Wat eet jij bij de barbecue?

Discussie in 'De lounge' gestart door Panda1, 1 aug 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Panda1

    Panda1 Bekend lid

    28 feb 2013
    834
    114
    43
    Overijssel
    Vanavond gaat bij ons de bbq (weer) aan. Echter ben ik opzoek naar waar recepten voor bv salades of andere lekkere etenswaren voor bij de bbq.
    Wat eten jullie bij de bbq (met eventueel een recept)?
     
  2. Panda1

    Panda1 Bekend lid

    28 feb 2013
    834
    114
    43
    Overijssel
    Waar moet zijn wat.....
     
  3. Manque

    Manque Niet meer actief

    Dit maak ik er meestal bij :)

    Bonensalade:

    Blikken gewassen bonen, liefst verschillende kleuren zoals limabonen, zwarte bonen, kidneybonen.
    Blik mais.
    Paar in stukken gesneden tomaten.
    Paar in stukken gesneden avocado's.
    Flink wat koriander.
    Dressing van olie, citroensap, zout, cayennepeper en paprikapoeder.

    Caribische salade:
    Verse bladspinazie, misschien in kleine stukken geknipt als de bladeren groot zijn.
    Verse bieslook.
    Uitgebakken bacon.
    Verkruimelde geitenkaas.
    Uitgelekt blik ananasstukken.
    Dressing van olie, citroensap en zout.

    Humus:
    Uitgelekt blik kikkererwten.
    4-5 tenen knoflook.
    Een uitgeknepen citroen.
    Een bosje verse koriander.
    Een half kopje olijfolie.
    Een flink stuk feta (gekruide feta is lekker), ongeveer 1/3 van de hoeveelheid kikkererwten.
    Een eetlepel tahin.
    Beetje peper en zout.
    Alles bij elkaar in de keukenmachine en laten pureren tot het smeuïg is. Indien nodig mee olie toevoegen.
     
    PenK, iMoeder, baby90 en 3 anderen vinden dit leuk.
  4. Mythique

    Mythique Fanatiek lid

    3 apr 2015
    4.621
    3.741
    113
    Ik doe tegenwoordig paprika, ui en courgette in stukken snijden. Flink door de olijfolie in een beslagkom, peper en zout erbij en dan grillen op de bbq.

    Da's dus niet per se naast de bbq maar tis wat anders dan vlees ;).
     
    Panda1 vindt dit leuk.
  5. Simba1992

    Simba1992 Fanatiek lid

    8 dec 2017
    1.033
    1.020
    113
    Vrouw
    Wij doen plakken courgette op de bbq, 1x omdraaien en dan geraspte kaas erover zodat dat kan smelten. De courgette niet helemaal zacht laten worden dat is niet lekker haha

    En ik maak vaak zelf spiezen van ui, paprika, champignons en hier en daar wat kipfilet. Meerendeel is groente zodat het niet alleen maar vlees is van de bbq.

    Verder doen we altijd een salade, ingredienten waar we zin in hebben. Vaak sla, gesnipperd uitje, tomaatjes, fetakaas. Ananas erdoor is ook lekker.
     
    Panda1 vindt dit leuk.
  6. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Gegrilde maïskolven

    Gepofte aardappels

    Gemarineerde champignons
     
    Waxinelichtjes vindt dit leuk.
  7. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij maken vaak gegrilde paprika salade.

    Puntpaprika's op de bbq zwartblakeren (dat kan al direct bij t opgooien van de kolen als t vuur nog te heet is voor t vlees) dan even 15 minuten afgedekt of in plastic laten staan. Dan trek je zo t geblakerde velletje eraf. Verwijder je de zaadlijsten en besprenkel je met wat olie en azijn, eventueel wat knoflook als je dat lekker vind en peter en zout. Serveren met wat feta kaas, heerlijk vinden wij dat.

    Verder aardappels en uien poffen op de bbq.

    En maken we vaak een stuk verse zalmfilet in een alufolie, beetje olie, dille en schijfjes citroen erop. Dichtmaken met alufolie en 5 tot 10 minuutjes indirect bakken op de bbq. Krijg er helemaal zin in .
     
  8. jt82

    jt82 Fanatiek lid

    17 aug 2009
    1.628
    98
    48
    -Plakjes courgette met geraspte kaas.
    -Bulgursalade (met olijfolie, tomatenpuree, citroensap, verse peterselie, lente ui, komkommer, augurk, gegrilde pot paprika.
    -Griekse salade (tomaat, komkommer, ui, paprika, feta, olijfolie en kruiden)
    -Zelf gemaakte sausjes en zelfgemaakte kruidenboter (allemaal super simpel maar oh zo lekker)

    Eet smakelijk alvast!
     
  9. Light

    Light Fanatiek lid

    15 jun 2014
    1.549
    100
    63
    Oeh, van alles eigenlijk maar een van m'n favourieten is;
    courgette in plakken of schijven in knoflookolie (kant en klaar of zelf maken) marineren, beetje zachte geitenkaas erop (of als je plakken maakt rol je de courgette om een stukje geitenkaas heen), peper en zout, lekker op de barbecue en klaar!

    Wat we ook vaak maken zijn groentepakketjes (in aluminiumfolie, of beter voor het milieu; zo'n pannetje dat op de bbq kan) gewoon van allerlei groente(restjes) die we hebben liggen (bijvoorbeeld: tomaat, ui, champignon, paprika, bleekselderij) en kruiden uit de tuin (bijvoorbeeld: bieslook, rozemarijn, tijm, peterselie). Als je er wat vis (bijvoorbeeld zalm of garnaaltjes) bij doet heb je een lekker vispakketje.
     
  10. marb

    marb VIP lid

    21 okt 2007
    11.070
    4.729
    113
    * gegrilde groenten (paprika, courgette, aubergine, champignon, groene asperge)
    * gamba's in knoflookolie
    * zalmfilet
    * zelfgemaakte tzatziki en knoflookboter
    * groene salade
     
  11. Meisje93

    Meisje93 VIP lid

    21 mrt 2015
    32.071
    14.402
    113
    • gegrilde groenten
    • champignons in aluminiumfolie met olijfolie en kruidenmelange
    • stokbrood met smeersels
    • koude pasta salade
     
    Waxinelichtjes vindt dit leuk.
  12. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.562
    3.783
    113
    Appelkomkommersalade.
    Verhouding ongeveer 2 appels op 1 komkommer.

    Appels in stukjes bakken in olijfolie. Kerriepoeder er flink overheen .
    Handje rozijnen erdoor in de pan of later in de kom.
    Dit mengen met de komkommer in stukjes .
    Beetje yoghurt mengen met yogonaise/mayonaise/olijvonaise oid en er door scheppen.
    Flink af laten koelen in de koelkast voor het serveren.

    Verder watermeloensalade (google voor allerlei varianten).
    Voor de kids meestal druiven komkommer en tomaatjes op tafel.

    En verder wat vlees, evt rundvleessalade en wat stokbrood, gekruide aardappelpartjes.
    En als toetje soms marshmallows
     
  13. Panda1

    Panda1 Bekend lid

    28 feb 2013
    834
    114
    43
    Overijssel
    Heerlijk! De komende week elke dag de bbq maar aan om alles te proberen
     
  14. Venne

    Venne Actief lid

    14 feb 2013
    464
    59
    28
    NULL
    Zuiden van het land
    Salade met geroosterde kikkererwten, sla, tomaat, komkommer en avocado. Met een dressing van olijfolie, citroensap, zeezout en zwarte peper.

    Van de bbq vanavond zalm met daaronder roergebakken zeekraal
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.328
    23.671
    113
    Ik maak graag Paella op de bbq. Met een grote ronde pan die nauwelijks op mijn kookplaat past een speciaal voor de bbq is, zodat je juist een lekkere korst op de bodem krijgt.

    En verder bij de gewond bbq:
    Aardappelsalade: met verse dille, kappertjes, augurk, bosui en dressing van mayo en zure room.

    Coleslaw:
    witte of groene kool met peen julliene, verse peterselie, rozijnen en een flinke schep mayo
    Of witte kool, verse ananas, rozijnen en dressing van gembersiroop, mayo en klein beetje azijn.

    Verder zelfgemaakte kruidenboter, sausjes (b.a. bbq, tartaar), veel rauwkost, turksbrood en stokbrood
     
  16. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.365
    197
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Niks. Het vlees is voldoende. Ben een echte vleeseter :D
     
    Casara en tantetil vinden dit leuk.
  17. Hayat84

    Hayat84 Actief lid

    1 aug 2015
    257
    68
    28
    Aubergine en rode puntpaprik laten zwart bladderen op de bbq (wel meer aubergine dan paprika), als deze is afgekoeld velletje eraf halen en de aubergine prakken, knoflook naar smaak toevoegen.
    Evt een beetje roomboter laten smelten in een pan en erover heen draperen.

    Geraspte wortel ongeveer 5 min bakken in olie, laten afkoelen en Griekse of Turkse yoghurt toevoegen met knoflook en mixen, daarna scheutje olijfolie bovenop
     
  18. fafa

    fafa Niet meer actief

    Gevulde broodjes:
    afbak-pitabroodjes opensnijden en vullen met:

    *oude kaas, mango en van die plakjes chilipeper uit een potje

    of

    *zachte geitenkaas, geroosterde paprika (uit een potje) en pijnboompitjes

    dichtklappen, in alufolie wikkelen (ik zoek nog een milieuvriendelijk alternatief) en tussen de kooltjes garen tot de kaas zacht, en het broodje knapperig is.
     

Deel Deze Pagina