Grote harde bollen van de bakker belegd met truffelmayo, pijnboompitten, parmezaan, sla en rosbief. Misschien hierna nog broodje hamburger Kids broodje knakworst
Makkelijk kip korma met gebakken aardappelen, look en koriander naanbrood en komkommer. (boodschappen werden bezorgd rond de tijd dat ik aan het koken ben dus maar lekker makkelijk)
Zoete aardappel in romige knoflooksaus, cajun kip en maïskoekjes met bosui Toetje: churros met chocoladesaus
Zelfgemaakte groente loempia’s met rijst erbij. En ik maak vanavond alvast lasagne van Jamie Oliver zodat ik het morgen alleen hoef op te warmen.
Mijn man gaat een nieuwe poging doen met zijn pizza oven. Vorige week mislukte het een beetje want het enige waar de oven niet zo goed mee is is harde wind. En het ging opeens heel hard waaien
Zoete aardappel in knoflooksaus Zoete aardappel Knoflook Rode peper Pimenton Zout en peper Platte peterselie Slagroom Rietsuiker Kook de aardappel in de schil (8-10 min), verwijder daarna de schil en snij in blokjes. Snij de rode peper (met zaadjes) in ringen en hak de knoflook en peterselie fijn. Verwarm wat olijfolie en fruit de knoflook en spaanse peper. Bak de gekookte zoete aardappel mee en voeg wat zout, versgemalen peper, pimenton en de peterselie toe. Schud even om. Voeg de slagroom toe en laat 2 á 3 minuten even pruttelen met deksel op de pan. Tot slot nog wat rietsuiker erover en klaar. Ik heb geen hoeveelheden erbij, want heb het recept van een youtube filmpje van een restaurant waar ik dit gegeten heb. Dus gaat een beetje op gevoel. Voor de kip gebruik ik gewoon kipfilet. Die snij ik in kleine schnitzeltjes en kruid ik met mijn eigen cajunkruidenmix. En voor de maïskoekjes gebruik ik een recept van Matt Preston (foto’s) (ik doe gewoon maïs uit blik). Maak het trouwens voor het eerst, dus weet nog niet of het lekker is.