Limburgs zuurvlees (zoervleis ) 500-700 gr rundvlees (hacheevlees, riblappen oid) 300 ml water 300 ml azijn peper/zout 3 laurierbladeren 2 kruidnagels 2 grote uien (grove stukken) 30 gr boter 3 eetl. fruitstroop 2 plakken ontbijtkoek Vlees in dobbelstenen van ong 3 cm snijden en in een kom doen .marineren met het water, azijn, p/z, laurierbladeren en kruidnagel. (24 uur) Vlees braden in boter, afblussen met de marinade. uien bakken, als ze mooi bruin zijn bij het vlees doen. Vlees ong. 2 uur laten gaarstoven. Als het bijna klaar is ontbijtkoek erbij om te binden (van te voren even natmaken, dan bindt het sneller) Stukjes er goed door roeren tot een gladde saus ontstaat. Fruitstroop erbij. Op smaak brengen Evt extra stroop erbij (en kijken of het genoeg gebonden is, anders nog een beetje ontbijtkoek erbij. En dan natuurlijk eten met frieten, mayonaise en appelstroop
@ Female: Jammie! Zo maak ik ook altijd zuurvlees Hier wordt het vanavond macaroni met hesp en kaassaus
Aardappels, bloemkool en een gehaktbal! En natuurlijk met jus, een kaassausje en appelmoes. Zo maak je alles lekker
ik: spinazie, aardappels en een kipkrokantschnitsel vriend: sperzieboontjes, aardappels en een gepaneerde schnitsel
aardappels, bloemkool en tartaartje. simpel maar lekker! morgen: gekruide gebakken aardappels, sperziebonen en een snitzel!