Zeker weten! Het erge is dat ik die maaltijden altijd wel bij de slager zag liggen, maar er verder totaal niet over nadacht. Nu weer wat geleerd dus.
Ideaal als je een dagje echt geen fut hebt om toch iets gezonds naar binnen te krijgen. Voor ik dit ontdekte werd het dan vaak of een vette hap of soep met brood. En ik vind zelf de gehaktballen in jus van de slager zo lekker dus maaj mezelf er dubbel blij mee, niet koken, en lekker eten. Heb ook weleens een wokmix meegenomen (keurslager) hebben ze met heel veel groente en biefstukreepjes en een bak apparte met woksaus. Dat wok je 5 miuten, hussel je 1 minuut met die woksaus. Rijst of noodels koken (10 minuten max) en weer een makkelijke maaltijd op tafel in nog geen half uur, lekker en veel groente en weinig moeite. en de laatste tip, de groente schotels met dressing van de groenteman (ik ben gek op de variant met courgette, aubergine, ui, champignon en doperwten met en knolfook/kruiden dressing. Dat moet 30 minuten in de oven, ook hebben ze bij de groenteman gekruide aardappeltjes die 3o minuten in de oven moeten. De slager heeft kip met spek en kruiden en verkenshaas met brie die 20 minuten in de oven moeten (alle 4 de dingen op dezelfde temperatuur) en zo heb ik in 30 minuten een heerlijke maaltijd op tafel staan waar iedereen echt van geniet en vooral geen pan aan te pas is gekomen. ik hou daarvan!!! Oh ja en elles zit in overschalen met statiegled dus verspil geen plsstic. Ik ben echt een slechte luie kookvrouw, het heeft mijn interesee niet, ik word in en in gelukkig van 3 brood of salade maaltijden overdag. Mijn favoriet, appel, peer, druif kiwi, banaan, (en in de zomer, memoenen, ananas, frambozen, bramen en blauwe en rose bessen. uitgeperse sinaasappel, en een verkruimelde liga erover. Echt een feestje voor me. Ik kan zo een boek schrijven met recepten ie minder dan 30 minuten in voorbereiding en berieding vallen die nog verantwoord ook zijn. Morgen een dagje zonderen. Om 19.00 uur verzamelen met 8 pubers, daar eten, door naar wormerveer voor een paintbal arrangement maar ook dat moet kunnen op zijn tijd. Enige nedeel hier is dat de slager iets flauw koopt dus moet wel altijd een peper en zout molen op tafel.
Voor jou is dat een minpuntje maar voor je slager is het heel logisch dat hij weinig zout gebruikt. Hij wil natuurlijk een zo breed mogelijk publiek bereiken dus ook mensen die op zoutgebruik moeten letten ivm bloeddruk.
Ik heb een grote pan pompoen-wortelsoep opstaan. Vanavond weer even een opwarmen, ciabatta met smeersel erbij en klaar
Ik heb een uur geleden de bolognesesaus opgezet in de slowcooker. Vanavond hoef ik alleen nog even spaghetti erbij te koken.
Toad in the hole, vanavond 2 kinderen die trainen tijdens etenstijd en zelf heb ik een wedstrijd. Ik maak het dus vanmiddag al klaar en iedereen bepaalt zelf wanneer ze willen eten, dan warmen we het wel op.
Spruiten met krieltjes en corden blue. We zitten, tot ergernis van de kids, al hele week aan winter kost
Vanavond kip tandoori met extra groente (papeika, wortel, tomaat en restje broccoli), morgen BBQ, zondag (en waarschijnlijk ook maandag) risotto met gerookte kip, courgette, paddenstoelen en erwtjes.
Ah mijn jongste vorige week. Ik vroeg hem wat hij als lunch had op school. Zegt hij heel serieus 'frog in a hole'.
Even nieuwsgierig Hoeveel betaal je dan per maaltijd per persoon? Is het goedkoper dan eten bestellen? Je hebt mij namelijk ook wel op een idee gebracht
Haha dat heeft mijn dochter inderdaad ook een keer tegen de juf gezegd. De juf kwam later naar mij toe om te vragen wat dat in vredesnaam was? Maar toad in the hole kende ze ook niet. Woon jij in de UK ofzo dat je zoon dat als lunch op school eet?