Kerstavond eten we soort van zelfgemaakte tapas, allemaal kleine dingetjes. 1e kerstdag gaan we naar mijn ouders en ik denk dat we gaan steengrillen daar. 2e kerstdag zijn we bij mijn schoonouders. Geen idee wat we dan eten. Zondag zijn we gewoon thuis en dan eten we wraps. Uitgebreide diners zijn aan ons niet echt besteed, vrees ik. Ik hou niet echt van koken en mijn kinderen zijn lastige eters.
Kerstavond met mijn moeder: Een grote schaal van de visboer, zalm, garnalen, paling, rode tonijn etc Ik maak zelf 3 rollen sushi, zalm, carpaccio en komkommer. Met toast, roomboter en sla En viennetta ! 1e KD met gezin ‘s middags: kaasplankje en vleeswarenschotel, toast met iets lekkers Voor: Truffelcappucchino Hoofd: Rollade, boontjes, Pommes Duchess Na: brownies, bonbons, macarons 2e KD met gezin Kaasfondue En restjes En tussendoor zal er vast nog wel iets lekkers uit de Airfryer te toveren zijn. 3e KD met gezin Rode kool met een bal
1e kerstdag gaan we kaasfonduen bij mijn vader. 2e kerstdag komen mijn schoonouders bij ons, dan maak ik dit: Voorgerecht: carpaccio of garnalencocktail Hoofdgerecht: kiprollade met zelfgemaakte pepersaus, gevulde champignons, boontjesrolletjes met spek erom, gebakken aardappelen uit de oven. Nagerecht: vienetta ijs. lekker standaard maar wel lekker!
Kerstsvond: zalm met aardappelgratin en een Italiaanse salade. Als toetje ijs. 1e kerstdag: als lunch een high tea besteld bij een lunchroom waar mensen met een beperking hun steentje bijdragen, voor 6 personen. Voor savonds dry aged rib eye besteld bij de slager, eten dat met een stokbroodje en andere snaaierij. Toetje weer ijs 2e kerstdag: met eigen gezinnetje brunchen, heb wat onderdelen daarvoor besteld bij een high tea restaurant hier in de buurt. Savonds eten bij schoonzus, maak zelf wat hapjes zoals gevuld Turks brood en wraps. En bestellen sushi. Als toetje maak ik pannacotta van witte chocolade met frambozensaus er boven op. Eigenlijk komt het erop neer dat er allerlei snaaierij op tafel staat.
Ik ga echt stuk hier. Oh ja 3e Kerstdag hebben we natuurlijk ook nog. Normaal gezien zouden we uit eten gaan of wat lekkers bestellen. Maar heel eerlijk, aangezien ik nu toch geen biefstuk en carpaccio enz mag vind ik eten bestellen (en normaal dus uiteten gaan) niet zo interessant meer.. Dan plof ik zondag dus net zo lief met een zelfgemaakte pizza op de bank. Alleen vrees ik dat die niet helemaal op gaat want ik vind het nu niet prettig om me zo vol te proppen..
Eerste kerstdag gaan we gourmetten. En voor man vienetta ijs Kinderen en ik een mugcake met slagroom en hagelslag, of een bolletje ben en Jerry's. Tweede kerstdag gaan we naar mijn ouders. Daar gaan we buiten barbecueën. Hulde voor terrasheaters, haha. Als toetje de ruby dripcake ijstaart en voor mij sorbetijs. Simpel, makkelijk en snel. Althans voor ons. Ik weet zeker dat mijn moeder uuuuuren bezig zal zijn met extra hapjes en dergelijke <3
Jaaaaaaaa hoe kan ik het vergeten?? Vienetta ijs! En wat dacht je van zelfgemaakte hemelse modder met zelfgeklopte slagroom? Jammmmm Bij mijn ouders is het nog altijd heel traditioneel eten. Echt lekker, maar wel zoals het al jaaaaaaaaaaren gaat. - Zelf getrokken soepje vooraf met bloemkool en zelfgemaakte balletjes met soepstengels, beschuit, knapperbolletjes, etc - Varkenshaas en nog 2 soorten (stoof) vlees, 3 soorten groentes, aardappelkroketten en gekookte aardappelen, halve perziken, etc etc - Vienetta ijs uiteraad na, en zelfgemaakte hemelse modder met vers geklopte slagroom Is echt al vanaf ik me kan herinneren zo. Lekker traditioneel, hou ervan!
Ik geloof dat de Viennetta inmiddels een echte hollandse kersttraditie is Wij gaan ( ik, man en zoon) 1e KD naar mijn schoonouders, zijn met ons vijven maar ze hebben elk jaar zoveel hapjes en liflafjes dat er makkelijk wel 30 man zich eraan kan vol eten
Brrrr, ik vind Viennetta dus echt niet te eten, maar ik ben in gezelschappen altijd de enige. Wij gaan een avond kaasfondueën en een dag naar ouders. Dikke kans op Viennetta daar , maar ik vind het nooit zo erg om het toetje over te slaan, zit dan meestal al stampvol en sowieso geen zoetekauw.
Vanavond winterbarbecue Morgen gourmetten Zondag pizzaretten En zaterdag mochten de kinderen kiezen, normaal maak ik altijd veel gangen, maar nu zijn we maar met zn 4en. Gelukkig houden zij ook van lekker eten, dus het wordt: - Stokbrood met lekkere smeersels - Garnalencocktail en voor dochter rode bietentartaar met geitenkaas - Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, groene aspergetips in rosbief, stoofperen en aardappelgratin - panna cotta met rood fruit
Ben toch nog aan kalkoen geraakt dus het varkenshaas idee wordt voor volgend jaar (man zag dat wel zitten en waarschijnlijk krijg ik ook nog eens mijn zin om voor een uitgebreid dinner te gaan op kerstavond en dan op kerstdag hapjes overdag en nog iets leuks maken van de restjes voor het avondeten). Uiteindelijk ook nog een dessert idee in elkaar gebokst voor de kinderen vooral want wij geven er niet om. Ik had nog een doos kersenswirl ijs in de vriezer, heb er een kleine kerstpudding bijgekocht. De kerstpudding eten ze amper maar ze willen wel elk jaar. Daar wat chocoladevingers bij en slagroom et voila Straks al aardappelen koken en groenten voorkoken. Kalkoen moet ik nog even uitmeten of die in de multicooker past anders kan die wel in de microgolf maar die hou ik liever beschikbaar als microgolf.
Ragout Kalkoen, gegratineerde champignons, stoofperen en aardappels uit de oven Dessert keuze uit dame blanche of fruitcocktail tweede kerstdag: shoarma
Voor alle 3 de dagen: Uitgebreid ontbijt. Lunch voor mij salade en voor dochter zachte bolletjes. En zondag bak ik pannenkoeken als lunch. Mijn dochter eet zeer slecht warm dus ik sloof mij niet uit. Er komt ook geen bezoek. Ik heb broccoli, spruitjes, aardappelkroketjes, frietjes in huis. Voor mezelf notenroast ofzoiets van de ah gehaald. En voor dochter is er vlees of vega. Voor dochter heb ik kerstboom ijsjes gehaald die zelf kan versieren. Er is mango en blauwe bessen. Ik kijk ff of ik zin heb in toetje. Ik eet eigenlijk geen suiker. En we hebben al kerstsoesjes bij de thee s middags.
Overigens nog een tip voor een lekker toetje: https://www.francescakookt.nl/bananasplit-met-een-twist/ Ik gebruik walnoten. De genoemde hoeveelheid slagroom plus chocola is echt megaveel. De helft is meer dan genoeg. Ik neem 1 banaan per volwassene.
1ste kerstdag. Voor: escargot, stokbrood kruidenboter, uiensoep. Hoofd: varkenshaas met spek en gebraden kalkoen, haricot verts met spek, Stoofpeertjes, beef pie met rode kool, verse appelmoes Na: lava cake, bosvruchten/yoghurt ijs en slagroom 2de kerstdag: pannenkoeken.
1e Kerstdag met schoonouders, omdat schoonmoeder niet meer wil koken en vermoedelijk dementie heeft, maken wij haar traditionele Kerstdiner, alleen het vlees wisselde altijd. We zijn vrijwel klaar met de voorbereidingen. Zelfgemaakte ossenstaartsoep vooraf, daarna aardappelkroketjes, zelfgemaakte appelmoes, stoofperen (moeten opnieuw), pastinaak, haricot verts met spek en dit jaar hebben wij gekozen voor Beef Wellington. Die laatste hebben we al 2x geoefend! Als nagerecht hebben we gekozen voor Bombe Alaska, die aan tafel in de brand gaat! Toen mijn schoonzusje trouwde dit jaar, bleef schoonmoeder daar over doorgaan maar in restaurants mogen ze niet meer branden, daar was ze nogal teleurgesteld over, vandaar dat wij dit hebben gekozen. 2e Kerstdag eten we Peruaanse kalkoen bij mijn ouders. Mijn stiefmoeder komt uit Peru. Zondag eten we gewoon iets uit de bergkast.