Ik heb net hete kip gemaakt en dat eten we vanavond op een pisoletje met kerrie sausje erbij. Morgen kook ik rijst, gooi er een zakje nasi goereng kruiden en de overgebleven hete kip van vandaag door.
Ik doe het thuis in een klein hakmolentje, maar met een staafmixer zou het ook moeten lukken. Maar ik ben nu op vakantie en mis mijn keuken en de bijbehorende gadgets Dus nu prak ik de avocado’s met een vork en snij ik de sjalot heel fijn en tomaat in kleine blokjes (thuis doe ik er geen tomaat door, maar bv wel weer verse koriander). En dan is het een stuk grover en het mist wat smaakmakers van thuis, maar is nog steeds erg lekker. Ik zou het zeker eens proberen met een verspakket als ik jou was. En dan wel rustig aan met de knoflook en ui en tussendoor proeven, anders gaat dat misschien overheersen. En de tomaat zou ik dus niet mee blenden, maar gewoon zeer klein snijden evt zonder pitjes.
Ik heb vanmiddag een grote pan tomaten/groentesoep gemaakt. Daar doe ik zo focaccia bij en een uienbroodje. Voor mijn man bak ik er een kalkoenbiefstuk bij.
Laatste avond in ons zonnige paradijsje. Dus vandaag ga ik niet koken. Dan hoeven we ook geen keuken op te ruimen We gaan pizza eten. En ik denk dat ik weer voor die heerlijke zalm pizza ga.
We zouden vandaag pom duchesse eten met rauwkost en hamburgers, maar mijn dochter is ziek dus kijk het nog even aan.
Wij eten sla met spekjes, roquefort (en ja mijn dochter van 3 is dol op blauwe kaas snap het ook niet helemaal ), walnoten, croutons en tomaatjes. Daarover van die lekkere zure Franse dressing. Oeh! Het water loopt me nu al in de mond. Stokbroodje uit de oven erbij, ingesmeerd met olie en knoflook. Hmmmm *waar is die smiley met z’n tongetje uit z’n mond*