Ayam sumur, rijst, tempeh goreng, boontjes goreng, ei en kroepoek. Hele middag in de keuken gestaan, maak de boemboes ook zelf maar zoooo de moeite waard hmmmmmmmm
Plaatpizza met geitenkaas, champignon en rode ui. Kids hadden met ham en salami en vriend Hawaï (bah)
Deze heb ik vandaag gebruik. 1 sjalot 2 kruimige aardappels olijfolie 1 takje tijm 750 ml kippenbouillon 500 g diepvriesdoperwten 75 g parmaham 1 bosje munt 120 ml crème fraîche 1 limoen Pel en snipper de sjalot. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de sjalot. Voeg de aardappel toe en bak kort mee. Ris de tijm boven de pan en schenk de bouillon erbij. Breng de bouillon aan de kook en gaar hierin de aardappelblokjes in circa 5 minuten. Voeg de doperwten toe en kook op laag vuur circa 2 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper. Bak de plakken Parmaham in een koekenpan op laag vuur krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Pluk en snijd de munt in reepjes. Meng de crème fraîche met de munt, rasp en pers de limoen erboven en breng op smaak met versgemalen peper. Schep de soep in borden, schep er een eetlepel munt- crème fraîche in en leg de Parmaham erop.
Wij hadden vandaag aardappelschijfjes uit de airfryer met sla en een zigeunerschnitzel. Dochter is ziek dus die wou gekookte aardappels met bloemkool en een vers worstje (Waar je aan denkt als je ziek bent, bleghh)
Gisteren gehakt-paprika-broccoli-lente-ui roerbakmengsel met een kaassausje en aardappelschijnfjes. Vandaag pasta met wederom broccoli ut de oven. En morgen (of hij schuift door naar donderdag) een plaatpizza die ieder voor zich mag gaan beleggen.
Pastasalade gevuld met: Volkoren penne Rucola Veldsla Zongedroogde tomaten Cherrytomaten Augurk Komkommer Rode ui Pesto Pijnboompitten Witte kaas Verse bieslook Gegarneerd met roze garnalen. Dressing van olijfolie en appelazijn. Daarnaast een stokbroodje en vers gemaakte kruidenboter.