada's warm of op kamertemperatuur serveren.
jeetje, wat een uitgebreide versies! Ik maak vaak de standaard versies zoals empanada de choclo. Dan doe je alleen maiz en wat geraspte kaas binnenin . Hartstikke lekker, makkelijk en autentiek.
Ik zou gehakt altijd eerst rul bakken. Dan kun je nl. die sloten vocht die er uit komen in de pan laten zitten ipv dat het door je bladerdeeg heen sijpelt