Nee hoor, ik las ook 2x 'wilde kip' ! En ik dacht dat ze biologische kip bedoelde, maar daarna las ik het pas goed. Net als wilde spinazie/wilde zalm/wilde perzik etc. haha.
Waarschijnlijk cordon bleu met iets van pasta of rijst of iets met aardappel. Want we hebben ruimte nodig in de vriezer, er staat een pan op met een inhoud voor 48 kroketten hahaha
@Adje gefeliciteerd! En woow dat toetje Wij aten kippendijen uit de oven met teriyakisaus, wortel, groene asperges, boontjes en broccoli en daarbij de zoetzure paprika van @Adje (voor herhaling vatbaar, lekker!!) Voor mijn vriend en dochter maakte ik nog rijst erbij.
Thanks! Tuurlijk, is niet zo heel moeilijk. Je hebt allereerst deze bakvorm nodig: https://www.bol.com/nl/p/wilton-countless-celebrations-cake-pan-vaatwasserbestendig-staal/9200000076906194/?Referrer=ADVNLGOO002032-G-83855657181-S-488275336697-9200000076906194&gclid=EAIaIQobChMIwpGyrq316QIVDqh3Ch3DkAu-EAQYASABEgLEHvD_BwE Daar kan je alle cijfers en letters mee maken. En veel variatie mogelijk met beslag en vullingen. Dan maakte ik hier een biscuitbeslag van 5 eieren (4 eieren was ook genoeg geweest, dan was hij iets dunner geworden) en dan verhouding 1 ei = 30 gr suiker en 30 gr bloem. Hier had ik dus 150 gram suiker en 120 gram bloem en 30 gram cacaopoeder. Eieren en suiker opkloppen tot zeer lichtgeel. Bloem (en evt. cacaopoeder) en voorzichtig doorvouwen. Bakken in de vorm op 180 graden voor circa 25 minuten. Ik had nu als vulling: pure chocolade ganache op de eerste laag, gezouten karamelpasta op de tweede laag en daarbovenop karamelslagroom. Recepten: https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/pure-chocolade-ganache-als-taartvulling-recept/ https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/recept-smeuige-karamel/ https://rutgerbakt.nl/basisrecepten/how-to-karamelslagroom/ Hij heeft zelf ook een cakerecept voor in de vorm: https://rutgerbakt.nl/taart-recepten/letter-of-cijfertaart-met-creme-recept/
Mijn meiden mochten kiezen; vandaag de jongste (héle kritische eter) en morgen de oudste (makkelijke eter). Het werd vandaag; gekookte bloemkool, met gekookte aardappelen en een braadworstje. Ze was zielsgelukkig (wij iets minder ) Oudste dochter heeft voor morgen burrito’s uitgekozen, daar kan ik wél naar uitkijken
Rijst, ui, bleekselderij, rode- en gele paprika, verse peterselie. Roergebakken met ei, zout, peper en geraspte kaas. Comfort food na een dag werken van 8-17.30
Zelfgemaakte pitabroodjes met voor man en kinderen shoarma en voor mij hete kip. Daarbij gebakken paprika en ui en zelfgemaakte hummus en bieslook-knoflooksaus en een Griekse salade
Vandaag uitgebreid lunchen dus het word vanavond makkelijk, eet toch alleen.. gegrilde aubergine met hamburger van de vegetarische slager.