Wij steken vanavond de barbecue aan, met o.a. zelfgemaakte hamburgers. sate ajam en sate babi, sriracha garnalen, champignon tomaatspiesjes, kip/mango salade en stokbroodjes. Toetje: marshmallows.
Voor mezelf maak ik tomatengroentesoep en een linzenstoofpotje, de rest eet mhamsa-soep met zelfgebakken brood.
Ik gebruik dit recept; Voor de roti 2 kipfilets (500 gram) 500 gram aardappelen 200 gram sperziebonen of kousenband 1 rode chilipeper 2 middelgrote uien 4 knoflook teentjes 1 eetlepel masala curry* * (voor de aardappels) 1 1/2 eetlepel masala curry (voor de kip) 1 eetlepel tomatenpuree 1 kip bouillon blokje peper/zout Voor de pannenkoek* 250 gram gepureerde aardappelen 2 knoflookteentjes 1/2 theelepel komijnpoeder halve chilipeper 260 gram zelfrijzend bakmeel 2 eetlepels zonnebloemolie 130 ml warm water zout * je krijgt hiermee ca 5 pannekoekjes. Heb je veel eters of wil je er gewoon meer, verdubbel dan je hoeveelheid. ** Ik raad aan om de curry masala van het merk Chan te gebruiken, dan krijg je echt die authentieke smaak. Deze is te koop bij elke toko of AH (buitenland afdeling) Doe eerst de aardappelen voor de pankekoek in een pan kokend water en laat deze koken todat ze gaar zijn. Ondertussen schil je de aardappels voor de roti. Schil deze en snijd ze in blokjes. Doe ze even in water zodat ze niet verkleuren. Snij de 2 uien fijn. Was en snij de bonen in kleinere stukken Snij de kipfilet in blokjes of reepjes. Doe zonnebloemolie in een koekenpan en bak daarin 1 ui met 2 knoflookteentjes gaar. Doe daar de 1 1/2 eetlepel curry bij en de halve bouilionblokje. Doe de aardappelen en bonen erbij. Laat dit 1 minuut goed koken en doe dan 140 ml water bij het mengsel. Laat dit met een deksel 10 minuutjes zacht koken. Doe in een andere koekenpan wat zonnebloemolie en bak daarin de andere ui en 2 knoflookteentjes. Doe ook een 1/2 chilipeper (zaadjes eruit als je niet van heet houdt) in fijngesneden stukken erbij en de overige halve bouillonblokje. Kook dit 3 minuten en doe er dan de 1 1/2 theelepel curry erbij en de eetlepel tomatenpuree. Laat dit zo een 3 minuten koken en voeg dan de kipfilet toe. Zodra de kip gaar is doe je het kipmengsel bij de aardappels in de pan en laat je dit nog zo een 15 minuten garen. Voeg naar smaak zout en peper erbij. De gekookte aardappelen voor de pannenkoek goed laten uitlekken en heel fijn pureren (het liefst door een zeef zodat er geen klontjes overblijven). In een vijzel of keukenmachine maal je een 1/2 chilipeper (zonder zaadjes) 2 knoflookteentjes en de komijn goed door elkaar totdat het een pasta word. Meng dit samen met een klein beetje boter door je aardappelpuree. Doe de bakmeel, olie en zout in een kom. Doe daar de warm water bij en meng dit tot een mooie deeg. Laat dit 15 minuten rusten. Als het deeg gerust is, maak je 4 a 5 bolletjes. Van elk bolletje maak je een kuil en voeg je daar een flinke theelepel puree aan toe en maak dit weer dicht. Rol je deeg uit met een roller en bestrijk je pannenkoek met olie en bak deze in een koekenpan aan beide kanten mooi bruin.