Bloemkool, aardappels en een braadworstje Iemand een lekker recept voor shakshuka. Qua wat voor kruiden etc? Heb 't nog nooit gemaakt of gegeten
Beetje inspiratieloos vandaag... denk dat het simpel filetlapjes met bloemkool met groentesausje en gekookte aardappels word.
Dit blijft onze favoriet: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R931346/yotam-ottolenghi-s-shakshuka De saffraan laat ik altijd achterwege.
Gemarineerde drumsticks uit de slowcooker, citroen-tijm krieltjes, geroosterde bospeen met een wortelkruidenmix
aardappels uit de oven, doperwten, gegrilde aubergine met zeezout en varkenshaas met ontbijtspek en cranberrysaus.
Wij maken het met groene pepers (poblano-pepers, jalapeño-pepers of een mix van beide), ui en (roma)tomaat. Qua smaakmakers Tunesische ras al hanout, maar je kan ook gewoon bv gember, korianderzaad, komijn, zwarte peper en paprikapoeder toevoegen. Natuurlijk ook flink wat knoflook, peterselie en olijfolie. Soms gaan er ook nog wat aardappelen doorheen. Het wordt vaak gegeten met vers stokbrood of batbot-brood. Al dan niet met gebarbecuede vis. En nog iets belangrijks; chakchouka hoort traditioneel (in tegenstelling tot wat er vaak wordt beweerd) dus zónder ei! De ei-versie is een ander gerecht en heet Ojja.
Couscous voor man, kinderen en schoonmoeder. En voor mezelf een restje schelpjespasta dat op moest, met pastasaus uit de vriezer, seitan en gewokte courgette.