Ik ben wilde zalm in de oven aan het bereiden, maar vraag me ineens af of kindjes van 1,5 die wel mogen? Mijn kindjes hebben nog nooit zalm gehad, alleen witte vis. Ik neem aan van wel, maar moet ik die dan verder laten bakken dan normaal? Ik neem aan dat ze die niet roze mogen eten.
Euh...eerlijk gezegd krijgt Irem al zalm sinds ze vlees eet, dus vanaf 8 maanden, haha. Volgens mij mogen ze vanaf dat vlees eten ook gewoon vis zolang het maar goed doorbakken is. Dus de zalm gewoon helemaal gaar bakken, hij is dan nog wel roze vanbinnen maar niet meer glazig zeg maar. Je ziet het duidelijk. Irem vindt het heerlijk!
Ik heb het ook maar gegeven Eylem, en ze hebben echt gesmuld! (was een nieuw recept wat ik wilde uitproberen en hij was echt heerlijk'. Ik heb hem inderdaad langer in de oven gehouden en extra boter erop gedaan. Het is zeker voor herhaling vatbaar
Fijn om te lezen dat je kinderen zo gesmuld hebben Hier vind ze het ook erg lekker. Doe hem wel inderdaad even wat langer in de oven of in de pan. Enigste vis die ze nog niet heeft gehad is schelp en schaaldieren. 1x bijna geven, maar bedacht me gelukkig net optijd om het hier op ZP na te kijken. Ging om garnaaltjes.
Goed om te weten. Ik hield het tot nu toe altijd bij witte vissoorten. Eigenlijk zijn wij zelf geen viseters, ik heb er daarom ook weinig verstand van. We eten nu regelmatig vis vanwege de kinderen, dus ik moet nog veel leren
Ik heb nu een groot stuk zalm gehaald (voor 4 volwassenen) uit de diepvries (supermarkt). Hij ging ook op
Gaat de vaste voeding goed, geef dan vanaf 6 à 7 maanden vis bij het groentepapje. Vis is een goede bron van volwaardige eiwitten, essentiële vetzuren (omega 3 reeks), ijzer, vitamine A en D. Omega 3 vetzuren zijn onder andere belangrijk voor de opbouw en de groei van de hersenen, het zenuwstelsel, de weefsels en de ontwikkeling van de ogen. Vette en halfvette vis (zoals makreel, paling, sardien, bot, forel, heilbot, karper, zalm, tonijn) hebben een betere samenstelling dan de meeste vleessoorten. Vette vis bevat veel vitamine A en D. Een tot twee porties vis per week stimuleren bij jonge kinderen de voorziening in vitamine D. Niet geschikt voor babys zijn maatjesharing, ansjovis, gerookte vis, schaal- en schelpdieren (garnalen, oesters, mosselen, enz.). Omwille van mogelijke contaminatie met methylkwik beperk je het gebruik van verse tonijn voor je baby tot max. 1 keer per week. Kies gefileerde vis. Vervang vlees een- tot tweemaal per week door vis. Start met ongeveer 20 g. Op de leeftijd van 1 jaar is 30 g vis voldoende. Kook of stoom de vis mee met de groenten en aardappelen. Dit heb ik net ff gegoogled. Mijn kleine mannetje heeft gisteren ook zalm gegeten en hij vond het heerlijk!
Daar ging ik de mist in. Want voor mijn gevoel vergelijk ik het 'roze' van zalm met 'roze' van een biefstuk, dus niet helemaal gaar. (ben echt een leek wat vis betreft). Maar ben alweer wat wijzer geworden, we gaan nu zeker vaker zalm eten. Ik at die alleen maar in restaurants tot nu toe
Waarom mag gerookte zalm niet? Dat heeft Yasemin toch al een paar keer gegeten, ook toen ze jonger was. Garnalen heeft ze een tijdje terug ook gehad, was ook een succes. Las via google volgens mij dat dat vanaf een maand of 9-10 wel kan als er geen allergiën zijn.
Honing geef ik hier wel heel af en toe, vooral als ze keelpijn hebben. Dat verzacht lekker. Maar waarom wachten tot 2 jaar? Ik dacht dat de grens rond 1 jaar stond? (wij zijn begonnen met 15-16mnd ongeveer)
De grens voor honing ligt idd bij 12 maanden, waarom cygnet wacht tot 24 maanden vind ik dus wel interessant om te weten! Ik geef hier bij keelpijn/hoesten ook honing door de melk/thee... Al vanaf dat hij een jaar is ofzo!
Advies in Nederland is 1 jaar, advies in VS is 2 jaar. Ik heb voor de veiligheid ook die 2 jaar aangehouden. Gaf me gewoon een veiliger gevoel.
Omdat botulisme absoluut dodelijk is voor een klein klein en omdat het relatief veel voorkomt. Ik voel me beter bij 2 jaar voor honing (hoewel fabriekshoning hier wel iets eerder gebruikt is maar die vind ik lang niet zo lekker als verse honing)
Honing mag gewoon vanaf 1 jaar hoor. De kans op infantiel botulisme is zeer zeer klein. Naast rauw vlees, ook geen rauwe vis, schaal - en schelpdieren, ei en rauwmelkse kaas. Gewoon al het dierlijke spul niet rauw dus. Via deze producten is de kans veel groter om een ziekmakende bacterie op te lopen dan via honing. Rose bereidde rode vis is natuurlijk hetzelfde als rose bereid rood vlees. Zalm en tonijn enzo. Zoonlief lust geen rode vis en is ook niet echt gek op witvis. Ik zie soms door de bomen het bos niet meer met vis: wild of gekweekt, de ene soort is vetter en beter, maar er zitten ook pcb's in en zware metalen en nitraten en dioxines en bacterieen waar je heel ziek van kan worden (veel makkelijker dan van een bacterie in honing). Diepgevroren vis is bewerkt met water met fosfaten en verse vis is gewoon erg aan bederf onderhevig, ik ben er al een paar keer hondsberoerd van geweest. Ik ben dus niet zo'n visfan.