Turks brood met verse pesto, tapenade formaggio, aioli en snoep groenten en fuet en olijven. (Brood met smeersel dus )
Pasta salade met gerookte kip, uitgebakken chorizo, mozzarella, gedroogde tomaatjes, cherry tomaatjes, rucola, pijnboompitten en voor mij nog wat geitenkaas, met honing-mosterdvinaigrette
Ik maak kip kerrie met ‘rommel’. Bij de kip komen restjes groenten die ik nog heb zoals: paprika, tuinerwten, sperziebonen, ui en knoflook. Saus erbij en klaar. En gele rijst.
Voor de hoeveelheden bedoel je? Want het is eigenlijk een kwestie van alles door elkaar mikken Voor een ongeveer 6 personen: 350 g pasta, voorgekookt en afgekoeld (even omscheppen met wat olijfolie) 250 g chorizoworst, in blokjes gesneden. Uit bakken tot het knapperig is en laten uitlekken op keukenpapier 200 g gerookte kipreepjes 2 bollen mozzarella, in blokjes Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd Gedroogde tomaatjes, in reepjes gesneden. Ca. 1 klein potje Pijnboompitjes, even roosteren in een droge koekepan. Hoeveelheid gaat op gevoel (ik mik gewoon wat in de pan) Rucola, een zakje Honing-mosterdvinaigrette (gaat eigenlijk ook op gevoel en proeven): Flinke scheut olijfolie (extra vierge) Iets minder witte wijnazijn ca. 1 el grove mosterd ca. 1 el honing Peper en zout Honing en mosterd pas ik nog aan bij het proeven. Dan alles, behalve de rucola, in een grote kom door elkaar scheppen. De rucola gaat los op het bord en dan daar de pasta salade op, zodat het lekker knapperig blijft en ik de salade van tevoren klaar kan maken. En geitenkaas is daar echt nog wel heel lekker bij. Dus dat verbrokkel ik voor mezelf erover.
Wat we vandaag eten ligt helemaal aan hoelaat mijn man thuis is. Ik heb er 6 vandaag, waaronder 2 baby's. Natuurlijk spelen we met water, dus zonnebrand smeren, in badkleding, uit de badkleding, water aanvoeren. Het is nog geen 13 uur en ik ben al kapot haha. Ben om 7.00 uur begonnen en mag tot 18 uur, dus geen idee wat ik dan nog voor elkaar krijg.