Wat eten we vandaag.. deel 10!

Discussie in 'De lounge' gestart door einad, 8 aug 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Gister een grote zelfgemaakte wiener (kip)schnitzel met aardappel korket balletjes en caesar salade.

    Vandaag taco's.
     
  2. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Vandaag sperziebonen, aardappels en een gehaktbal.

    Morgen bloemkoolovenschotel.

    Vandaag alles al klaargezet, kan het morgen zo de oven in.
    Heb ook stoofpeertjes, cake en bapaobroodjes gemaakt.
     
  3. Bien1990

    Bien1990 Fanatiek lid

    8 okt 2015
    1.089
    391
    83
    Zelfgemaakte champignonsoep en knoflookbrood
     
  4. sidmick

    sidmick VIP lid

    23 jun 2008
    17.816
    4.194
    113
    prei shoarma quiche
     
  5. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Wat ziet dat er lekker uit, vooral die bapaobroodjes, daar ben ik gek op. ;)

    Wij eten vandaag macaroni ham/kaas.
     
  6. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.064
    1.296
    113
    Nederland
    Aardappel anders met bloemkool en kip cordonblue.
     
  7. Louloute

    Louloute Niet meer actief

    Ziet er heerlijk uit dufel!! Heb je recept voor bapaobroodjes?

    Hier eten we pasta met spinazie, kip en Boursin :)
     
  8. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Thanks! Was ook echt lekker :)

    Bapao broodjes.

    18 stuks.

    Deeg:
    500 gram meel
    14 gram gist
    Schepje suiker
    Snufje zout
    300 ml lauw warm water

    Deeg goed kneden. In een schaal doen met een vochtige theedoek erover.
    Uurtje laten rijzen.

    Ondertussen de vulling maken:
    Ik heb gekozen voor een gehakt en een kipsate vulling

    2 flinke uien
    3 tenen knoflook
    2 paprika's
    200 gram gehakt
    200 gram kipfilet
    Ketjap manis
    Zout
    Peper
    Sambal
    Knoflookpoeder
    3 flinke lepel pindakaas

    Uien en knoflook fruiten, paprika fijn snijden en erbij doen.
    Helft hiervan in een aparte schaal doen.

    Kipfilet 15 min koken en plukken.
    Dit doe je in de schaal met ui/knoflook/paprika.

    Pindasaus maken:
    3 lepels pindakaas, knoflookpoeder, ketjap, sambal, theelepel suiker, peper, zout, en water warm maken.

    Pindasaus doe je bij de kip.
    Kipvulling is klaar.

    Gehakt bij de andere helft van het paprika/ui/knoflook mengsel. Naar smaak zout/peper/sambal/ketjap toevoegen.

    Gehaktmengsel even laten uitlekken in een zeef.

    Van het deeg vorm je 18 balletjes. Ter grote van een pingpong bal.

    Ik heb zelf stukjes bakpapier afgeknipt. Ook handig om ze straks op te stomen.

    Van elk balletje deeg maak je een soort kommetje in je hand. Daar doe je of het gehakt of de kipvulling in.
    Vouw hem dicht en maak er een bolletje van.
    Op het bakpapier leggen en bapaobroodjes nog een uurtje laten rijzen onder de vochtige thee doek.

    Zet een pan water op het vuur met daarin een boullion blokje (kan ook zonder maar dit voegt extra smaak toe)
    Stoommandje erop en bapaobroodjes 16 minuten laten stomen.

    Eet smakelijk.

    Deze broodjes zijn ook goed in te vriezen. Doe ze in een boterhamzakje.
    Bevroren kun je ze dan in het zakje in de magnetron weer warm stomen
     
  9. Eline88

    Eline88 Niet meer actief

    Klinkt erg lekker dufel!

    Wij hebben zalm met rijst en rauwkost op
     
  10. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.741
    903
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Teriyaki met rijst gegeten
     
  11. 2mam2

    2mam2 Fanatiek lid

    16 feb 2015
    1.088
    0
    0
    Een gegrilde kip met gebakken aardappel, appelmoes en snijbonen.
     
  12. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Stoofpeertjes met gebakken aardappels en een worstje
     
  13. Madeliefje06

    Madeliefje06 VIP lid

    26 mrt 2015
    11.915
    5.177
    113
    Zoete aardappelpuree, witlofsalade en gebraden worst
     
  14. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Bloemkool ovenschotel
     
  15. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Bladerdeeg pizza met topping van gehakt, mais, wortel in tomatensaus met feta.
    Daarnaast een groene salade. Het was heerlijk :)
     
  16. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Wij aten patatjes.

    Na een ochtend en middag ziekenhuis geen puf meer om te koken. Dus we schuiven het door naar morgen.

    Hete bliksem word het!!
     
  17. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.679
    5.710
    113
    Aardappelschijfjes uit de airfryer, buikspek uit de oven en een salade.
     
  18. Islah

    Islah Niet meer actief

    Arabische rijst met spinazie en schorseneren.
    Geen vlees want ik had vanmiddag al een peulvruchtensalade gegeten.
     
  19. FB1984

    FB1984 VIP lid

    17 jul 2010
    7.586
    0
    36
    Zuid-Holland
    Patatjes uit de oven
    Boontjes
    Hamburger
    Worstjes
     
  20. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    hachee met aardappels.
    dochter eet spinazie die lust (denk ik) geen hachee..
     

Deel Deze Pagina