Wat eten we vandaag? Deel 14!

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 16 aug 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
  2. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    16 mrt 2016
    3.661
    2.575
    113
    Witlof ham/kaas, schnitzel en gebakken aardappeltjes
     
  3. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Hier een heel makkelijk weekend gehad. Vrijdag hebben we besteld, man en kinderen pizza en een wrap gedeeld. Ik enkel een wrap. De grote wrap noemen we hier chair leg en echt die is ongeveer even hoog als een stoelpoot van vloer tot zitgedeelte. Ik eet er altijd 2-3 dagen van.

    Zaterdag geen zin in uitgebreid koken dus frieten gesneden en klaargemaakt, vissticks voor de kinderen, braadworst voor man en bonen in tomatensaus, ik had nog wrap.

    Vandaag had ik een baaldag, kinderen hadden al aan man gevraagd of ze potnoodles mochten en tomatensoep met balletjes (had ik nog in de vriezer) dus ook weer lekker makkelijk. Wij hebben gewoon brood gegeten.

    Ik had wel gisteren en vandaag een schaal rauwkost op tafel staan, dat doe ik altijd op zaterdag en zondag en wij nemen daarvan de hele dag door. Ook dingen uit de fruitmand.
     
  4. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Gisteren: zelf gemaakte nasi, sate en kroepoek..
    Vandaag: kip madras..
     
    Chillin vindt dit leuk.
  5. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Oh super zeg dat je het recept wil delen! Mijn Engels is niet zo best dus voorzag al een flinke klus :roflmao:
    Ziet er niet moeilijk uit, dus gaan we snel eens proberen!
    Ik heb een 6L, zou het daarin passen?
     
  6. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Gisteren hebben we een keer patat en snacks gehaald.
    Vandaag gaat de slowcooker weer aan. Kip/prei/champignons met rijst
     
    Chillin vindt dit leuk.
  7. Maaike87

    Maaike87 Actief lid

    23 sep 2015
    490
    496
    63
    Bedankt voor het recept! Eens kijken of het in mijn slowcooker past, lijkt me echt superlekker namelijk :thumup:
    Gebruik je een pak lasagnebladen van honig ofzo of zo’n groot pak van de lidl? Zit qua formaat volgens mij nogal verschil in..
     
  8. Roetje08

    Roetje08 Niet meer actief

    Gisteren pompoenspaghetti met verse bolognaisesaus (keto omdat zus kwam eten)

    Vandaag eet ik de rest van zaterdag, penne met kip en champignons in romige saus. Vriend eet warm op werk en dochter in de opvang.
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.306
    25.770
    113
    Romige zalmtaart met prei en dille en daarbij een komkommersalade
     
    Chillin vindt dit leuk.
  10. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Mijn moeder heeft bruine bonensoep gemaakt. Goed gevulde soep met rookworst, en ik haal er nog een stokbrood bij.
     
  11. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Heerlijk zeg! Heb jij een 6 liter pan?
     
  12. Dufel

    Dufel VIP lid

    10 sep 2014
    5.833
    1.469
    113
    Vandaag sperziebonen sate schotel met rijst

    En voor morgen maak ik vast een ovenschotel van bloemkool, krieltjes, paprika, ui en kip
     
  13. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Gehaktballen in jus uit de slowcoocker, aardappeltjes en spinazie
     
  14. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Afgelopen weekend heb ik helemaal niet gekookt :eek:. Zaterdag de hele dag weg geweest en toen hebben we Chinees gehaald en gisteren hadden we een verjaardag met BBQ.

    Vandaag maak ik verse tomatensoep en ik denk dat straks zo nog knoflookbrood ga bakken.
    En erbij eten we een plaattaart met witlof, rode ui en brie.
     
  15. Toverbal

    Toverbal Fanatiek lid

    9 mei 2012
    2.716
    907
    113
    Boerenkool :cool:
     
  16. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.818
    905
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Zalmstamppot met tomaat
     
  17. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.818
    905
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Recept had ik uit het Boodschappenblad van de Coop;
    voor 4 stuks ca. 20 minuten+1 uur rijzen+25 minuten oventijd.

    1 pak mix voor wit brood
    50 ml olijfolie
    1 ui, gesnipperd
    2 teentjes knoflook, fijngehakt
    100 g tomatenpuree
    600 g gemengde zeevruchten (wij hebben zalm uit blik gebruikt)
    rasp van halve citroen

    4 eenpersoons taartvormpjes (heb ik niet dus springvorm gebruikt)

    Voorbereiden:
    Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking, maar gebruik 2 eetlepels olijfolie in plaats van boter. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en fruit al roerend op een lage stand nog 1 minuut.
    Schep de ontdooide zeevruchten erdoor en laat nog een paar minuten sudderen. Voeg de citroenrasp toe en breng evt op smaak met chilipeper. Laat een beetje afkoelen.

    Bereiden:
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het deeg nogmaals door en snijd het in 8 stukken. Rol elk deel uit tot een ronde lap van circa 4 mm dik. Bekleed de vormpjes met de helft van de deeglapjes. Verdeel de afgekoelde vulling over het deeg op de bakplaat en dek af met de andere lapjes. Druk de randen op elkaar en maak elke 2 cm een korte knip in de rand. Vouw de inkepingen om en naar binnen voor een speels effect. Bestrijk het deeg royaal met olijfolie en bak in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin.

    Ik kan je vertellen dat het heerlijk was, hij is hier helemaal op gegaan :D
     
    Cin85 vindt dit leuk.
  18. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.321
    17.389
    113
    Zelfgemaakte pizza met champignons, ui, olijf, paprika en salami.
     
  19. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    4.150
    1.684
    113
    Pittige lasagne met doperwten erbij
     
  20. Jottie

    Jottie Fanatiek lid

    17 apr 2015
    2.098
    873
    113
    groningen
    noedels met kip en veel groente
     

Deel Deze Pagina