Nee, dat snap ik wel. Bij een wat eenvoudiger restaurant, zijn de porties vaak best groot en dan krijg ik met moeite twee gangen op. Meestal dan een voorgerecht en hoofdgerecht, omdat de desserts op de kaart dan ook wat meer standaard zijn. Dus dan eet ik liever een voorafje of alleen een hoofdgerecht. En daarna gewoon aan de koffie. Is ook niks mis mee en lekker!
Ik was een keer met m’n zusje uit eten in zo’n restaurant waarvan je bij voorbaat Al weet dat je er rollend uitgaat. Flinke porties. En toen kwam de serveerster met de dessertkaart hè en toen, hahahahahaha, zei m’n zus; ‘ja en m’n zus neemt de gebakken camembert met cranberrysaus als toetje. Doe er maar flink wat slagroom bij.’ Dat hoofd van die serveerster
Mijn moeder nam in Zuid Frankrijk altijd een kaasplankje en kon zich bij voorbaat al verheugen om dit na haar tartare te eten, inclusief hoofdgerecht. Ik vroeg me altijd af waarom ze maar 3 hele kleine stukjes kaas kreeg als dessert maar later snapte ik het. Het gaat niet om het vullen maar om de smaak en de balans. Niemand lust nog een flinke homp brood met een paar dikke plakken kaas na het eten. Nou ja, er zullen er vast een paar zijn maar je snapt m’n punt wel denk ik.
Ja, dat is het precies! En dan heerlijk van mild naar pittig, met ook een heel dun plakje vijgenbrood en wat chutney of stroop erbij en natuurlijk een glaasje port oid. Dat gaat alleen maar om de smaak!
Dat is toch ook de bedoeling, dat je daarna niet meer hoeft te eten? Bij ons is een borrelplank vaak de hoofdmaaltijd op zondag (tijdens ds F1, gezellig!).
Maar TS gaf geloof ik aan in de OP dat het ging om borrelen vóór het eten. Ik doe dan uiteraard ook wel eens, maar dan beperkt het zich tot het opentrekken van een fles rosé met een olijfje en toastje oid. Niet met een hele plank. Zo'n hele plank doen wij wel eens samen in het weekend als de kinderen op bed liggen. Als hoofdmaaltijd. Man regelt dan de hapjes, ik maak de GT's (hehehe dus ook de verhouding gin - tonic).
Ja dat zei ik ook in m’n eerste post maar daarna kreeg het een andere wending die ik eigenlijk wel prettig vind want van alles dat hier wordt neergezet, kun je ook hele kleine porties maken en dan kan het prima voor het eten.
Sorry ik las hem anders, 'voor het eten' zeggen wij vaak als we 'om te eten' bedoelen. Maar fijn dat je iets aan de tips hebt!
Niets bijzonders eigenlijk haha. Wat ik graag eet zijn de zelfgemaakte vlammetjes van mijn stiefschoonmoeder.
Oehh geen idee eigenlijk haha. Ze maakt ze altijd in grote hoeveelheden dus dan krijgen wij een aantal zakjes mee. Recept pangsit pedis, vast ook wel ergens op Google te vinden
Een borrelplank met Schaaltje nootjes, chips of tucjes Zalmrolletjes met roomkaas Harde worst Druiven En iedere keer nog wat wisselende dingen zoals chocolade enz
Vanmiddag: kleine tomaatjes, komkommer, stokbrood met smeersels, hartige taart, grillworst en kaas. Daarna nog watermeloen.