Nacho schotel met o.a mais, ui, paprika, kipfilet en ernaast crème fraîche en homemade guacamole. Nu al trek in
Zelf gemaakte gebakken aardappels, speklapjes voor de mannen en een groente prutje van courgette, champignons, paprika en prei.
Ingrediënten 2 a 3 hele kipfilets 1 blik tomatenblokjes op sap 2 hele bananen 1 blik perzikschijfjes 1 eetlepel dille 1 grote ui 250 cc kippenbouillon bloem peper en zout naar smaak 4 kneepjes vloeibare boter Bereiden Kipfilet bestrooien met zout en peper, en goed door de bloem wentelen. Boter in ruime koekepan verhitten en kip aan beide zijden bruin braden (hoeft niet gaar te worden). Kip in de overschaal leggen. In het baksel van de kip het gesnipperde uitje fruiten. Vervolgens tomatenblokjes en dille toevoegen. De bouillon aan de saus toevoegen. Banaan in schijfjes snijden en samen met de uitgelekte perzik aan de saus toevoegen. Saus over de kip in de ovenschaal gieten of scheppen. Ovenschaal ca 30-45 minuten in voorverwarmde (200 C) oven plaatsen. Dit recept heb ik van huis uit meegekregen en is nu ook een favoriet van mijn kinderen . Wij eten er vandaag frietjes bij, maar je kan het ook eten met aardappelpuree, gekookte aardappel of rijst.