Pasta met verse zelfgemaakte pesto. Spekjes, ui, knoflook en gebakken tomaatjes. En Parmezaanse kaas.
Die mannen die zo graag vlees eten wennen er maar aan. Hier al jaaaaaren geleden flink geschrapt in onze vleescomsumptie. We eten nog wel 5 dagen vlees/gevogelte, maar heel veel minder qua hoeveelheid. Maar dus ook dagen vlees/gevogelteloos. Moest mijn man eerst ook aan wennen: "waar is het vlees"? Maar dat went snel hoor. Jaren geleden ook een hele discussie op deze pagina gehad erover met iemand. Haar man "eistte" elke dag flink vlees, minimaal 2 stukken van minder groot vlees. En zij vond dat normaal. Dat je voedingsstoffen op een andere manier binnen kunt krijgen was aan dovemansoren.
Dat kan je nog wel wat aanpassen. Ik maak altijd deze: https://www.eetspiratie.nl/firecracker-sauce/ En als je er minder sambal in doet, is het nog steeds een lekkere saus, denk ik.
Oh ja, die discussie herinner ik me nog goed. De man in kwestie was jaloers op z'n collega's die wel 2 stukken vlees "mochten" krijgen Of was dat nou weer een ander topic, maar in ieder geval waren er hier dames die dat kinderachtig vonden en dat de man best zelf mag bepalen hoeveel vlees hij "mag".
" Hier precies zo! Het is een heel langzaam proces, maar nu heeft hij het vaak niet meer in de gaten dat hij "al" twee weken geen vlees meer heeft gegeten.
Geen tijd gehad om boodschappen te doen, dus de selderijknol gepakt die nog in de koelkast lag en er samen met fava (een soort gele spliterwte) soep van gemaakt. Knoflookbrood en een Griekse salade erbij.
Aangezien ik voor een kleine hoeveelheid ga vast nog eerder. Ben bang dat zoontje en man het minder gaan vinden maar heb voldoende groente ook voor hun in huis
Wel een recept met weinig groenten en maak het vooral op een dag dat ik alleen eet met de kinderen. Wat ik wel doe is in de pesto de helft van de basilicum vervangen door peterselie en dat proef je niet en peterselie is wel zo’n beetje het gezondste op aarde dat je kunt eten.