Dat weet ik inderdaad maar das voor mij een droom hier. Die van mij vind dat hij dat nodig heeft . Maar heb dat gerecht gelijk opgezocht en opgeslagen. Zei ook tegen mijn vriend dat ik daar nu echt mega veel trek in had hahaha. Zat al echt te denken wat heb ik in huis op de harissa en kikkererwten na alles, zelfs gerst. Maar zouden rendang eten.
Dit eten we vandaag, met aardbeien toe. Gister hebben man en kind gele curry gegeten en ik tomatensoep.
Varkenshaas met gebakken champignons, gepofte aardappel met knoflook-kruidensaus en balsamico worteltjes Weekendtoetje: yoghurt panna cotta met mango gelei, mangocoulis, limoencremeux, suikerdecoratie, witte chocolade bros en verse mango
Heerlijk, rendang Ga ik zeker ook weer eens maken zodra de "gewone" uien weer in het seizoen zijn! (Binnenkort hopelijk.) En pff, mannen... "real men need real meat" Zo vaak al gehoord! Ik gebruik niet altijd harissa in deze soep, je kan op zich van alles gebruiken, als het maar pittig wordt. (In harissa zitten toch dezelfde kruiden als in het kruidenmengsel dat er ook doorheen gaat.) Deze keer gebruikte ik gewoon gedroogde hete pepervlokken, maar soms doe ik er een peper doormidden gesneden doorheen. Gewoon sambal zou ook kunnen aangezien daar toch zo'n beetje dezelfde kruiden in zitten. Het pittige weglaten kan ook nog, maar pittig vinden we deze soep wel lekkerder (en dát is dan weer iets dat ik er niet uit krijg bij mijn man ).
Margat jelbana (stoofgerecht van doperwten in een pittige tomatensaus), met schaap. En natuurlijk stokbrood erbij. We kregen laatst een grote zak verse doperwten, dus die ga ik hiervoor gebruiken.
Ik ga om 17u een tgtg box van de supermarkt halen en dan weet ik wat we de komende dagen eten. Tenminste als er iets van avondeten in zit en anders moet ik het terplekke nog verzinnen
Wij Franse uiensoep met kipfilet. Weet dat het niet hoort maar ja, man moet vlees en heb een recept gevonden. Daarbij tosti. https://www.kookfans.nl/recepten/recept-franse-uiensoep-kip/ Zo net deze gemaakt: https://www.culy.nl/recepten/salted-caramel-cake/
Dat proef je misschien wel als je van de gecondenseerde melk eerst dulce de leche maakt, dan krijgt het meer karamel smaak. Anders is het gewoon gezoete melk in een cake. Lijkt mij echt heel leuk (en vooral lekker ) om mee te experimenteren.
Eens maar een uur op het gas (melk in blik in water) en dan een uur in de oven die cake.. vind mijn energie zuinige partner niet heel leuk. Ben al blij dat ik een cake heb "mogen " bakken.. (Zeg ik met een knipoog) Maar eerlijk he, elke week kijk ik op je insta en zit ik een partij te lekkerbekken bij die toetjes van je! Heb ik ook met heel Holland bakt. Het zou verboden moeten worden. Waan mezelf dan ineens meester bakker en wilt gelijk de keuken in om een 3 laagse bruidstaart te maken.