Ik ben opzoek naar inspiratie voor de lunch op het werk. Een echte broodeter ben ik niet, en veel beleg vind ik ook niet lekker op brood als je het 's morgens smeert en pas 12 uur eet.. Fruit neem ik altijd wel mee als ik een volle dag moet werken. Evenals een (verpakt) koekje voor bij de koffie. Ik vind wraps ook wel lekker. Yoghurt dan weer minder als lunch. Iemand die me aan inspiratie kan helpen?
Ik maak wel eens witlofsalade, of koude pastasalade (als je de dressing er niet direct bij doet kan je dit ook eventueel de avond van tevoren maken). Verder heb ik altijd crackers staan, en ligt er beleg in de koelkast zodat ik kan smeren als ik wil eten .
Ik werk 1 dag per week op kantoor. Die ene dag nemen we altijd gezellig tijd om met elkaar te lunchen. Het wisselt wat we halen, maar we proberen het gezond-ish te houden Lunch meenemen heb ik nooit gedaan. Op thuiswerkdagen eet ik doorgaans een combinatie van soep, omelet, restjes avondeten, wraps, een hard broodje, een salade, etc.
Ik werk maar 1-2 dagen per week op kantoor en dan eet ik daar iets van het reraurant een broodje soepje of salade. Thuis eet ik vaak pasta of quinoa salade of couscoussalde, geitenkaassalade, kwark met noten, omelet etc. Overigens nam ik dat “vroeger” ook wel mee naar werk.
Soep in thermos, los beleg met brood/broodjes/wrap , salade met dressing in los bakje mee, rauwkost. Gekookt eitje.
Ik eet elke dag een boterham met pindakaas. Maar dat is volgens mij niet de inspiratie die je zoekt . Als ik eens wat anders wil neem ik vaak een salade mee. Als we restjes over hebben van een koude pasta salade vind ik dat ook lekker.
Als ik toch voor de kinderen brood smeer, doe ik dat ook voor mezelf (of dochter doet 't soms voor mij tegenwoordig ), gewoon volkoren boterhammen met meestal kaas en pindakaas. Soepje van het restaurantje erbij als t naar mn zin is. Als ik de enige ben, dan haal ik een broodje of salade. Heel af en toe neem ik een restje salade oid mee. Voor je vraag heb je aan mij dus niet veel.
Restjes avondeten. Afgelopen week bv een stuk frittata mee genomen, of noedels met garnalen. Eigenlijk alles wat je in een magnetron nog prima op kan warmen. En ik neem ook regelmatig soep mee in een thermoskan (als ik alleen de soep al lunch eet) of in een lunchpot van mepal als ik daarnaast nog iets anders bij me heb, bv wrap, boterham, kleiner restje avondeten. En voor in de soep meem ik dan vaak ook nog bv gerookte kipreepjes, bosui, fijngesneden peterselie, oid. Sushi kan ik ook prima meenemen naar mijn werk. Of een zelfgemaakte maaltijdsalade of lunchsalade van de ah. Meestal vul ik die laatse ook nog aan met gerookte kip. Ik heb, toen ik dit jaar weer ging werken na een hele lange pauze, mezelf getrakteert op een hele la vol lunchboxen en bakjes van mepal. Voor iedere lunch heb ik het juiste bakje, de juiste lunchbox, etc
Boterhammem met hummus, pindakaas of salade. Soms maak ik wraps of kook ik een eitje om mee te nemen.
Ik neem altijd een bak kwark mee, beetje muesli apart in een bakje en op het werk ligt altijd wel wat fruit.
Fruit Boterham met kaas Yoghurt met musli Of ik haal wat in het restaurant Dan vaak soep als ik late dienst heb Pastasalade of brood
Boterham met beleg Cup a soup Crackers met hummoes en Komkommer of Tomaat ofzo. Crackers met smeerkaas Verschillende soorten wraps Pasta salade Yoghurt of kwark met noten of fruit
Man meestal een restje van de dag er voor. Of wel eens een opwarmmaaltijd van de winkel als het zo uitkomt. Hij heeft ook standaard een zak cornflakes of muesli of iets dergelijks in z'n locker liggen. Ik nam vaak iets van wraps, salade of soep mee. Of restjes soms. Echt niemand van mijn collega's at gewoon boterhammen dus ik wou niet onderdoen En op m'n werk daarvoor had ik gewoon nooit tijd om te eten, woonzorgcentrum, en dan stak ik vaak een snee brood in m'n mond als ik boterhammen smeerde voor de bewoners, of iets wat over was van het eten tussendoor. Echt een ongezonde situatie.
Restjes van de vorige avond. couscous salade Pasta salade Quiche/hartige taart Crackers met beleg soep Wij hebben een koelkast en magnetron op het werk. Bij ons is er ook een catering”restaurant” dus ik kan ook brood, soep, beleg, hartige snacks, salade en fruit kopen
Ik werk niet meer. Maar ik nam bijna iedere dag soep mee met boterhammen. Als we savonds pasta eten kook ik altijd wat meer pasta. Ook om de dag erna mee te nemen
Meestal een bakje met bijv. peperkoek, komkommer, nootjes, rijstwafels, soms wat kipfilet, rozijnen en nog een stuk fruit
Heel eenvoudig: yoghurt met musli o.i.d. of volkorenbroodjes kaas of ham. Ik werk in het onderwijs en heb geen lunchpauze. Wij eten onze lunch in de klas met de kinderen, of op het plein tijdens surveillance, of tijdens een overleg. Dus neem altijd iets mee wat snel en makkelijk te eten is. We hebben wel 30min pauze hoor, maar pas na schooltijd en dat is te laat om dan nog je lunch te moeten eten. Op woensdag hebben we vaak verse soep. Onze gastvrouw (vrijwilliger) maakt dan altijd soep voor het hele team. De leerlingen zijn dan om 12.30 naar huis dus hebben we tijd om samen met het team rustig te lunchen.