Het is stoofvlees. Runderlappen worden gestoofd in een deel azijn en een deel water (met veel ui, wat jeneverbessen, laurier en kruidnagel) en dat wordt dan gebonden en op smaak gebracht met appelstroop en ontbijtkoek. Klinkt waarschijnlijk heel gek, maar is echt heerlijk. Ik gebruik altijd dit recept: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R665982/limburgs-zuurvlees
Mijn oudste mocht iets kiezen. Voorwaarde: iets wat we normaal nooit eten én met groente. Mijn kinderen lusten alleen spinazie, wortels uit pot, broccoli en bloemkool, dus nu als goed voornemen 1x per week een andere groente. Het zijn spruitjes geworden. Denk dat ik het beste een stamppot ervan kan maken he, dan is de smaak minder sterk?
Hier vinden ze spruitjes geroosterd in de oven vele malen lekkerder dan gekookt. Smaak verandert daar ook echt van
Ik kwam laatst dit recept tegen, heb m opgeslagen om binnenkort te maken https://www.brendakookt.nl/2014/01/21/spruitjestaart/
Ik maak ze vaak met uitgebakken spek en crème fraîche. Spruitjes koken en dan de spekjes en crème fraîche er door roeren. Door het zoute van de spek en het romige van de crème fraîche smaakt het minder bitter. Mijn kinderen eten het goed op deze manier.
Dat gaan mijn kinderen Dat gaan mijn kinderen echt nooit eten broccoli, bloemkool en spinazie lusten ze ook echt alleen maar met gekookte aardappelen en jus en dan door elkaar heen geprakt.
Gisteren; lasagne met een salade. Vandaag; rijst met gewokte garnalen met groente in zoete chilisaus. Oh, en zoon heeft een appel- karamelcake gebakken die we zo gaan aansnijden