Hier ook snelle spaghetti . Daarna sint maarten lopen in de vreselijke kou! Brrr maar voor kids os het natuurlijk 1 groot feest!
Ik vind dit zo bijzonder en ben stiekem een beetje jaloers. Hier komen veel gerechten echt zeker eens in de 2 a 3 weken terug omdat ik gewoon zwaar inspiratie gebrek heb altijd. Ik had me de afgelopen maand voor genomen minimaal eens per week een nieuw recept te proberen en tot nu toe vielen die elke keer tegen. Ik twijfel nu of ik hiermee door ga of niet. Al die keren ging het eten zo de kliko in namelijk en hebben we uiteindelijk een broodje met een gebakken eitje gegeten Maar eens zal er toch ook wel een recept tussen moeten zitten waarvan ik denk, ja dit was echt heel erg lekker!! @Adje mag ik van jou het recept van de witlofsalade die je afgelopen week noemde? die leek me wel lekker voor mijn wekelijkse nieuwe recepten dag.
Hier ook wel eens missers hoor. Dan klinkt het lekkerder dan het uiteindelijk blijkt, of ik verkloot iets. In het eerste geval komt het niet op mijn lijst en in het tweede geval wil ik het nog wel een keer een kans geven. Ik kan het nl. niet uitstaan als ik het verpruts En ik hou dus een lijst bij van wat we lekker vinden, zodat ik bij gebrek aan inspiratie daar tussen kan zoeken. Dat helpt me om te kunnen variëren. Het recept voor de witlofsalade: Paar stronkjes witlof klein gesneden, blikje mandarijn, walnoten naar smaak (de mandarijn kan je natuurlijk vervangen voor verse mandarijn of voor sinaasappelpartjes) door elkaar husselen met yoghurtdressing. En de yoghurt dressing: scheut yoghurt, schep mayonaise, kleinere schep mosterd (afhankelijk van scherpte en naar smaak), kneepje citroensap, klein beetje suiker (of evt. wat van het mandarijnvocht) en peper en zout.
Ja, maar ik smokkel wel, want ik heb een zak garam massala uit India meegenomen Uien, knoflook, stukje gember, rode peper, olie, kurkuma, garam massala. Ik proef tussendoor dus hoeveelheden vind ik lastig. Ga iig uit van 2 uien, 3 knoflook,1 rode peper, eetlepel kurkuma en eetlepel garam massala. Als mengen in keukenmachine. *leuk feitje; iedere familie / elk gebied in India heeft zijn eigen garam massala. Degene die ik meenam uit Goa, kan dus heel anders zijn dan die uit Bombay bijvoorbeeld.
Gisteren gemarineerde kipfilet, aardappelpartjes in de schil en rode kool met appel. Vandaag nog geen idee.