Wat eten we vandaag? Deel 16!

Discussie in 'De lounge' gestart door Adje, 14 nov 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. LMSB

    LMSB Fanatiek lid

    24 feb 2017
    3.995
    3.321
    113
    Zuurkoolstamppot met worst.
    En mijn vriend maakt macaroni maar daar heb ik nooit zin in. :roflmao:
     
  2. Isabella2020

    Isabella2020 Fanatiek lid

    3 jul 2019
    2.889
    2.897
    113
    Ovenschotel met prei en rookworst
     
  3. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Geen idee wat dit inhoudt :p
     
  4. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.300
    25.762
    113
    In ieder geval niet van Knorr (of welk pakje dan ook) én niet(!) in een saus.
    toch @Iertje81? :D
     
    Iertje81 en citroenrasp vinden dit leuk.
  5. dreames

    dreames VIP lid

    9 dec 2007
    7.824
    4.057
    113
    Verse worst, gebakken aardappelen en groente (die kies ik nog even en komen dus gewoon makkelijk uit een pot)
     
  6. Vintage35

    Vintage35 Bekend lid

    7 mei 2015
    909
    885
    93
    Koude pasta salade met groene asperges, erwten, avokado, kip en limoen dressing
     
  7. Zulema

    Zulema Fanatiek lid

    8 aug 2019
    1.670
    1.136
    113
    Vrouw
    Marmita zonder vlees, daarbij vers brood van mijn buurvrouw.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  8. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Oh zo. Nee ik doe het vaak met Griekse yoghurt o.a en tomatenpuree en een berg kruiden enzo. maar mijn man kan slecht tegen zuivel dus dan is haverfraîche een goed alternatief, aangevuld met sojayoghurt ongezoet. Lijkt gek bij elkaar maar dit kan prima zolang je maar de ongezoete variant neemt. De haverfraîche maakt het vooral een stuk romiger van smaak!
     
    Adje vindt dit leuk.
  9. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Maar. Ik snap nog steeds niet dat saus verhaal. Je maakt er wel wat van een saus bij?
     
  10. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Oh lekker ik schuif bij jou aan!
     
    Vintage35 vindt dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.300
    25.762
    113
    Bij authentieke kip tandoori niet. Dat wordt gemarineerd in een kruidenmengels en yoghurt en daarna gebakken in een tandoor (klei oven). Dus officieel komt daar geen saus aan te pas. Alleen bij de 'Hollandse versie' zit saus.

    (Correct me if I'm wrong @Iertje81)
     
    Zulema vindt dit leuk.
  12. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    Klopt helemaal wat je zegt. Daarom begrijp ik ook niks van die pakken van Knorr. Tandoori hoort absoluut niet in saus. En al helemaal niet dat de kip (of lam of vis) erin zwemt :|
     
    Adje vindt dit leuk.
  13. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    :roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  14. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    Nou ehhhhh... Nope! :roflmao:
     
    citroenrasp en Adje vinden dit leuk.
  15. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.973
    33.650
    113
    O nee, geen saus bij dat soort ‘Indiaas’ :|
    De authentieke Tandoori, daarvan marineer je het vlees (lam, kip of garnalen) alleen maar. Wie daar ooit saus bij heeft bedacht begrijp ik niet.
    Ik vertelde een keer in India hoe de Hollanders Kip Tandoori eten. Ze sloegen zich nog net niet op hun knieën van het lachen :$
     
  16. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.792
    905
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    Pasta pesto met kipreepjes
     
  17. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.652
    22.094
    113
    Ik snap niet zo goed dat ze het tandoori noemen, dan is het toch gewoon een curry? (Dat er geen tandoor aan te pas is gekomen buiten nog beschouwing gelaten.) Net zoals "tajine" uit een gewone pan... Dat kan Knorr dan toch gewoon marmita noemen.

    Mijn schoonmoeder had zo'n soortgelijke reactie toen ik haar over de Hollandse couscous vertelde, dat ze dat bereiden door er heet water op te gieten. Zei ze ook nog zó serieus: oh maar dat hebben wij ook hoor, dat heet hier alleen asida. En asida is dus griesmeelpap :roflmao:

    Oh en om misverstanden te voorkomen: van mij mag iedereen pakjes en instantdingen gebruiken, maar ik vind het dan gewoon niet echt meer authentiek. En ik vond de reactie van mijn schoonmoeder echt geweldig. :D
     
    Muisje458 en Iertje81 vinden dit leuk.
  18. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Maar ik zeg toch net ook in yoghurt? ;)
    Het is een traditioneel recept (idd met veel kruidenmengsels) van de familie van mn vaders kant :)
     
  19. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Zie mijn post van net. Doordat je er wat van yoghurt bij voegt, vind ik het dus wel degelijk wat sauzig worden. Kwestie van hoe je het noemt denk ik :)
     
  20. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.300
    25.762
    113
    Ik denk dat het verschil is dat de yoghurt alleen in de marinade wordt gebruikt. Als je de kip eruit haalt en in de tandoor grilt, druipt de marinade eraf en heb je dus geen saus.
    En ik denk dat jij de yoghurt bij de kip doet tijdens het bereiden en dan heb je een saus. Of zie ik dat verkeerd?

    Het maakt mij trouwens niet uit hoor. Laat het je vooral smaken! @Iertje81 is de 'Indiaas purist' :roflmao::p
     
    Iertje81 en citroenrasp vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina