Hier een heel makkelijk weekend gehad. Vrijdag hebben we besteld, man en kinderen pizza en een wrap gedeeld. Ik enkel een wrap. De grote wrap noemen we hier chair leg en echt die is ongeveer even hoog als een stoelpoot van vloer tot zitgedeelte. Ik eet er altijd 2-3 dagen van. Zaterdag geen zin in uitgebreid koken dus frieten gesneden en klaargemaakt, vissticks voor de kinderen, braadworst voor man en bonen in tomatensaus, ik had nog wrap. Vandaag had ik een baaldag, kinderen hadden al aan man gevraagd of ze potnoodles mochten en tomatensoep met balletjes (had ik nog in de vriezer) dus ook weer lekker makkelijk. Wij hebben gewoon brood gegeten. Ik had wel gisteren en vandaag een schaal rauwkost op tafel staan, dat doe ik altijd op zaterdag en zondag en wij nemen daarvan de hele dag door. Ook dingen uit de fruitmand.
Oh super zeg dat je het recept wil delen! Mijn Engels is niet zo best dus voorzag al een flinke klus Ziet er niet moeilijk uit, dus gaan we snel eens proberen! Ik heb een 6L, zou het daarin passen?
Gisteren hebben we een keer patat en snacks gehaald. Vandaag gaat de slowcooker weer aan. Kip/prei/champignons met rijst
Bedankt voor het recept! Eens kijken of het in mijn slowcooker past, lijkt me echt superlekker namelijk Gebruik je een pak lasagnebladen van honig ofzo of zo’n groot pak van de lidl? Zit qua formaat volgens mij nogal verschil in..
Gisteren pompoenspaghetti met verse bolognaisesaus (keto omdat zus kwam eten) Vandaag eet ik de rest van zaterdag, penne met kip en champignons in romige saus. Vriend eet warm op werk en dochter in de opvang.
Mijn moeder heeft bruine bonensoep gemaakt. Goed gevulde soep met rookworst, en ik haal er nog een stokbrood bij.
Vandaag sperziebonen sate schotel met rijst En voor morgen maak ik vast een ovenschotel van bloemkool, krieltjes, paprika, ui en kip
Afgelopen weekend heb ik helemaal niet gekookt . Zaterdag de hele dag weg geweest en toen hebben we Chinees gehaald en gisteren hadden we een verjaardag met BBQ. Vandaag maak ik verse tomatensoep en ik denk dat straks zo nog knoflookbrood ga bakken. En erbij eten we een plaattaart met witlof, rode ui en brie.
Recept had ik uit het Boodschappenblad van de Coop; voor 4 stuks ca. 20 minuten+1 uur rijzen+25 minuten oventijd. 1 pak mix voor wit brood 50 ml olijfolie 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, fijngehakt 100 g tomatenpuree 600 g gemengde zeevruchten (wij hebben zalm uit blik gebruikt) rasp van halve citroen 4 eenpersoons taartvormpjes (heb ik niet dus springvorm gebruikt) Voorbereiden: Bereid het brooddeeg volgens de aanwijzigingen op de verpakking, maar gebruik 2 eetlepels olijfolie in plaats van boter. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur rijzen op een warme plaats. Verhit intussen 2 eetlepels olie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en fruit al roerend op een lage stand nog 1 minuut. Schep de ontdooide zeevruchten erdoor en laat nog een paar minuten sudderen. Voeg de citroenrasp toe en breng evt op smaak met chilipeper. Laat een beetje afkoelen. Bereiden: Verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed het deeg nogmaals door en snijd het in 8 stukken. Rol elk deel uit tot een ronde lap van circa 4 mm dik. Bekleed de vormpjes met de helft van de deeglapjes. Verdeel de afgekoelde vulling over het deeg op de bakplaat en dek af met de andere lapjes. Druk de randen op elkaar en maak elke 2 cm een korte knip in de rand. Vouw de inkepingen om en naar binnen voor een speels effect. Bestrijk het deeg royaal met olijfolie en bak in de oven in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Ik kan je vertellen dat het heerlijk was, hij is hier helemaal op gegaan