Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 14 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. NiVa0230

    NiVa0230 Fanatiek lid

    14 dec 2018
    1.558
    3.596
    113
    Bavette gevuld met pesto en oude kaas, zoete aardappelen met tijm en knoflook en doperwten.
     
    Adje vindt dit leuk.
  2. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.582
    6.274
    113
    Bladerdeeg en tomatentapenade moesten op. Dus het wordt plaattaart. Met verse spinazie, courgette, zongedroogde tomaat en mozzarella.
     
    PenF vindt dit leuk.
  3. Tafellamp

    Tafellamp Actief lid

    17 sep 2019
    249
    103
    43
    Vrouw
    Roergebakken spitskool met kerrie en rijst
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Pitabroodjes met kip gyros, tzatziki en een Griekse salade (alles home made).
     
  5. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.263
    19.019
    113
    Man en kinderen eten soep van eergisteren met de gevulde msemmen die over waren. Voor mezelf maak ik een soepje van restjes die op moeten en eet er stokbrood bij. En voor mijn schoonmoeder warm ik waarschijnlijk gewoon pasta van gisteren op, denk eerlijk gezegd dat ze mijn soep te exotisch gaat vinden, dus dat schotel ik haar maar niet voor :roflmao:
     
  6. Lindy92

    Lindy92 Bekend lid

    5 okt 2020
    641
    323
    63
    Snijbonen, kipfilet, gebakken aardappels
     
  7. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.291
    2.216
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Vandaag gaan we broodjes hamburger maken met gekaramelliseerde uien, gekaramelliseerde ananas , sla , tomaat en zelf gemaakte friet.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  8. MMW

    MMW Fanatiek lid

    29 dec 2013
    1.182
    425
    83
    Bloemkool met puree van aardappel, zoete aardappel en pastinaak met walnoten er door.
     
  9. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Gisteren hebben we stamppot andijvie met spekjes en een bal gehakt gegeten en vandaag eten we witlof ovenschotel..
     
  10. Leolove

    Leolove Fanatiek lid

    16 apr 2016
    3.954
    1.585
    113
    Hoe laat is het eten klaar ;)

    Wij eten broodje (vega)hotdog met zuurkool en ananas.
     
  11. Tafellamp

    Tafellamp Actief lid

    17 sep 2019
    249
    103
    43
    Vrouw
    Wij eten vandaag Indische andijviestamppot, recept van lekker en simpel
     
  12. Mamafiets

    Mamafiets VIP lid

    22 apr 2019
    14.832
    25.929
    113
    Vrouw
    Op de huid gebakken zalm met risotto en courgette en tomaatjes uit de airfryer.

    Hier thuis een balletje op gegooid over de slowcooker. Twijfel nog. Ik ben meer een laatste moment mens die snel wat in de airfryer kiepert dan iemand die vooraf plant en in de ochtend al in de keuken staat.
     
  13. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Oh dit mis ik zo erg sinds ik geen friteuse meer heb! Zo lekker zelfgemaakte patatjes, jammie..
     
  14. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.582
    6.274
    113
    Geroosterde kikkererwtenschotel met aubergine en parmezaan
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.263
    19.019
    113
    Ik twijfel dus ook. Niet zozeer vanwege de door jou genoemde reden maar meer omdat we (meestal) in de middag warm eten. Als dat dan 8 uur van tevoren erin moet dan moet het dus wel héél erg vroeg voorbereid worden allemaal, en dat lijkt me niet erg handig.
     
  16. xxmoixx

    xxmoixx VIP lid

    11 jun 2018
    5.312
    4.385
    113
    Vrouw
    Restje hutspot :)
     
  17. julia80

    julia80 Fanatiek lid

    11 jan 2014
    4.463
    2.294
    113
    Kun je ook in oven doen met flink wat zonnebloemolie, ook super lemker3!
     
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.496
    24.372
    113
    Dan is de instant pot of crockpot express echt een mooie tussen oplossing. Dan hebben gerechten die er in een slowcooker 8 uur over doen, maar ca. 45-60 minuten nodig (iets langer met opwarmtijd).
    Ik gebruik mijn slowcookerfunctie echt heel weinig nog, sinds het onder hoge druk zo snel kan. Behalve bij kip. Dat duurt max 4 uurtjes, dus dat wil ik nog wel eens slowcooken.

    En het is handig om vooruit te koken. Ik maak bv in 1x keer een hele volle pan bolognese saus en daar gaat de helft van in de vriezer.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  19. Anna009

    Anna009 VIP lid

    30 mei 2008
    9.137
    4.354
    113
    Home
    Kip swirls gemaakt straks nog even in de oven
    Harira soep
    Salade
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  20. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.263
    19.019
    113
    Maar dat is dan toch niet anders dan met een gewone pan? In ieder geval niet qua bereidingstijd.
    Vooruit koken doe ik inderdaad ook regelmatig, maar meer om gas/elektriciteit te besparen.
     

Deel Deze Pagina