Bladerdeeg en tomatentapenade moesten op. Dus het wordt plaattaart. Met verse spinazie, courgette, zongedroogde tomaat en mozzarella.
Man en kinderen eten soep van eergisteren met de gevulde msemmen die over waren. Voor mezelf maak ik een soepje van restjes die op moeten en eet er stokbrood bij. En voor mijn schoonmoeder warm ik waarschijnlijk gewoon pasta van gisteren op, denk eerlijk gezegd dat ze mijn soep te exotisch gaat vinden, dus dat schotel ik haar maar niet voor
Vandaag gaan we broodjes hamburger maken met gekaramelliseerde uien, gekaramelliseerde ananas , sla , tomaat en zelf gemaakte friet.
Gisteren hebben we stamppot andijvie met spekjes en een bal gehakt gegeten en vandaag eten we witlof ovenschotel..
Op de huid gebakken zalm met risotto en courgette en tomaatjes uit de airfryer. Hier thuis een balletje op gegooid over de slowcooker. Twijfel nog. Ik ben meer een laatste moment mens die snel wat in de airfryer kiepert dan iemand die vooraf plant en in de ochtend al in de keuken staat.
Ik twijfel dus ook. Niet zozeer vanwege de door jou genoemde reden maar meer omdat we (meestal) in de middag warm eten. Als dat dan 8 uur van tevoren erin moet dan moet het dus wel héél erg vroeg voorbereid worden allemaal, en dat lijkt me niet erg handig.
Dan is de instant pot of crockpot express echt een mooie tussen oplossing. Dan hebben gerechten die er in een slowcooker 8 uur over doen, maar ca. 45-60 minuten nodig (iets langer met opwarmtijd). Ik gebruik mijn slowcookerfunctie echt heel weinig nog, sinds het onder hoge druk zo snel kan. Behalve bij kip. Dat duurt max 4 uurtjes, dus dat wil ik nog wel eens slowcooken. En het is handig om vooruit te koken. Ik maak bv in 1x keer een hele volle pan bolognese saus en daar gaat de helft van in de vriezer.
Maar dat is dan toch niet anders dan met een gewone pan? In ieder geval niet qua bereidingstijd. Vooruit koken doe ik inderdaad ook regelmatig, maar meer om gas/elektriciteit te besparen.