Wat eet jij het liefst?

Discussie in 'De lounge' gestart door Iertje81, 23 jan 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.384
    867
    113
    Die heb ik eerlijk gezegd nog nooit geproefd. Volgende keer als we er zijn zal ik ze eens meenemen. We komen er niet vaak en dan blijft zo'n kroket toch wel speciaal. Bedankt voor de tip
     
  2. Haver11

    Haver11 Fanatiek lid

    3 sep 2013
    3.837
    2.180
    113
    Vrouw
    Een vegetarische loempia met lekker veel taugé van de Chinees. We eten het bijna nooit, maar zó lekker!
    De hachee van mijn oma, ik hoef het maar te vragen en ze maakt het.
     
  3. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    - Carpaccio. Eten we vaker tussen de middag als lunch.
    - Hard broodje met uitgebakken ontbijtspek en een gebakken ei.
    - Hachee.
    - Cote de Boeuff met pepersaus bij de Buffalo Grill of een ander goed stuk rundvlees.
    - Boerenkool met spekjes.
    - Friet met zuurvlees.
    - Zelfgemaakte kippensoep.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  4. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Oh heerlijk. Ik neem alleen kalkoen, vind ik lekkerder dan kip, en ik doe nog sambal erop.
     
    Nina Sanders vindt dit leuk.
  5. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    10.272
    8.717
    113
    Vrouw
    Dit klinkt heel lekker! Heb je een recept? :D
     
  6. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    10.272
    8.717
    113
    Vrouw
    -Wortelstamp gemaakt door mijn moeder met maggi en het liefst met hachee.

    -Beyti (Turks gerecht als op de foto).
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Iertje81 vindt dit leuk.
  7. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Oh ik bedenk me er nog 1.
    Mosselen zoals ze het in italie maken met een rood pittig sausje. En dan met een beetje geroosterd stokbroodje nog smeren door de saus als de mosselen op zijn.
    Heb al tich recepten geprobeerd maar niets komt tot nu toe maar in de buurt en de mosselen krijgen thuis ook niet die bite zoals ze daar hebben.
    Nu ik eraan denk ruik ik ze gewoon in gedachten :roflmao:
     
    citroenrasp, Aries en Iertje81 vinden dit leuk.
  8. Eenkadootje

    Eenkadootje Fanatiek lid

    5 mrt 2013
    4.611
    2.405
    113
  9. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.952
    33.617
    113
    Waarom vind je kalkoen lekkerder dan kip? Ik hoor dat vaker.
    Als ik kalkoen eet mag je me meteen naar het ziekenhuis brengen want zware allergie maar was benieuwd.
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  10. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.952
    33.617
    113
    Die kunnen zo lekker glibberen in je mond :)
     
    pippa26 vindt dit leuk.
  11. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Ik vind gesneden kipfilet altijd een beetje chemisch ofzo, bij kalkoen heb ik dat niet.
     
    Ysabella vindt dit leuk.
  12. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.412
    1.253
    113
    Vrouw
    Heel veel California sushi met een fles cola ernaast en non stop vreten. Vervolgens een cheesecake met cappuchino toe oh man dan kan mn dag echt niet meer stuk. Liefst ook alles vreten in een heerlijk verschoond bed terwijl ik net heb gedoucht. Ultieme toppunt van genieten voor mij.
     
    Anouk2005 en GossipGirlxoxo vinden dit leuk.
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.370
    21.751
    113
    Daar was ik ook wel benieuwd naar, ik vind het juist veel minder lekker. Niet lusten is een groot woord, maar zal het nooit bewust kopen ofzo.
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  14. Isabella2020

    Isabella2020 Fanatiek lid

    3 jul 2019
    2.889
    2.897
    113
    Ik dacht; jij zegt "Marsepein" :D:p
     
    Esila en Marsepein vinden dit leuk.
  15. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.412
    1.253
    113
    Vrouw
    Hahaha nee dat lust ik eigenlijk niet eens. Tijdens het maken van dit account zat er een liedje in mijn hoofd over marsepein en zo kwam ik op de Nick haha.
     
    Iertje81, Isabella2020 en Esila vinden dit leuk.
  16. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    17 nov 2016
    18.949
    14.996
    113
    Brood, maar dan bij voorkeur vers van een franse bakker. Heel stokbrood is zo weg bij mij, dat blijf je eten, ook gewoon droog.

    Jachtschotel van mn moeder. Was vroeger een recept voor "restverwerking" maar zo gruwelijk lekker.

    Goulash van mn moeder.
     
  17. TotalBella

    TotalBella Niet meer actief

    Gaat om de gesneden vleeswaren. Enige kalkoen die ik eet, vind het om zelf te bakken altijd erg droog.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  18. babywens93

    babywens93 Niet meer actief

    Krijg trek van dit topic & het is nog zo vroeg! :roflmao:

    - Sushi zalm met roomkaas
    - Bife de Lomo (gauchos restaurant)
    Jammer dat ik dit nu niet mag :rolleyes:

    Dan maar gegrilde courgette met olie, zout en peper! Mmmmmmmm.
     
  19. Mayflower

    Mayflower Bekend lid

    21 okt 2018
    592
    304
    63
    Vrouw
    Sorry voor de late reactie!
    Receptje hier voor de gehaktballen met mozzarella!
    Voor 3 a 4 personen
    500gr gehakt
    1 ei
    1 tl gedroogde oregano
    1 tl gedroogde basilicum
    1 tl Italiaanse kruiden
    Beetje zout en peper.
    Alles bij elkaar gooien en lekker kneden
    Mozarella snijden in vierkantjes van ongveer 2 cm en pak wat gehakt stop hier de mozarella in en vorm een bal. Ik draai wat kleinere ballentjes maar je mag natuurlijk zo groot en zoveel of weinig maken als je wilt!
    Bak ze aan in de pan dat ze een korstje krijgen maar nog niet helemaal gaar. Haal ze er uit en leg ze in een ovenschaal

    Voor de tomatensaus.
    1 kleine ui
    2 teentjes knoflook
    2 tl gedroogde oregano
    2 tl gedroogde basilicum
    1 blik 400 gr tomatenblokjes
    Zout en peper

    Snij de ui en knoflook fruit.
    Voeg de kruiden toe en daarna de tomatenblokjes breng aan de kook
    Je kan zelf even proeven of je nog wat mist qua kruiden.
    Dan als de saus wat ingedikt is doe je deze bij de gehakt ballen in de oven schaal. En verdeel hier nog wat kaas overheen wat je lekker vind.

    Oven op 200gradenn ongeveer 15 a 20 min in de oven.

    En qua pasta kan je alles doen
    Ik zelf doe courgette pasta

    Voor de mensen die graag opletten
    Per persoon
    Kcal 491
    Koolydraten 12g
    Proteïnen 42g
    Vet 30 g
     
    Mim89 vindt dit leuk.
  20. din0

    din0 VIP lid

    14 aug 2011
    5.121
    1.825
    113
    Broodje gehaktbal met veel saté saus.
    Patat saté mayo en uit en kroket.

    Groete en erwtensoep.
    Macaroni schotel ham kaas.
     

Deel Deze Pagina