Wij hebben lekker een borrelplank met zelfgebakken brood en hapjes Hier nog leuke ideeën voor op een borrel plank?
Krokant buikspek , appelsaus, pastinaak puree en rode wijn jus hadden we gisteren. vandaag: nachoschotel met avocado , tomaat, rode ui, zwarte bonen en kaas. Daarbij nog een lekkere salsa
Zalm met een krokante kruidenkorst, roergebakken spinazie met rode ui en cherrytomaatjes en hasselback aardappeltjes.
Man appt net met de vraag of hij nasi moet maken. Dus dat eten we vanavond en dan hoef ik daar niet meer over na te denken of boodschappen te doen
Uit het andere topic gekopieerd Wat heb je nodig: 1 bloemkool 500 gr kipfilet 1 el olijfolie 150 gr groene pesto 60 ml slagroom of kokosmelk 115 gr geraspte mozzarella 1/4 el Italiaanse kruiden 1/2 bouillonblokje zout en peper naar smaak bosui en pijnboompitten Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur na het bakken naar 180 graden. Kruid de kipfilet met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg de kipfilet in een pan en voeg water toe totdat de kipfilets zijn bedekt. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook als het water kookt, het vuur laag zetten en de kipfilet 15 minuten in het water laten doorkoken als je denkt dat de kip gaar is dan de kipfilet uit de pan halen en snijd doormidden om even te kunnen kijken Als de kip indd gaar is dan kun je beginnen met het uit elkaar trekken van de kip. Dit gaat sneller al je de kipfilets op een groot bord legt en met twee vorken de kip in kleine stukjes trekt Meng in een kom de geroosterde bloemkool, kipstukjes en de helft van de geraspte mozzarella doe in een andere kom de pesto en slagroom goed door elkaar mengen Doe de bloemkool en kip in de ovenschotel en giet de slagroom met pesto over de bloemkool en kip. Bestrooi de ovenschotel met de overgebleven mozzarella en bak 12-15 minuten in de oven op 180 Garneer de ovenschotel na het bakken eventueel met stukjes bosui en pijboompitten.
Gisteren homemade worstenbroodjes en yoghurt met stoofpeertjes ( uit de of slowcooker) Vandaag Mexicaanse saus met brood (wrap, bazlama of pita broodjes Daar is mijn man nog niet over uit welke hij gaat maken hahaha) Mexicaanse saus staat lekker in de slowcooker te pruttelen sinds vanmorgen. Toetje yoghurt en stoofpeertjes