Taarten maken voor dummy's! Tips graag :D

Discussie in 'De lounge' gestart door Lovely2011, 5 dec 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lovely2011

    Lovely2011 Fanatiek lid

    2 aug 2011
    3.407
    1
    0
    Hoi meiden,

    Ik zie hier in het taarten topic zulke leuke taarten voorbij komen!!!
    Ik had al besloten dat ik ook echt zo'n mooie taart wil voor mijn meisje als ze 1 wordt :D
    Dat duurt nog wel een half jaar hoor :D

    Aan de andere kant denk ik.... wat anderen kunnen, moet ik ook kunnen! Dus lijkt het me leuk om alvast wat te gaan oefenen...

    Dus voor de ervaren taartenmeiden hier, wat heb ik sowieso nodig om te beginnen met de 'standaard' taart te beginnen.

    Wat voor spullen, waar maken jullie de taarten van, wat voor marsepein en vullig gebruiken jullie, waar kan ik het beste spulletjes halen?
    Alle tips zijn welkom :D
     
  2. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Ik lees mee....;)

    Ik ben ook erg benieuwd hoe je makkelijk de binnenkant van de taart kan maken.
    Die soort van cake lagen zeg maar.
    Ik heb een combi magnetron-oven, dus ben bang dat het mislukt!
     
  3. jem1979

    jem1979 Niet meer actief

    Hoi Lovely,

    Kijk maar eens op de site van deleukstertaarten. Daar zit ook een forum bij met heel veel info. Er is ook een webshop zodat je gelijk je materialen kan bestellen.
    Succes met deze verslavende hobby!
     
  4. jem1979

    jem1979 Niet meer actief

    De cake lagen zijn op zich heel makkelijk om te maken.
    Je bakt 1 biscuittaart, die snij je in 3 verschillende lagen en dan leg je tussen de lagen de vulling met een dijkje botercreme. dan de lagen weer op elkaar en zo heb je de taart gevuld even simpel gezegd. je kan ze met vanalles vullen dus het is maar net wat je lekker vind. Daarna de taart afsmeren met botercreme en dan de marsepein of fondant erover heen. Dat kun je daarna gaan versieren met plaatjes enzo..
     
  5. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    Ben ook benieuwd!
    Ik kan wel het een en ander bakken, maar het ziet er nooit mooi uit.. :(
    Heb al wel veel in huis gehaald, botercreme, verschillende kleurtjes fondant, figuurtjes enzo. Maar ben er nog niet aan begonnen..
     
  6. MissXX

    MissXX Fanatiek lid

    9 okt 2011
    2.027
    0
    0
    Nijmegen
    #6 MissXX, 5 dec 2011
    Laatst bewerkt: 5 dec 2011
    Ik heb even gekeken op deleukstetaarten.nl
    Wat een leuke site!

    Daar kan je dus gewoon mee beginnen, als:
    Bodem, vulling en dan bekleden?

    Jemig, wat een mooie taarten zeg!!
    Ik ga me daar niet eens aanmelden, mag blij zijn als mijn cake er al als een cake uit ziet! :$
    Maar hoe doe je een taart zo mooi afwerken dan? En dan al die figuurtjes? En die 3D taarten haha..
     
  7. Ik ben niet zo goed in marsepein of fondant mooi uitrollen, als iemand tips heeft hoor ik het graag :p
    Moet binnenkort aan de bak voor mijn zoontjes verjaardag..
     
  8. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    eerst goed kneden dat het zachter word en dan met genoeg poedersuiker uitrollen

    wat ook erg fijn werkt is een plastic tafelkleed over je tafel gewoon van dat zeil zeg maar mocht het toch vast komen te zitten kan je het makkelijk los maken door het kleed op te tillen :p
     
  9. RosaLynn

    RosaLynn Fanatiek lid

    5 mrt 2011
    1.791
    0
    36
    als je zegt wat voor taart je in gedachten heb kunnen we je de beste manieren evt uitleggen ;)
     
  10. twinkle star

    twinkle star Niet meer actief

    Ik heb een grote lange pvc pijp gekocht ipv een grote roller. Stukken goedkoper en heel makkelijk in gebruik. Deze gebruik ik alleen voor de hele grote taart waar ik echt een groot plakaat marsepein voor nodig heb.
     
  11. Sweetlakecity

    Sweetlakecity Niet meer actief

    heb gewoon eerst een workshop taarten maken gedaan. En dan zelf oefenen en proberen. En die site bekijken he ;)
     
  12. Happymama70

    Happymama70 Actief lid

    1 nov 2007
    141
    0
    0
    Sweet Lake City
    Even nieuwsgierig. Heb je de workshop toevallig bij het taartencentrum in Oosterheem gedaan.


    Groetjes
     
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    Als ik grote stukken fondant moet uitrollen, dus voor een taart, dan gebruik ik een rol vershoudfolie. Plakt niet en rolt super uit. Ik doe het op een placemat, dan krijg je hem er zo af.
     
  14. Ik doe er ook folie onder nu, maar dat is dan eigenlijk niet groot genoeg. Dan moet ik op de taart meerdere stukken marsepein aan elkaar zien te krijgen, dat wordt dan niet mooi :(
    Zo'n plastic tafelkleed is wel een goeie..
    Denk ook dat ik beter moet kneden, kan dat ook met de keukenmachine trouwens want ik krijg zo snel last van mijn handen.
     
  15. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Er zijn ook starterspakketten te koop met marsepein, biscuit mix etc. sommige zelfs ook met een bakblik..
    Google maar even op taart maak start pakket of pb even dan kan ik er wel een aantal doorgeven..
     
  16. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Oh en oefening baart kunst dat strak bekleden vergt geduld, tijd en oefening..
     
  17. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ga je dat serieus serieus doen Lovely? :p
    Ik laat 'm lekker maken hoor hihihihihihihi
     
  18. Lovely2011

    Lovely2011 Fanatiek lid

    2 aug 2011
    3.407
    1
    0
    Hahahahah Bloemmmm!!!!
    Nou toevallig zei ik vandaag al tegen een collega.... ik weet het nog niet hoor, kan ook best zijn dat ik hem toch laat maken :p
     

Deel Deze Pagina