Spinazie met aardappelen en een gekookt ei, en karbonade ligt er uit... Ben daar helemaal niet van, maar vriend wel
Stamppot van zoete aardappel met uitgebakken chorizo, pijnboompitten en roergebakken spinazie. Echt zin in.
Ik ga vanavond voor het eerst zelf kibbeling maken. Ik speel een beetje vals, was trouwens niet de planning want wilde de kruiden en het beslag zelf maken, maar toen ik net bij de visboer vroeg om tips daarvoor kreeg ik van hem de kruidenmix en een bakje beslag mee. Ik heb als plan B. Zalmmoten meegenomen mocht de kibbeling mislukken eten we dat en lukt het wel dan eten we die morgen. @Adje jij maakt vaker zelf kibbeling heb ik weleens gelezen, hoe lang frituur jij de kibbeling?
Tot ze goudbruin zijn. Ik gok een minuut of 4, ik 'time' ze dus niet echt, maar hou ze gewoon in de gaten. Gaat je gewoon lukken hoor! Het is echt niet moeilijk. Het enige aandachtspunt is waarschijnlijk dat je ze 1 voor 1 in de pan moet doen en in kleine porties frituren, zodat ze niet aan elkaar gaan plakken. Ik frituur ze in een gewone pan (heb ook geen frituurpan) en gebruik met dus ook nooit een mandje, maar een schuimspaan
Dank je wel ! Komt vast goed al vind ik op gevoel wel spannend haha. dat laatste was ook mijn plan met een gewone pan en olie. Heb net vers frituurolie in de frituurpan en vind het zonde als dat nu al naar vis gaat ruiken/smaken. 1 voor 1 erin doen en kleine porties had ik gelezen inderdaad. Anders koelt het vet af en worden ze niet lekker krokant begreep ik. edit. Nog 1 vraagje, ik heb geen thermometer om te meten hoe heet de olie word in de pan. Als de olie eenmaal heet is laat jij het de kookplaat/gas dan op de hoogste stand of kan dit dan wat lager? Ik kook op inductie.
Andere vraag, wij hebben dus ook geen frituurpan. Maar wat doe je daarna met de olie? Of zet je de pan met vet weg. Daar heb ik helaas geen ruimte voor.
Noedels met wokgroenten, biologische kip, gesnipperde lente-ui en geroosterde cashewnootjes, en een zoet-zure komkommersalade ernaast.
Ik heb er wel een thermometer in voor de zekerheid (suiker thermometer) en ik moet eigenlijk altijd wel een beetje de kookstand in de gaten houden. Ik heb ook inductie. Als hij op temperatuur is dan zet ik hem net iets boven een middenstand. Maar als ik dan wat in de frituur heb gegooid, moet ik hem soms weer even wat hoger zetten.
Ik gebruik sowieso vloeibaar frituurvet. En dat giet ik, als het afgekoeld is, door een zeef in zo'n glazen fles van de Ikea (met een trechter ook). Die fles gaat in de voorraadkast en de pan gaat in de vaatwasser. https://www.ikea.com/nl/nl/p/korken-fles-met-beugelsluiting-helder-glas-30213552/
Hollandse kost: gestoofde rode kool met appel, kaneel, kruidnagel en sinaasappelsap en daarbij een hamburger en aardappelpuree.
Ik ga toch maar de frituurpan gebruiken, ben bang dat ik anders het net verpest door een foute temperatuur. Heb bij bol.com direct een thermometer voor olie in de pan besteld voor de volgende keer (als die er komt).