Gisteren kreeg ik als verlaat verjaardagscadeau een menu van een van mijn favoriete restaurants aan huis. Coquilles, kreeft thermidor, dessert van allerlei mini gebakjes en een kaasplankje met port. Vandaag maar even wat simpels, ben even hier om inspiratie te doen.
Zuurkool stamppot. En kennen jullie deze tip al? Volgens m'n collega maak je de zuurkool minder zuur door een geschilde ui en geraspte winterpeen onder de zuurkool mee te laten koken. Ze hoeven niet gesneden te worden. Zuurkool dus minder zuur en een extra smaakje door de ui en wortel. Ga het strax voor het eerst uitproberen. Ben benieuwd!
Of gewoon zelf fermenteren (is heel makkelijk), dan gebruik je alleen zout. In de winkelversie zitten ook nog zuurmiddelen. Zelf maken is ook gezonder omdat het langzamer fermenteert dan in de fabriek.
De stamppot was erg lekker, maar of die ui en wortel nou echt heel veel hebben gedaan? Ik weet't niet....
Vandaag ga ik shoppen bij Amazing oriental. Daar neem ik een lekkere maaltijd mee. Moet vanavond nog werken, dus lekker makkelijk vandaag.
Hartige taart met in elk geval broccoli en kipstukjes. Verder nog even kijken wat er in de koelkast ligt, ideaal om restjes groenten oid in de gooien
Wij gaan ons jaarlijkse weekend weg met mijn familie om Sint te vieren. Mijn vader maakt dan altijd bizarre hoeveelheden van zijn nasi, en die is zo goddelijk! Al weken zin in