Midden in de nacht de wekker zetten om te gaan koken zou ik ook niet doen Zou je dat dan niet de avond ervoor kunnen doen?
Jawel, want de garing vindt plaats onder hoge druk. Runderlappen bv zouden nog echt behoorlijk taai zijn na 45 min in een gewone pan. Drumsticks hebben 4 uur nodig in een slowcooker. Onder hoge druk zijn ze in 15 min zo mals dat het vlees van het bot valt. En door de hoge druk trekken de smaken beter in (in vergelijking met een gewone pan) en wordt vlees aanmerkelijk malser. Dus het heeft de voordelen van de slowcooker qua smaak en malsheid, en de snelheid is nog een extra voordeel. En daarnaast werkt het nog fantastisch als rijstkoker. Zelfs risotto komt er perfect uit, zonder roeren. En ik gebruik het ook om aardappeltjes (en soms ook groentes) te garen in een stoommandje voor ik het verder verwerk. Of om veel eieren tegelijk te koken. En slowcooker is trouwens enorm energiezuinig. Dus dat zou dan mooi aansluiten bij het vooruit koken. Edit: en het is ook een stukje extra gemak. Als ik rijst kook dan duurt dat technisch gezien ongeveer net zo lang als in een gewone pan. Maar nu hoef ik niet te checken of het nog goed gaat, of het aankookt, of er vocht bij moet. Hij warmt ca. 10 min op, dan kookt hij 6 min. en dan wacht ik nog even 5 min voor ik de pan open. Maar dan heb ik niks hoeven checken of in de gaten hoeven houden en ik weet gewoon dat de rijst echt perfect is.
Zuurkoolstampot, met worst en ananas en nog aparte groente voor de kinderen. Die houden niet van zuurkool..
Bij Jumbo heb je bij de Aziatische afdeling zakjes Red roast pork (wit zakje met foto afbeelding van Red roast pork). Ik gebruik zelf procureur hiervoor, maar je kan ook heel goed schouderkarbonade nemen zonder bot. Nacht laten marineren en daarna in de oven op 170 graden. Ik had het rooster vol (2,5 uur) maar een portie schouderkarbonade heeft aan 1,5 uur wel genoeg.
Gisteren heeft man saoto soep gemaakt. Vandaag quesedillas met mexicaanse groenteschotel en kaas. Daarnaast nachochips en dipsaus.
We hebben beoodjes hamburger gemaakt met daarop tomaat , sla augurk, gekaramelliseerde uien cheddar en bacon.
Hartige taart met gerookte zalm, dille en prei en daarbij een mierikswortel sausje en komkommersalade En voor de liefhebber nog wat stokbrood met kruidenboter, omdat 1 taart net wat te weinig is.
https://chickslovefood.com/recept/pizzaschotel-5-or-less/ Dit, ik doe alleen nog courgette en spinazie er extra doorheen.
Ik ga zo roti maken. De platen heb ik wel gekocht maar de kip met aardappels en groenten maak ik zelf.